Здраво женски. Еве и јас конечно да пишам. Се породив на 19 Мај во 13:55 со итен царски рез. Не би сакала да плашам никого но моето искуство беше неубаво. За среќа се роди здраво машко детенце, и еве се привикнуваме полека, со доење, грчеви итн... секој совет е добредојден. Би раскажала што се случуваше оваа цела недела на Гак но како што напоменав неубаво искуство па незнам дали е во ред да исплашам некого или да дадам негативни чувства. Сепак секоја бременост и пораѓај е различна.
Да сте живи и здрави со бебка тоа е најбитно сега,штом се добро се завршило. За искуството се надевам ќе го заборавите побрзо и нема да ти биде траума за следен пораѓај
I jas bas taa nedela pìsuvav deka imam konstatni menstrualni bolki i si prodolzija, mislev da ne se asociraat na porajgaj, posto posle pak mi se zgolemija nakaj 36,37 ama ne eve teram 40ta. Jas mislam e normalno ama utre pisi i na maticnata
Јас за депилација прашав уште на прв преглед и среќа ми дозволи оти незнам што ќе правев ама за ова со фарбање и со еден фризер баш зборував ми рече немаш многу бели влакна, овие фарбите вика сигурно се сепак хемија почекај и ништо веќе не ни помислив тоа е тоа се помирив а доктор не ни прашав искрено..
Јас убаво те сваќам, со првото исто бев плавуша тогаш и не се фарбав неколку месеци. Тука читав искуства велат не е страшно, нема да наштети и си купив фарба без амонијак и ја однесов кај мојот фризер да ме фарба. Абе цело време ми беше премисла се нервирав дали добро постапувам, згора на се дојдоа некои мажи беа да прскаат внатре во дуќанот за комарци. Јас излегов надвор и фризерката ги прашува за колку време ќе се излуфтира дека бремена сум за да влезам и го слушам едниот од нив како вели па ако е бремена што е дојдена да се фарба Леле кога ме фати нервоза... После уште еднаш се исфарбав до крај на бременост. Сега не се фарбам сакам мојата да ја израснам бидејќи многу ја оштетив, ама споро расте и цела сум шарена
Зошто многу рано ме водат со гестациски дијабет и сега за сега го контролираме со ендокринлогот само со строга исхрана. Уште тоа ми фали на инсулин да ме стават, не дај боже, затоа многу пазам. Плус сега сум со ешерихија на антибиотици и она и кандидата си бараат благо, така да не смеам да помирисам шеќери. Само малку овошје што ќе внесам, толку. Многу е тешко, ме фаќа некогаш криза, но се е навика. Веќе мозоков се навикнува да не бара шеќер.
Jas si pijam glukofaz ima 2 godini sigurno,i mise jade blago i si kasnuvam.Sekerot mie ok,bas i endokinologot mi kaza pij go i ponatamu barem ke sprecime gestaciski dijabet
Не ми го спомнала овој лек ендокринлогот, се надева нема да има потреба. Искрено пре нема да јадам благо, него да внесувам дополнително таблети. Доволно сум отруена од витамини и лекарства, доста ми е. Ќе видиме како ќе биде понатаму.
Dali nekoja od vas si pravi doma testovi za urina, so onie stapcinjata za testiranje na urina? Me zagrizuva PH na urina na 8 mi ojde, a onaka ponekogas se osekam kako nedomokreno. Neznam dali e toa za panika i kako se podobruva ph na urina dali nekoj znae
Jas sigo pijam kako terap Jas sigo pijam kako terapija 2 godini,stom endokrinolog go prepisal,i ifv doktor go prepisiva,kaj procita i utvrdi deka nesmee dase pie???Medicinsko lice si?
Честитки нека е живо и здраво Да си се опоравиш и да заборавиш на траумите... иако баш тие денови треба да ни се во сеќавање, тажно е што вака кај некои се случува и во тој случај подобро и да не се сеќаваш Да си се олесниш и напишеш све во породилни искуства, без разлика какво е искуството твое