Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. LenaNela

LenaNela Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    147
    Здраво милички,мене ме снема викендов,но пробав малку да се разладам,па отидовме малку до Лазарополе. Денес бев на контрола,бебушко добро напредува,се е како што треба и ке си имаме уште еден БАТКО :inlove:

На flower30, awl, Pcelka94 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Срцка и јас бев истата, ама после 20 недела се качи матката нагоре и цервикс си доби повеќе сантими. Инаку првите месеци, особено 5ти имав болки, притискаше бебчето надолу. Ќе се стабилизира ќе видиш.:)

На ilipili и LenaNela им се допаѓа ова.
  3. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    Официјално здраво мешиња и од мене :) Сега се враќам од лекар, по горештиниве, едвај имам сила да пишувам. Само ве читкам и стискам ми се допаѓа :D
    Бев да испитам скриен шеќер и крвна група, ама нормално пошо се сите луди ме вратија на трансфузиологија - ГАК, за четврток во 11 ми закажаа. Имав и приоритетен упут и ништо, викав таму на шалтер, сите ме слушаа ама џабе...Таа на шалтер ми вика што се буниш, на упутот пишува нормална бременост ццц
    И така што да се прави ќе си чекам.
    Се надевам не треба да примам некоја инекција РХ факторите затоа што ќе ми помине 28 недела и ќе влезам во 29 додека добијам резултати, а докторката ми е на гинеколог.
    @Mariangel официјално честито :*
    @mama89 јас таа твоја шефица би ја утепала. Во луѓево нема останато ни малку осет, сочувство што да кажам. Себичност на сите страни. Какви се тие вежби и каде одиш?

На mama89 и Mariangel им се допаѓа ова.
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.968
    Допаѓања:
    77.661
    Mila da ne te plasam ama i so tothema i so eden recept mi go dade drugarka za pokacuvanje zelezo i hemoglobin ne uspeav da pokacam, a i jas bev so 9 hemoglobin i 6ka zelezo pred poragjaj... A samo na prirodna baza nema nikako da go pokacis... Odvratni se tothemata znam (jas gi piev edvaj vaka: vo casa za rakija kje ja isturev tothemata i vo druga casa od rakija ceden limon bez sekjer, ja mavas na eks tothemata i posle odma na eks i limonot i ne se osekja posle voopsto vkusot na tothemata)... Probaj... Veruvaj so tolku nizok hemoglobin posle poragjaj e mnogu tesko, se porodiv vo 6 sabajle, a duri vo 9 vecer edvaaaaj stanav od krevet da odam do vece, im se onesvestiv vo sala... Strasno e gledaj da pokacis...

5. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    @mariz многу сте убави на сликата :inlove:

На Pcelka94, Mishela, Mariangel и 3 други им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.968
    Допаѓања:
    77.661
    Fala falaa... :) Ajde uste malku i site vie kje si se guskate vaka so bebusite... Abe kako vcera da bev trudna, a bebus sega ima 3m :D letaaa vremevo, a koga bev bremena bev mnogu nestrpliva i mislev vremeto sporo pominuva i imav drugarka vekje porodena i mi vikase abe kje se cudis posle kako ti letnalo vremeto i stvarno bilo takaa :)

На mama89, monik55, flower30 и 4 други им се допаѓа ова.
  7. *цветче*

*цветче* Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2015
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    1.269
    :@:hai::hai::hai::@ ајде да те подрасположам: 40+0 од денес тераме... терминот вчера/денес ми го водат, секој ден по болници а син мој абер нема од искачање: ни болки, ни грло, ни контракции... и така дома климата 24ч вклучена за да преживеам (fingers) а се клукав со хормони до 28ма недела, демек да доседел уште малку внатре, кратко било грлото:shake: ајде барем ќе си се тешиме на форумов, ама не ми го земај редот те молам :rofl::rofl:

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Ништо тогаш ќе пијам па ми е гајле за вкусот.Кога можам секакви глупости да јадам ќе можам и тоа за бебушот.

На Kiflicka05, eatpraylove90, mariz и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.968
    Допаѓања:
    77.661
  10. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.532
    Допаѓања:
    38.791
    @mariz преубави сте со бебуш. :inlove:
    @Eli23 ако знаеш која група и фактор ти се родителите твои има на нет да си провериш кои се можностите за ти да имаш. Јас пред да испитам проверив и точно ми покажа 75% можност да сум Б+ и таа и сум.

Да ве прашам, дали е нормално само навечер пред да легнам и насабајле да мрда бебуш? После цел ден ништо.

На Eli23 и mariz им се допаѓа ова.
  11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.968
    Допаѓања:
    77.661
    Фала :)
    Инаку нормално е тоа и кај мене беше така, обично јас кога бев поактивна он одмараше, а кога ке си легнев ме клоцаше.. а рано насабајле па највеќе :D пробај легни преку ден, испи кока кола и лапни некоја коцка чоколадо да видиш мрдање :D

На Eli23 и kristina.k им се допаѓа ова.
  12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.532
    Допаѓања:
    38.791
    Еве @Eli23 http://www.endmemo.com/medical/bloodtype.php
    @mariz ќе пробам со кока кола ептен ако ми е сомнително,секако и јас сум зашеметена, ми е жал да не му е жешко и него па да спие преку ден.

На Eli23 и mariz им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.968
    Допаѓања:
    77.661
    jas koga bev ispanicena deka ne mrda si go slusav so slusalki (onie od aparatot za merenje pritisok) :D imala svekrva mi i takov... i cela bremenost si go slusav :) inaku temperaturata vnatre vo teloto si e taa... pa nema sansi da osekjaat zesko, ladno... na niv im e toplicko celo vreme vo vodickata :D

На Kiflicka05, Eli23 и kristina.k им се допаѓа ова.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Еехе, ако биде женско пресреќни ќе бидеме, особено дадичкава која има и име за сестричка и никако не сакала братче уште едно;) Само да е живо здраво, да си порасне во мешето и да ни се роди сеедно какво е. А јас паничарка ко шо сум, во најжештините со двете деца под рака и кај матичниот, па се си е во ред со бебуш, ссмо џабе паники си правам, ама таква сум па шо можам :* не прашав за полот само сакав да виде ок и ич не ми ни текна, ај здравје понатака, не ми се брза да дознам ( дс се понадеваме за дадичка уште малку) Поздравче мешковци, па извесрувајте не шо има ново, дан заврнало негде и така ;)

На flower30, Eli23, Mariangel и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Такво има значење сонот но , дај боже на дадичката да и се испуни сонот хахаха нема да го пушти од раце кога ќе се роди :D
    Инаку која недела си ?
    Да не сме блиску ? :D

16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    15та сум

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    :D А мене па од 1-2 навечер до кај 11 предпладне спие,може само кратко да се разбуди ама пак за брзо е мирно.Ама затоа пак се додека јас сум будна или се движам не ме остава до воздух да дојдам :D Незнам што прави ама сигурно нешто нормално не,чим непрекинато и брзо удира хахаха :D

На Pcelka94, ♡BuBaLe♡, kristina.k и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Мешиња замислете случајност еј хахаха :)

Со една моја тетка се немав видено одкако имав 11год. во ГАК кога се породив и кога ме однесоа во соба оп со неа сами во соба и бебенцата наши замислете по толку време се сретнавме во болница тукушто породени и двете она на 4 декември се породила а јас на 5 и заедно си седевме и си помагавме и двете машки дечиња но , иста случајност замислете сега ми пишува трудна сум 18 недела ајде стигај ме хаха и јас сум таа недела веќе и пак сме со термини во декември исто со машки бебенца хахаха да се договаравме немаше вака да испадне :):rofl::rofl:

На elena.mak, Mariangel, espana и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Тука сме некаде две ипол недели пред тебе сум хаха зимни бебенца :)

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Eli23

Eli23 Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    4.608
    Допаѓања:
    48.968
    75% шанси за Б+. Се надевам точно ќе испадне 8) мм е А+, па да не мора да се мислам за инекции и глупости. :) Фала ти ;)

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.