Труднички муабети

Discussion in 'Бременост' started by meU, Jul 23, 2012.

1. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Фала ви женски
    Еве си лежам и ве читам
    Ме фаќа страв
    Ќе видам ако биде пак вака како панични напади ме фаќа и боцкање кај срцето ладни раце тело ќе терам на дежурно
    :l::l::l::l::l::l::l::l:

mariz likes this.
  2. Laura7

Laura7 Истакнат член

Паничен напад ти е, сега се исплаши дека ти се слошило прееска и ова е реакцијата. Две б6 и магнезиум и одмори, ако не помине иди за да се смириш да те видат. Со лесно

nancyyy likes this.
  3. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Мико пенотран е појако, една капсула е.

Laura7 likes this.
  4. CarrieBradshow

CarrieBradshow Истакнат член

Јас сум ептен при крај ама со закажан царски. Здравје, в петок треба да се породам:inlove:
    Еве, вчера и денес кивање, малаксаност, носов само ми смета, само го чешам, водичка протекува. Се напив еден парацетамол и вечерта се изнамачкав со гел од див костен(фармаси), па денес само со кивање поминувам еве, немам болка во телово

honey95, merriel0 and Feniksgirl like this.
  5. HeLenna

HeLenna Популарен член

Не те прати за скриен шеќер, или имаш испитано?

6. behappy111

behappy111 Активен член

Zdravoo majki :inlove: eve me pak mene:hai: sakav da prasam do sega piev Femibion 2 no nekako mnogu mi se losi od kako ke gi ispijam pa dali moze da se prefrlam na Pregnazon Complete ili nekoj da preporacate sto ke gi primam istite vitamini … Ne se izdrzuva so losenjevo :(

7. Abc baby

Abc baby Истакнат член

Pa napraj pauza, nemoras da pies vitamini tolku redovno, posebno ako se cuvatvuvas dobro i ako ti e dobra krvnata slika. Jadi ovosje i zelencuk poveke, jatkasti plodovi, cedeni sokovi i suvo ovosje po malce. Ne e do tolku zadolzitelno vitamini da se pijat posebno ako imas kilaza i si jades raznovrsna ishrana. Tie se samo dodatok.

CarrieBradshow likes this.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Ми текна сега пиејки еутирокс на тебе... а да провериш да не си отишла во хипер?? дека баш ниско тсх ти беше на последната крвна слика што ја постираше тука... а симптомите асоцираат и на тоа. Баш имам и другарка хипер која беше и беше така како со панични напади, слошување..

@BellaBibi и јас имам зголемена плодова. Матичната ми виде и испитав скриен.. малку на граница. Исто и Јане од Ремедика виде дека е зголемена и рече да припазувам со благото. Плус некои 4,5 дена беше напред бебче кај него. Баш наредна нед сум кај матичната (не сум била кај неа 4,5 недели) и ќе видиме пак како е со плодовата..

Last edited: May 25, 2024
  9. Misskirova

Misskirova Популарен член

Еднаш ти се слошило и сега мислиш дека пак ке ти се случи и добиваш боцкање,разни сензации - класичен паничен.
    Не се секирај се е во ред.
    Можам да докторирам на тема панични.
    Слободно пиши ми ако сакаш .

10. Kala22

Kala22 Популарен член

Имате ли некој совет како да внесувам вода повеќе, пробав со неколку вида на обична вода не оди, пробав и со газирана исто не оди, ставам лимон или нешто малини колку за вкус пак не оди, пробувам леден чај кога веќе вода не иде и тоа не ми е вкусно и киселини ми прави.. Искрено не знам како да внесувам течности :(

11. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Утре 14та недела почнувам. Нормално ли е наеднаш да не се осеќам бремено? Дури и стомакот како ми се издиша уште. Како помал е некако. Знае да ми се гади од време на време ама ништо не е тоа во споредба како ми беше. Треба ли да се загрижувам? И ова со стомаков некако како мекичок ми е. Потврд ми беше, да не беше подуеност? Стварно ми е чудно, а тек средина на јуни сум на преглед. Претходно цело време го осеќав стомакот и матката дека нешто се депава, не знам како да објаснам, сега веќе не.

blackdeath likes this.
  12. Misskirova

Сосема нормално . Се додека не крвариш се е океј . И јас бев иста .
    Башка второ тромесечие е , така ? Најлесно е .

Feniksgirl likes this.
  13. Ive13

Ive13 Популарен член

Јас ти сум пример за најголем непијач на вода. Една голтка на три месеци можеби. Грда ми е ми мириса неубаво не знам цел живот сум таква. Ама еве со оваа трета бременост јас се отепав од пиење вода. Ладна преладна од фрижидер плус со неколку коцки мраз само така можам да ја пијам. Пробај ладна да е може ќе успееш

14. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

I mene mi bese taka, sega do 28ma nedela top ke ti bide, ke imas mnogu energija, ke shetas, rabotis bas kako da ne si bremena ke se osekas. Barem mene mi bese taka

15. Feniksgirl

Да второ, и не знам да се понашам. Пречудно ми е, и стомакот дека ми се намали се исплашив малку. Фала ти.:D

16. Misskirova

Иста бев. Второ тромесечие е врв :D

dead.flower23 likes this.
  17. Feniksgirl

Леле дај боже да е тоа, после претежок прв триместар, се надевам дека дојде тој меден месец што го зборат. И гадењево што го имам е нула во споредба што беше, така некад го има во денот ама ништо специјално.

dead.flower23 and Misskirova like this.
  18. Misskirova

Мене во 6ти месец почна да ми се познава тек

dead.flower23 and Feniksgirl like this.
  19. mariz

mariz Форумски идол

И јас сум како тебе.. се трудам демек повеќе да пијам и мислам тука ми стои до грло горе водата. Ама и стварно ко да ми стои :rofl: Ако се наведнам, легната и сл... ми се враќа нагоре вода (facepalm) Цел живот пијам малку вода. Почнав и со аларм на часовник... ама кога не иде, не иде. Една чаша наеднаш неможам да ја испијам... Едино лимонада така подобро ми оди, ама и таа ја влечкам...

Kala22 likes this.
  20. Laura7

Laura7 Истакнат член

Иста бев порано. Сега стигнав до 3 литри дневно. Совет со шишето до тебе, само така ќе имаш контрола колку внесуваш. Купи некоја питка вода, без многу минерали. Јас сега се префрлив на пролом вода, после болките во бубрези. Двете шишиња од 1.5 л се до мене и пијам и кога не ми се пие.

Kala22 likes this.