1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.192
    Кој интимен гел го користите? Престанав да користам од кога сум бремена ама колку и да се туширам веќе почнувам да се осеќам непријатно. Сакам да земам некој кој е ок за трудници.
    Плус почнав многу да се потам, гел за туширање не ме спасува, ако не се измијам со сапун како да не сум се туширала. И тоа тек 28ма сум, до крај со жештините како ќе биде...

2. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.901
    Допаѓања:
    1.532
    Mene lactogyn mi e super, svezina mi pravi i ako imam nekogas kako pcekanja, bockanja mi pomaga i za toa.

На _budaletinka* и marama им се допаѓа ова.
  3. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.091
    Допаѓања:
    2.125
    Не се фарбам бидејќи се плашам дека е штетно и ако се исфарбам знам ќе имам грижа на совест дека може нешто ке му наштетам што знам :| и мм веќе неможе да ме слуша ми вика вчера ајде одиме да бараме фризер му викам кај ќе одиме сега празник е ништо не работи и денес ми вика ете денес ќе одиме ама незнам шубе ми е дека ќе му наштети нешто тоа се хемија и затоа не отидов :(

4. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.192
    Имам многу бели влакна и ако не се исфарбам на ништо не личам. Порано се фарбав на пократок период, сега ме фаќа може на месец и нешто. Од фризерка ми е кажано дека фарбата фаќа и за 20 мин. Се фарбам црна и ја држам само 20 мин. Не внимавам на состојки, не верувам дека толку може да штети.

На WhiteCat33, nikja и Marr_ss им се допаѓа ова.
  5. Marr_ss

Marr_ss Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2023
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    430
    Нема што да ти биде шубе, нема штета посебно во доцна бременост. мајка ми се фарбала во сите бремености па еве ме мака немам :D
    Направи си мерак и убаво на душата и со лесно мајка :l:

Последна измена: 25 мај 2024
    На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.272
    Допаѓања:
    22.743
    Нема бебе на кое му се случило нешто од фарба за коса , додека мајката била бремена.
    Имаш фарби и без амонијак.
    Исфарбај си се, биди си убава за себе, не за други.
    Прави го тоа што те исполнува и те прави среќна.

На WhiteCat33 и Marr_ss им се допаѓа ова.
  7. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    425
    Тие што веќе сте со детенце а не живеете во заедница со стари, имате ли план што ќе правите во случај ноќеска да ви пукне водењак или ве фатат болки..?

Јас договорив телефон до перница и ќе дојдат во тој случај за да се продолжи да се спие, а секако си го известив син ми дека тоа е планот ако се случи ноќе..

8. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.839
    Допаѓања:
    2.730
    Imas mnogu dobri farbi bez amonjak na Inebrya i cro maski vo boja koi gi matiraat i prikrivaat sedite vlakna.Mozes dasi gi zirnes na insta silk.solut imaat besplatna dostava skopje jas sve sto imam poracano mi ima stignat i top proizvodi imaat,poveketo se bez parabeni i sulfati.Poracaj si nema da zgresis

9. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.376
    Lactogyn гел за интимна користам од пред 6-7 години кога имав асално фатена кандида ми го дадоа и од тогаш не го менувам. Дозволено е во бременост на само пакивање пишува, а и одма ја прашав матичната ми рече да дури и на самиот гел пишува дека се препорачува во бременост. Јас сум многу задоволна со години а и сега во бременост 32+ сум

На Ive13 и DaftyCrafty им се допаѓа ова.
  10. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Луѓе легната сум од 11 имав некои затегања напред и назад во кичма сега ме разбуди пак некоја тапа болка и бебе е не мирно многу, шо да прам да паничам и да барам некој да ме однеси во болница оти сум сама или да чекам да видам како ќе биди до сабајле? Не сум имала природни болки па да знам да препознаам ова сега ме зачуди, обично ќе се поднаместев поубо ќе се смиреа сега си боли кичма не на интервали и напред исто а пред спиење се напив магнезиум..

11. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Исто и јас, колку сакам да сум средена и стално сум била. Сега сум сум со побелена коса, не депилирана доле, без гелни нокти. Не можам да се трпам сама сабе и мн ми е тешко. Но седам дома само и реално немам ни желба ни енергија да се средам. Фарба една си купив на Биокап поскапа демек и само одложувам фарбање и вчера гледам и поминал
    рокот (facepalm) Инаку кога сме кај плачење вчера се изнаплакав дека маж ми јадеше сладолед и јас како гревче само гледав и не смеам да лизнам ;(

12. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Ова го користиш? Пишува сапун на него, да знам што да земам

Прикачени фајлови:

13. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.725
    Допаѓања:
    1.300
    Направи повторно урина и уринокултура и крвна слика. Ако уринокултура ти е стерилна може урината ќе покаже промени. Јас имав голема болка во десен бубрег, како со нож да ме бодеше некој, излезе ешерихија 1.000.000 и еве сега со антибиотик сум. Пиј во меѓувреме многу течности, мокри често не трпи, д-маноза земи, чај од брусница и избегнувај благо. Ако пак е се во ред, можно е да песок во бубрезите, ќе се види на ехо ако правиш. Ако и тоа е супер значи бебче удира или од самата бременост некоја промена.

Последна измена: 26 мај 2024
    На Stela Maris му/ѝ се допаѓа ова.
  14. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    1.376
    Да овој е пишува сапун за интимна нега, ставам на секое миење по едно притискање со пумпица е. И ќе кажам искрено дека и мм се мие со него и за тоа имам прашано ми рекоа никаков проблем, само нели делот каде што смеат они да се мијат

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    634
    Женски веќе 3 4 часа имам некои болки доле у јајници,слично на менструални. Дали е нормално? 33 недела сум. Сеа се завртив на десната страна поубаво ми е. Бебе си мрдка. Пред една недела цервикс беше добар и се беше океј. Прво ми е и не ни знам како изгледаат контракции болки и то. Најблиска болница ми е 50 км и за тоа не можам одма на цтг да одам инаку би отишла.

16. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    425
    Кога го пиеш магнезиумот, јас го пиев од сабајле и откако сменив навечер ми се стабилизираа некои затегања и болки, по потреба докторот ми саде и но спа апчиња за да ја намалат болката.

Неколку ноќи ми се има случувано секакви работи да осеќам, од болки во пределот на јајниците до протисоци насекаде, гадења, јаки загегања … 35+6 сум сега

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Flooora96

Flooora96 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    785
    Допаѓања:
    634
    Магнезиум не ни пијам, синоќа се напив да ми олесне малце. Леле секакви сонови сонував и не можам да спијам шо мислам лол утре тек кај матична ке идам.

18. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.155
    Исто и јас цела ноќ сонувам, едно преко друго триста работи неповрзани.:(
    Се разбудив исплашена и сега не ни можам да заспијам, мислам само на добро да се.
    Инаку јас сум 22 недела и јас вчера имав затегнување на стомакот и болка во десен јајник.
    Се напив магнезиум и си легнав.
    Во последно време ептен паники ме фаќаат за се нешто, не сум мирна и опуштена воопшто.

На Flooora96 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Misskirova

Misskirova Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    3.796
    Допаѓања:
    9.180
    Јас балајаж праев сестро у трудноча.
    Е не . :D
    Не сфакам зашто да се запостават дур се трудни.
    И балајаж и нокти и депилација све праев.

На Inana123, baguf4e, Marr_ss и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Veronika@28

Veronika@28 Активен член

Се зачлени на:
    28 март 2024
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    21
    Zenski, jas samo shro doznav deka sum trudnaa i odma nastinav, grloto me grepka, shto moze da zemam za grlo?