Кој интимен гел го користите? Престанав да користам од кога сум бремена ама колку и да се туширам веќе почнувам да се осеќам непријатно. Сакам да земам некој кој е ок за трудници. Плус почнав многу да се потам, гел за туширање не ме спасува, ако не се измијам со сапун како да не сум се туширала. И тоа тек 28ма сум, до крај со жештините како ќе биде...
Mene lactogyn mi e super, svezina mi pravi i ako imam nekogas kako pcekanja, bockanja mi pomaga i za toa.
Не се фарбам бидејќи се плашам дека е штетно и ако се исфарбам знам ќе имам грижа на совест дека може нешто ке му наштетам што знам и мм веќе неможе да ме слуша ми вика вчера ајде одиме да бараме фризер му викам кај ќе одиме сега празник е ништо не работи и денес ми вика ете денес ќе одиме ама незнам шубе ми е дека ќе му наштети нешто тоа се хемија и затоа не отидов
Имам многу бели влакна и ако не се исфарбам на ништо не личам. Порано се фарбав на пократок период, сега ме фаќа може на месец и нешто. Од фризерка ми е кажано дека фарбата фаќа и за 20 мин. Се фарбам црна и ја држам само 20 мин. Не внимавам на состојки, не верувам дека толку може да штети.
Нема што да ти биде шубе, нема штета посебно во доцна бременост. мајка ми се фарбала во сите бремености па еве ме мака немам Направи си мерак и убаво на душата и со лесно мајка
Нема бебе на кое му се случило нешто од фарба за коса , додека мајката била бремена. Имаш фарби и без амонијак. Исфарбај си се, биди си убава за себе, не за други. Прави го тоа што те исполнува и те прави среќна.
Тие што веќе сте со детенце а не живеете во заедница со стари, имате ли план што ќе правите во случај ноќеска да ви пукне водењак или ве фатат болки..? Јас договорив телефон до перница и ќе дојдат во тој случај за да се продолжи да се спие, а секако си го известив син ми дека тоа е планот ако се случи ноќе..
Imas mnogu dobri farbi bez amonjak na Inebrya i cro maski vo boja koi gi matiraat i prikrivaat sedite vlakna.Mozes dasi gi zirnes na insta silk.solut imaat besplatna dostava skopje jas sve sto imam poracano mi ima stignat i top proizvodi imaat,poveketo se bez parabeni i sulfati.Poracaj si nema da zgresis
Lactogyn гел за интимна користам од пред 6-7 години кога имав асално фатена кандида ми го дадоа и од тогаш не го менувам. Дозволено е во бременост на само пакивање пишува, а и одма ја прашав матичната ми рече да дури и на самиот гел пишува дека се препорачува во бременост. Јас сум многу задоволна со години а и сега во бременост 32+ сум
Луѓе легната сум од 11 имав некои затегања напред и назад во кичма сега ме разбуди пак некоја тапа болка и бебе е не мирно многу, шо да прам да паничам и да барам некој да ме однеси во болница оти сум сама или да чекам да видам како ќе биди до сабајле? Не сум имала природни болки па да знам да препознаам ова сега ме зачуди, обично ќе се поднаместев поубо ќе се смиреа сега си боли кичма не на интервали и напред исто а пред спиење се напив магнезиум..
Исто и јас, колку сакам да сум средена и стално сум била. Сега сум сум со побелена коса, не депилирана доле, без гелни нокти. Не можам да се трпам сама сабе и мн ми е тешко. Но седам дома само и реално немам ни желба ни енергија да се средам. Фарба една си купив на Биокап поскапа демек и само одложувам фарбање и вчера гледам и поминал рокот Инаку кога сме кај плачење вчера се изнаплакав дека маж ми јадеше сладолед и јас како гревче само гледав и не смеам да лизнам
Направи повторно урина и уринокултура и крвна слика. Ако уринокултура ти е стерилна може урината ќе покаже промени. Јас имав голема болка во десен бубрег, како со нож да ме бодеше некој, излезе ешерихија 1.000.000 и еве сега со антибиотик сум. Пиј во меѓувреме многу течности, мокри често не трпи, д-маноза земи, чај од брусница и избегнувај благо. Ако пак е се во ред, можно е да песок во бубрезите, ќе се види на ехо ако правиш. Ако и тоа е супер значи бебче удира или од самата бременост некоја промена.
Да овој е пишува сапун за интимна нега, ставам на секое миење по едно притискање со пумпица е. И ќе кажам искрено дека и мм се мие со него и за тоа имам прашано ми рекоа никаков проблем, само нели делот каде што смеат они да се мијат
Женски веќе 3 4 часа имам некои болки доле у јајници,слично на менструални. Дали е нормално? 33 недела сум. Сеа се завртив на десната страна поубаво ми е. Бебе си мрдка. Пред една недела цервикс беше добар и се беше океј. Прво ми е и не ни знам како изгледаат контракции болки и то. Најблиска болница ми е 50 км и за тоа не можам одма на цтг да одам инаку би отишла.
Кога го пиеш магнезиумот, јас го пиев од сабајле и откако сменив навечер ми се стабилизираа некои затегања и болки, по потреба докторот ми саде и но спа апчиња за да ја намалат болката. Неколку ноќи ми се има случувано секакви работи да осеќам, од болки во пределот на јајниците до протисоци насекаде, гадења, јаки загегања … 35+6 сум сега
Магнезиум не ни пијам, синоќа се напив да ми олесне малце. Леле секакви сонови сонував и не можам да спијам шо мислам лол утре тек кај матична ке идам.
Исто и јас цела ноќ сонувам, едно преко друго триста работи неповрзани. Се разбудив исплашена и сега не ни можам да заспијам, мислам само на добро да се. Инаку јас сум 22 недела и јас вчера имав затегнување на стомакот и болка во десен јајник. Се напив магнезиум и си легнав. Во последно време ептен паники ме фаќаат за се нешто, не сум мирна и опуштена воопшто.
Јас балајаж праев сестро у трудноча. Е не . Не сфакам зашто да се запостават дур се трудни. И балајаж и нокти и депилација све праев.
Zenski, jas samo shro doznav deka sum trudnaa i odma nastinav, grloto me grepka, shto moze da zemam za grlo?