Знам дека се хормони... ама деновиве сум страшно емотивна и неколку пати веќе плачам. Почна некоја паника за поголемиве деца да ме фаќа, не бев ваква... Они си се супер се, едвај чекаат бебче да имаме. Ама мене незнам што ми стана, така од нигде ќе почнат мисли и ќе си плачам
Јас вообичаено си пијам вода ама ова не знам што е толку ми е одвратна не можам да опишам, ќе пробам и со ладна се надевам ќе ми успее, вака без течности ич нњ бива
Хаха леле исто, не ми се верува како нешто што е буквално без некој специфичен вкус не можам да го пијам, цело време ми се крева нагоре а викаат течности да се пијат а како не знам ни јас
До мене ги ставам баш намерно ама не ми е вкусна никако, буквално како нагоре ми се крева како киселини кога имаш, а сакам да пијам никогаш не сум имала проблем со вода ама сега никако да најдам начин како да ја пијам едвај до 4-5 чаши на ден стигам
И кај мене е скоро една недела понапред. Понеделник ќе проверам скриен шеќер. А во меѓувреме благо баталив. Нешто овошје само јадам и тоа во умерени дози. Туку сега ми се јави снаа ми. Кај малиот во група петта вирус. И малиот изгледа има. Не се третира никако, ама е малце така ризично кај бремени.
А нели е во ред ако бебе е напред или назад околу 2 недели? Вода пијам околу литар и пол на ден, повеќе не можам и со сила не се терам. Некогаш ми се доволни и две чаши, па ако претерам ми е мака и ми се враќа. И чудна работа наутро кога ќе станам ок сум со киселини додека не се напијам вода, штом се напијам почнува да гори.
Мене ми искоментираа за 5 дена понапред што беше главчето сега последно, дали сум имала испитано скриен шеќер... нз зошто така
Мене до пред 10 дена ми го водеа поголемо цело за 2 недели, еве го сега е точно по мерки како влегов 9ти. Почнала да презрева постелката и не качува толку. Битно е да не е многу поголемо и да нема вишак плодова вода, тоа се јавува од шеќер. Ако шеќер е ок, не е некој проблем поголемо бебенце.
Јас што чувам еха од првото дете, лудила се Една мерка 35, друга 31, 32... Главата па кај двајцата била и по 2 нед напред. Се роди здрав прав голем, големи сме и ние и голем бил роден и маж ми... Девојчето нешто помала од него. И ова во просек беше со се, а на последното ехо па и на ова главче поголемо
14+4 сум, и последната недела стомакот ми порасна одеднаш ми се чини. Од вчера сабајле имам болки на десна страна на препон, која одвреме-навреме и нагоре се шири. Претпоставувам дека е лигаментот и тоа што се шири матката. Не сум човек кој паничи, ама денеска дека веќе втор ден почнува да ме загрижува. Башка недела дена веќе не сум ви Македонија, утре се враќам. Магнезиум пијам секое утро... При станување и некои други потези болката е поинтензивна. Кога лежам немам воопшто болка. Дали имал некој слично искуство и колку време ве држела болката?
Бидејќи кај тие што имаат покачен шеќер или скриен шеќер, бебето е понапред и или со храна се регулира или ако е ептен нешто качено, со терапија. Мене на обична крвна слика, ми е супер шеќерот. Ќе видиме во понеделник што ќе искочат резултатите.
На контрола сум 19ти јуни а утредента после вадам крв Ќе и се јавам во понеделник да видам што ќе каже Сега ми е страв да излезам од дома па и здравје кога ќе дојде време да спремам за бебе и да влезам во моловите ќе ми се појават пак Имав јас лани и вчера пак во седечка положба и во текот на јадење се срушив
Да не е мн чекање тоа? Земи уште наредна извади фт4 и тсх.. упат од општ земи ако ти е поблиску и напраи си..
Да, вчера едвај си легнав, од кога се разболев од штитна јас ги имам паничните а пред тоа никогаш. Па кога ми се регулираа хормоните исчезнаа ама не тотално на секунди Е вчера точно го осетив и неможев да го победам како да се изјаснам и ми се слоши мн мн и паднав Недај Боже на никој да му се случи
Не, знам зошто ме прашаа, знам дека при гестациски поголеми се бебињата, туку не ми е јасно зошто за 5 дена да се посомнева на гестациски и тоа само главчето беше понапред. Може па и онака само ме праша, за секој случај дали сум проверила. Валда кај гестациски има и други параметри што укажуваат на тоа. Нема врска, нека биде само се добро до крај кај сите.
Проверка ни даваат ваљда да се исклучи тоа како причина или пак ако има нешто, да контролираат. Ми кажа не е ништо страшно, ама да си бидеме на чисто. Припазувам на благото, ич не ни јадам. Со некое овошје во граници на нормала контролирам.
Исто и мене матичната ми рече.. дури и побрзо испитав за да го тргнам од глава тоа. Рече може не е ништо и природно така да си има повеќе вода, ама најдобро со време да си провериш. И пази избегавав благо...за да ми падне шеќерот и да ми се слоши Од тогаш си каснувам.. не претерувам, ама си каснувам благичко. Едвај чекам наредна да одам на ехо, некако многу ми се виде овој пат Којзнае колку е порасната
Најбрзо Биотек за понеделник ми закажаа. Сабота не проверувале… Да завршам и на трансфузиологија и одма ќе идам кај матичната. После и конзилиарно имам. Ќе им кажам и таму да ме проверат. Со јагоди и праски , ќе ублажувам потреба за благо. И по еден мал сладолед ми дозволи во денот
Јас па сум многу нервозна овие дена, се како на лева нога да сум станата, ќе станам и одма вријам од нервоза