А после во текот на денот? Јас после тоа прво мокрење и при раздвижување сабајле.. добро си мокрам во текот на денот... Многу ми е лошо сабајлево, да седам ми е лошо дури. Тахикардија имам, задишување, вртење, лошење. А се спремав да си отидам да си подкупам нешто од маркет. Собирам сили демек.. јадев, каснав и благо, испив сеа чаша мешан цеден лимон и портокал. Па лежам едвај додишувам длабоко... Вака тешко одамна не ми било
Исто и кај мене .. чисти брисеви цела бременост, забрането односи, депилација и слично и еве на брисевите уреоплазма па сега чекам да поминат денови после антибиотик за да направам контролни...
Помалку ама се случува и во текот на ден А Mariz еве ти сигурно пиеш еутирокс и пред бременоста нели? Незнам дали ти се случувало да имаш панични да имаш некој маки кој неможеш да ги објасниш ниту физички ниту психички Дали е од самиот лек Ноќта ми е тешка од пред некој ден кога се онесвестив сега и во текот на денот ми е страв и помислувам кога здравје ќе дојде денот на породување да не ме фатат тие панични Некогаш викам дали да ги фрлам таблетите па што биде биде после бременоста нормално И мене е лошо, прескокнување на срце, пијам вода па и благо заради тие вртоглавици страшно Притисок инаку низок ама и со таков живеам
Да не имаш киселини? Јас такви тежини имам од желудникот па си ги почнав гастрогардот пак, напиј се сега ако имаш види можи ќе ти олесни.
Измерив еднаш 110 со 60, не е лош.. знае и 80/50 да ми паѓа. Ама срцето на седење 115. Кога ќе станам којзнае колку е. @nancyyy може е и тироиднава. Вакви слошувања имав прво накај второ тромесечие, исто скроз... Вчера пиев 125ка, другиве денови сум на 100ка. Инаку да, си пијам јас без прекин веќе 10 години еутирокс... Не се панични ова.. Супер се осеќам денес психички, список за пазарење си напраив, децава во школо се, мирно дома све... а не можам да станам од креветов од што ми е лошо Највеќе ми е тахикардијава и како станам автоматски ми се врти, осеќам како да ќе паднам. Ама и дишењево проблем, како да заборавам да дишам Да не ми е крвта нешто... Ќе правам секако и крвна слика во четврток.. @flower55555 немам киселини... Си испив и б6, па ќе лежам додека не ми стане подобро
Kade gi pracese brisevite,mene mi kazaa samo privatno dagi nosam,zosto na klinika znaelo da dade lazno negativni rezultati
Јас пред 6г на брисеви во 12та нед имав уреаплазма (втора бременост). А дека ја имав еднаш и во првата бременост накај 7ми месец и познавајќи ги симптомите некако не ми беше верно дека сум позитивна. Тогаш со првото ја излечив со антибиотик, па чисти брисеви во 35 и се породив и природно. А во 12та со второто, нормален исцедок само, оп уреаплазма. Сестрата искоментира што е ова секоја втора има уреаплазма (државно брисеви направени) и земав си направив приватно нови брисеви кои испаднаа чисти Не пиев антибиотик, нормално си беше се, чисти брисеви и во 35та имав Малку е ств чудно секоја втора да има уреаплазма, шо бактерија е таа... Ако вака како мене сте немале некои симптоми, а брисеви позитивни.. повторете си ги и на др место..
Мамички од која недела почнавте да осеќате менструални болки,35+0 сум,имам благи менстр болки не се на интервали,ама ми е страв језиво чувство ми е.Пред два дена бев на преглед ми рекоа дека можеби матката се подготвува,а друго се беше во ред,не сум отворена.
Лажно негативни не може да бидат, лажно позитивни да. Инаку истите подлоги ви се и во ИЈЗ и на Институт како во Авицена и Биотек, така да зависи кој ќе ги чита ваљда.
Кетоните ми беа покачени до пред некој ден од изгладнување, строга диета, воопшто не внесував шеќери, божем ми утврдија гестациски дијабет. После си отидов на второ мислење испадна дека добри ми се резултатите (очекувано за бременост), изедов благо и магично ми ги снема кетоните. Кај тебе може да се од изгладнетост и дехидрираност ако повраќаш.
Девојки вчер вечерта заборавив да се боцнам со клексан наутро пијам аспирин... и сега дали да боцнам клексан или да се напијам аспирин?
Може и од тие вагиналните сонди да фатиме нешто во меѓувреме, без разлика што ставаат кондом. На Клиника на дежурен таа се учеше на мене, зема цервикс да ми мери, кога гледам тоа кондомот и се смкнал...
Jas kegi nosam vo sinlab.Edna drugarka taka vo drzavna proveruvala ureoplazma,piese terapija posle kontrola i negativni rezjltatite.Posle odredeno vreme ja fakaat bolki pravi pak brisevi i gi nosi privatno ispaga pak ja ima ureolazna fakticki neizlecena i i paga mukozen cep i se porodi vo 25 nedela mislam deka bese
Leleel kuti nezbori za klinika,edna vecer me fatija bolki i od panika otidov na gak toa ambulantata horor,i sea mie strav da ne imam fateno nesto tamu od toa sondata.Najdobro e da nese odi tamu zosto bakterii tamu se fakaat
Исто и јас за болка отидов, главата на бебето беше пикната скроз лево ме притискаше. Ај што ништо не ми кажаа, ама изгледа тогаш закачив и тоа болничка бактерија, никогаш во живот не сум ја имала. Сега ставам три врсти вагиналети, па се надевам ќе се исчисти.
Затоа брисеви редовно на секој преглед јас би правела, не само 12 недела и толку. Од 12 до 36 недела е толку долг период... Ова среќа што отидов одма после некој ден за брис, зошто немам никакви симптоми, ништо буквално и од памет се извадив.