Здраво милички,мене ме снема викендов,но пробав малку да се разладам,па отидовме малку до Лазарополе. Денес бев на контрола,бебушко добро напредува,се е како што треба и ке си имаме уште еден БАТКО
Срцка и јас бев истата, ама после 20 недела се качи матката нагоре и цервикс си доби повеќе сантими. Инаку првите месеци, особено 5ти имав болки, притискаше бебчето надолу. Ќе се стабилизира ќе видиш.
Официјално здраво мешиња и од мене Сега се враќам од лекар, по горештиниве, едвај имам сила да пишувам. Само ве читкам и стискам ми се допаѓа Бев да испитам скриен шеќер и крвна група, ама нормално пошо се сите луди ме вратија на трансфузиологија - ГАК, за четврток во 11 ми закажаа. Имав и приоритетен упут и ништо, викав таму на шалтер, сите ме слушаа ама џабе...Таа на шалтер ми вика што се буниш, на упутот пишува нормална бременост ццц И така што да се прави ќе си чекам. Се надевам не треба да примам некоја инекција РХ факторите затоа што ќе ми помине 28 недела и ќе влезам во 29 додека добијам резултати, а докторката ми е на гинеколог. @Mariangel официјално честито @mama89 јас таа твоја шефица би ја утепала. Во луѓево нема останато ни малку осет, сочувство што да кажам. Себичност на сите страни. Какви се тие вежби и каде одиш?
Mila da ne te plasam ama i so tothema i so eden recept mi go dade drugarka za pokacuvanje zelezo i hemoglobin ne uspeav da pokacam, a i jas bev so 9 hemoglobin i 6ka zelezo pred poragjaj... A samo na prirodna baza nema nikako da go pokacis... Odvratni se tothemata znam (jas gi piev edvaj vaka: vo casa za rakija kje ja isturev tothemata i vo druga casa od rakija ceden limon bez sekjer, ja mavas na eks tothemata i posle odma na eks i limonot i ne se osekja posle voopsto vkusot na tothemata)... Probaj... Veruvaj so tolku nizok hemoglobin posle poragjaj e mnogu tesko, se porodiv vo 6 sabajle, a duri vo 9 vecer edvaaaaj stanav od krevet da odam do vece, im se onesvestiv vo sala... Strasno e gledaj da pokacis...
Fala falaa... Ajde uste malku i site vie kje si se guskate vaka so bebusite... Abe kako vcera da bev trudna, a bebus sega ima 3m letaaa vremevo, a koga bev bremena bev mnogu nestrpliva i mislev vremeto sporo pominuva i imav drugarka vekje porodena i mi vikase abe kje se cudis posle kako ti letnalo vremeto i stvarno bilo takaa
ајде да те подрасположам: 40+0 од денес тераме... терминот вчера/денес ми го водат, секој ден по болници а син мој абер нема од искачање: ни болки, ни грло, ни контракции... и така дома климата 24ч вклучена за да преживеам а се клукав со хормони до 28ма недела, демек да доседел уште малку внатре, кратко било грлото ајде барем ќе си се тешиме на форумов, ама не ми го земај редот те молам
Ништо тогаш ќе пијам па ми е гајле за вкусот.Кога можам секакви глупости да јадам ќе можам и тоа за бебушот.
@mariz преубави сте со бебуш. @Eli23 ако знаеш која група и фактор ти се родителите твои има на нет да си провериш кои се можностите за ти да имаш. Јас пред да испитам проверив и точно ми покажа 75% можност да сум Б+ и таа и сум. Да ве прашам, дали е нормално само навечер пред да легнам и насабајле да мрда бебуш? После цел ден ништо.
Фала Инаку нормално е тоа и кај мене беше така, обично јас кога бев поактивна он одмараше, а кога ке си легнев ме клоцаше.. а рано насабајле па највеќе пробај легни преку ден, испи кока кола и лапни некоја коцка чоколадо да видиш мрдање
Еве @Eli23 http://www.endmemo.com/medical/bloodtype.php @mariz ќе пробам со кока кола ептен ако ми е сомнително,секако и јас сум зашеметена, ми е жал да не му е жешко и него па да спие преку ден.
jas koga bev ispanicena deka ne mrda si go slusav so slusalki (onie od aparatot za merenje pritisok) imala svekrva mi i takov... i cela bremenost si go slusav inaku temperaturata vnatre vo teloto si e taa... pa nema sansi da osekjaat zesko, ladno... na niv im e toplicko celo vreme vo vodickata
Еехе, ако биде женско пресреќни ќе бидеме, особено дадичкава која има и име за сестричка и никако не сакала братче уште едно Само да е живо здраво, да си порасне во мешето и да ни се роди сеедно какво е. А јас паничарка ко шо сум, во најжештините со двете деца под рака и кај матичниот, па се си е во ред со бебуш, ссмо џабе паники си правам, ама таква сум па шо можам не прашав за полот само сакав да виде ок и ич не ми ни текна, ај здравје понатака, не ми се брза да дознам ( дс се понадеваме за дадичка уште малку) Поздравче мешковци, па извесрувајте не шо има ново, дан заврнало негде и така
Такво има значење сонот но , дај боже на дадичката да и се испуни сонот хахаха нема да го пушти од раце кога ќе се роди Инаку која недела си ? Да не сме блиску ?
А мене па од 1-2 навечер до кај 11 предпладне спие,може само кратко да се разбуди ама пак за брзо е мирно.Ама затоа пак се додека јас сум будна или се движам не ме остава до воздух да дојдам Незнам што прави ама сигурно нешто нормално не,чим непрекинато и брзо удира хахаха
Мешиња замислете случајност еј хахаха Со една моја тетка се немав видено одкако имав 11год. во ГАК кога се породив и кога ме однесоа во соба оп со неа сами во соба и бебенцата наши замислете по толку време се сретнавме во болница тукушто породени и двете она на 4 декември се породила а јас на 5 и заедно си седевме и си помагавме и двете машки дечиња но , иста случајност замислете сега ми пишува трудна сум 18 недела ајде стигај ме хаха и јас сум таа недела веќе и пак сме со термини во декември исто со машки бебенца хахаха да се договаравме немаше вака да испадне
75% шанси за Б+. Се надевам точно ќе испадне мм е А+, па да не мора да се мислам за инекции и глупости. Фала ти