Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.901
    Допаѓања:
    1.532
    Imav i jas cela bremenost poveke sekret ama prvite brisevi bea negativni. Vo 28ma nedela pocna mnogu da mi tece sekret, sabajle koga ke stanev od krevet i za da smenam gakji ke se soblecev, vo tie nekolku sekundi po nozete mi tecese sekret. Na vaginalen pregled koga mi merese maticnata cerviks primeti deka imam mnogu sekret i mi rece ke ti zemam brisevi i togas mi izleze ureaplazma. Pa zemav terapija i vo 35ta kontrolni brisevi zaedno so streptokoka

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    1.438
    Uspea da ja sredis?

3. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.901
    Допаѓања:
    1.532
    Ne za zal, eritromicin 7 dena apcinja, pa 7 dena eritromicin vaginaleti, pa makmiror vaginaleti i pak pozitivna vo 35ta

4. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.714
    Допаѓања:
    5.491
    Честитки пред се за бременоста, мн ми е мило :)

Не се паничи, иако прв пат ти е, нормално е да имаш мн прашалници, страв и сл.
    Јас имав уредна бременост ко по книга, но бев под невиден притисок и стрес од работа, работев некогаш и по 12 часа, и често знсев да одам до кај матичната да го види на ехо за да се смирам дека не сум му наштетила...
    Често и ќе му тропнев, тој ќе ми вратеше :)
    Не требаше, но за жал трпев огромен притисок, но и си терав на нозе до пред пораѓај... Сама сите домашми обврски (пазарење, чистење, дури и тепих собирав кревав маса...) Но се чувствував дека е се тоа ок, и не погрешив, дали било исправно или не знам хаха

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  5. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    Јас ги правев сите без индикација, чисто контролно така ми препорача гинекологот и искочи дека имам уреаплазма. Пиев антибиотик сега треба да правам контролен брис да видам дали се средила

6. Feminka1234

Feminka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2022
    Пораки:
    129
    Допаѓања:
    173
    Не се паничи не е ништо страшно. Јас во двете бремености буквално се имам испружено целата. Се исплашив во моментот, но ме смири матичната ми рече ако осеќаш нормални удари не е ништо страшно

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  7. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    И како функционираш со стврднат стомак? Моево салто прави овие два дена стврднувања јаки, се тегни на сите страни, сношти од спиење ме разбуди јака болка во кичма и напред камен си реков скраја да е раѓам денес еве пак после ручек боли,тежи неможам да мрднам. Па сега гледам и стапалата ко да почнаа да ми отекуваат.
    Си мислам да појдам кај матичниов ама и тој шо ке ми кажи пред две недели ми мереше цервикс 4, евентуално ако ме пушти на цтг оти некако страв ме фаќа, незнам шо ми е дали дека сама сум уште дома или па следната фаза после нервозата ме фати, ко ти со стравовите :drunk:
    Само да не ме фатат пак паничните аман :punch:
    Еј во 7ми сега влеговме а кај е деветти :drunk:

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    Седни стани си правам цел ден :drunk: Не ми се и легнува.. ако легнам кичма ми се фаќа (facepalm) Од вчера сум вака.. иако големо меше и ниско, не ми сметаше вака и не ме тегнеше :( И јас приметив дека ми тежат денес и стапалата, нешто посебно отечени не се ама така ко тешки ги осеќав и ми вријат, трнат. Јас среќа среда сум на контрола и ќе си ги кажам сите симптоми, да проверат се. Секое сабајле па кога одам да мочам, немам напон. Оно ми се моча ќе ми пукне бешика, а не искача мокрачата. Давам напон ко да раѓам за да тече и тече само на напињање (facepalm) Понатаму во текот на денот па тоа ми се оправа и мокрам нормално. Дали во спиење некако се мести лошо кај бешиката... дека баш само сабајле ми е така...

9. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.840
    Допаѓања:
    2.731
    Kako treba da pise na potvrdata od maticen,deka se primeni kaj niv ili deka sama doma se bockame.Mene mi pisa sestrata deka od toj do toj datum sum se bockala vo domasni uslovi

10. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Исто од вчера е вака, стапалата исто тешки, жешки и заприметив се познава ластикот од чорапите па затоа си помислив дека отекуваат.
    Лелее едвај го чекам мм да се врати за една недела, малку да се позанимава со големово ми е жал и за него за ништо не ме бива, само јадење да му дам и толку. Само си оди во вц, сам се мие, сам си јади, за капење ке го намачкам шампон па сам се тушира оти да стојам наведната ми е научна фантастика. Сам ќе си заигра јас неам желба да учествувам во ништо.
    А вчера реков дека за една година ќе одам на трето :rofl::rofl::fubar:

На mariz и merriel0 им се допаѓа ова.
  11. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.583
    Допаѓања:
    1.349
    Посигурно е да си ги направиш сите брисеви.

На dead.flower23 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LaViCa. 08

LaViCa. 08 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2021
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    16
    30+4 недела сте имале ли кога ќе легнете обично како отежнато дишење ? Како некоја грутка да стои кај грлото и под градите ...

На plava.90 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    Да,цело време останував без здив особено тие недели. И до пред скоро ми се случуваше (37+1сум) само кога ќе легнам. Бебе како расте, притиска на бели дробови па најверојатно од тоа е тој симптом :nod:

На LaViCa. 08 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. honey95

honey95 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2012
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    289
    @HeLenna Се согласувам и јас, дека кај мене од нигде никаде се појави уреаплазмата на крај..

На intj_girl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Miy3

Miy3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    185
    Do sega mi bese dobro Ph no poslednive 4 denovi e pokaceno mozno e i da imam nekoja bakterija, porano imav mn problemi so e.coli , ke zvonam bas denes da vidam rez od urina. Kako se kaj tebe Ketonite i urobilinogenite? Kaj mene i tie se pokaceni pa kojznae dali e normalno i toa da e pokaceno

16. Bella Nella

Bella Nella Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2024
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    425
    35 недела, само стрептокотока, имам нормална количина на исцедок кој е нормален во бременост, докторката го забележа но штом нема промена или мирис или нешто друго само стрептокока испитувале.

На A.V.S 91 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.288
    Допаѓања:
    22.793
    Успешно испиена гликозата. Сега ќе чекам да помине време и уште две боцкања. Решето сум по рацете. Срам ми е по кратки да излагам.

На ALISA0000, intj_girl, Laura7 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Ајде со лесно и да се добри резултатите
    Мене уште не ми рекоа за гестациски да проверам и со првата бременост не спомнале

19. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Јас еве месец дена го имам проблемот со мокрење
    Ќе станам, едвај до вц и кога седнувам ниту пола се празнам и осеќам дека има уште
    А на ехо имам песок во бешиката

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.288
    Допаѓања:
    22.793
    Може не си имала индикации. Ако ти е на мисла, закажи си сама во Биотек. Не ти треба упат.