Imav i jas cela bremenost poveke sekret ama prvite brisevi bea negativni. Vo 28ma nedela pocna mnogu da mi tece sekret, sabajle koga ke stanev od krevet i za da smenam gakji ke se soblecev, vo tie nekolku sekundi po nozete mi tecese sekret. Na vaginalen pregled koga mi merese maticnata cerviks primeti deka imam mnogu sekret i mi rece ke ti zemam brisevi i togas mi izleze ureaplazma. Pa zemav terapija i vo 35ta kontrolni brisevi zaedno so streptokoka
Ne za zal, eritromicin 7 dena apcinja, pa 7 dena eritromicin vaginaleti, pa makmiror vaginaleti i pak pozitivna vo 35ta
Честитки пред се за бременоста, мн ми е мило Не се паничи, иако прв пат ти е, нормално е да имаш мн прашалници, страв и сл. Јас имав уредна бременост ко по книга, но бев под невиден притисок и стрес од работа, работев некогаш и по 12 часа, и често знсев да одам до кај матичната да го види на ехо за да се смирам дека не сум му наштетила... Често и ќе му тропнев, тој ќе ми вратеше Не требаше, но за жал трпев огромен притисок, но и си терав на нозе до пред пораѓај... Сама сите домашми обврски (пазарење, чистење, дури и тепих собирав кревав маса...) Но се чувствував дека е се тоа ок, и не погрешив, дали било исправно или не знам хаха
Јас ги правев сите без индикација, чисто контролно така ми препорача гинекологот и искочи дека имам уреаплазма. Пиев антибиотик сега треба да правам контролен брис да видам дали се средила
Не се паничи не е ништо страшно. Јас во двете бремености буквално се имам испружено целата. Се исплашив во моментот, но ме смири матичната ми рече ако осеќаш нормални удари не е ништо страшно
И како функционираш со стврднат стомак? Моево салто прави овие два дена стврднувања јаки, се тегни на сите страни, сношти од спиење ме разбуди јака болка во кичма и напред камен си реков скраја да е раѓам денес еве пак после ручек боли,тежи неможам да мрднам. Па сега гледам и стапалата ко да почнаа да ми отекуваат. Си мислам да појдам кај матичниов ама и тој шо ке ми кажи пред две недели ми мереше цервикс 4, евентуално ако ме пушти на цтг оти некако страв ме фаќа, незнам шо ми е дали дека сама сум уште дома или па следната фаза после нервозата ме фати, ко ти со стравовите Само да не ме фатат пак паничните аман Еј во 7ми сега влеговме а кај е деветти
Седни стани си правам цел ден Не ми се и легнува.. ако легнам кичма ми се фаќа Од вчера сум вака.. иако големо меше и ниско, не ми сметаше вака и не ме тегнеше И јас приметив дека ми тежат денес и стапалата, нешто посебно отечени не се ама така ко тешки ги осеќав и ми вријат, трнат. Јас среќа среда сум на контрола и ќе си ги кажам сите симптоми, да проверат се. Секое сабајле па кога одам да мочам, немам напон. Оно ми се моча ќе ми пукне бешика, а не искача мокрачата. Давам напон ко да раѓам за да тече и тече само на напињање Понатаму во текот на денот па тоа ми се оправа и мокрам нормално. Дали во спиење некако се мести лошо кај бешиката... дека баш само сабајле ми е така...
Kako treba da pise na potvrdata od maticen,deka se primeni kaj niv ili deka sama doma se bockame.Mene mi pisa sestrata deka od toj do toj datum sum se bockala vo domasni uslovi
Исто од вчера е вака, стапалата исто тешки, жешки и заприметив се познава ластикот од чорапите па затоа си помислив дека отекуваат. Лелее едвај го чекам мм да се врати за една недела, малку да се позанимава со големово ми е жал и за него за ништо не ме бива, само јадење да му дам и толку. Само си оди во вц, сам се мие, сам си јади, за капење ке го намачкам шампон па сам се тушира оти да стојам наведната ми е научна фантастика. Сам ќе си заигра јас неам желба да учествувам во ништо. А вчера реков дека за една година ќе одам на трето
30+4 недела сте имале ли кога ќе легнете обично како отежнато дишење ? Како некоја грутка да стои кај грлото и под градите ...
Да,цело време останував без здив особено тие недели. И до пред скоро ми се случуваше (37+1сум) само кога ќе легнам. Бебе како расте, притиска на бели дробови па најверојатно од тоа е тој симптом
Do sega mi bese dobro Ph no poslednive 4 denovi e pokaceno mozno e i da imam nekoja bakterija, porano imav mn problemi so e.coli , ke zvonam bas denes da vidam rez od urina. Kako se kaj tebe Ketonite i urobilinogenite? Kaj mene i tie se pokaceni pa kojznae dali e normalno i toa da e pokaceno
35 недела, само стрептокотока, имам нормална количина на исцедок кој е нормален во бременост, докторката го забележа но штом нема промена или мирис или нешто друго само стрептокока испитувале.
Успешно испиена гликозата. Сега ќе чекам да помине време и уште две боцкања. Решето сум по рацете. Срам ми е по кратки да излагам.
Ајде со лесно и да се добри резултатите Мене уште не ми рекоа за гестациски да проверам и со првата бременост не спомнале
Јас еве месец дена го имам проблемот со мокрење Ќе станам, едвај до вц и кога седнувам ниту пола се празнам и осеќам дека има уште А на ехо имам песок во бешиката