Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    А после во текот на денот? Јас после тоа прво мокрење и при раздвижување сабајле.. добро си мокрам во текот на денот...

Многу ми е лошо сабајлево, да седам ми е лошо дури. Тахикардија имам, задишување, вртење, лошење. А се спремав да си отидам да си подкупам нешто од маркет. Собирам сили демек.. јадев, каснав и благо, испив сеа чаша мешан цеден лимон и портокал. Па лежам едвај додишувам длабоко... Вака тешко одамна не ми било :(

На nancyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. _budaletinka*

_budaletinka* Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2022
    Пораки:
    1.564
    Допаѓања:
    1.378
    Исто и кај мене .. чисти брисеви цела бременост, забрането односи, депилација и слично и еве на брисевите уреоплазма па сега чекам да поминат денови после антибиотик за да направам контролни...

На honey95 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WhiteCat33

WhiteCat33 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.092
    Допаѓања:
    2.126
    притисокот како ти е?

4. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Помалку ама се случува и во текот на ден
    А Mariz еве ти сигурно пиеш еутирокс и пред бременоста нели?
    Незнам дали ти се случувало да имаш панични да имаш некој маки кој неможеш да ги објасниш ниту физички ниту психички
    Дали е од самиот лек
    Ноќта ми е тешка од пред некој ден кога се онесвестив сега и во текот на денот ми е страв и помислувам кога здравје ќе дојде денот на породување да не ме фатат тие панични
    Некогаш викам дали да ги фрлам таблетите па што биде биде после бременоста нормално
    И мене е лошо, прескокнување на срце, пијам вода па и благо заради тие вртоглавици страшно
    Притисок инаку низок ама и со таков живеам

5. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    1.438
    И сега заради тоа треба царски претпоставувам или што е решението?

6. flower55555

flower55555 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    2.689
    Допаѓања:
    5.018
    Да не имаш киселини? Јас такви тежини имам од желудникот па си ги почнав гастрогардот пак, напиј се сега ако имаш види можи ќе ти олесни.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.631
    Допаѓања:
    1.456
    Честитки мама, да е жив и здрав:l:

На prinstongirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    Измерив еднаш 110 со 60, не е лош.. знае и 80/50 да ми паѓа. Ама срцето на седење 115. Кога ќе станам којзнае колку е.
    @nancyyy може е и тироиднава. Вакви слошувања имав прво накај второ тромесечие, исто скроз... Вчера пиев 125ка, другиве денови сум на 100ка. Инаку да, си пијам јас без прекин веќе 10 години еутирокс... Не се панични ова.. Супер се осеќам денес психички, список за пазарење си напраив, децава во школо се, мирно дома све... а не можам да станам од креветов од што ми е лошо :( Највеќе ми е тахикардијава и како станам автоматски ми се врти, осеќам како да ќе паднам. Ама и дишењево проблем, како да заборавам да дишам (facepalm) Да не ми е крвта нешто... Ќе правам секако и крвна слика во четврток..
    @flower55555 немам киселини...
    Си испив и б6, па ќе лежам додека не ми стане подобро :doh:

На nancyyy, flower55555 и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  9. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.839
    Допаѓања:
    2.731
    Kade gi pracese brisevite,mene mi kazaa samo privatno dagi nosam,zosto na klinika znaelo da dade lazno negativni rezultati

На honey95 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.017
    Јас пред 6г на брисеви во 12та нед имав уреаплазма (втора бременост). А дека ја имав еднаш и во првата бременост накај 7ми месец и познавајќи ги симптомите некако не ми беше верно дека сум позитивна. Тогаш со првото ја излечив со антибиотик, па чисти брисеви во 35 и се породив и природно. А во 12та со второто, нормален исцедок само, оп уреаплазма. Сестрата искоментира што е ова секоја втора има уреаплазма (државно брисеви направени) и земав си направив приватно нови брисеви кои испаднаа чисти (facepalm) Не пиев антибиотик, нормално си беше се, чисти брисеви и во 35та имав :?: Малку е ств чудно секоја втора да има уреаплазма, шо бактерија е таа... Ако вака како мене сте немале некои симптоми, а брисеви позитивни.. повторете си ги и на др место..

На HeLenna му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Fairy tale.23

Fairy tale.23 Активен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2024
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Мамички од која недела почнавте да осеќате менструални болки,35+0 сум,имам благи менстр болки не се на интервали,ама ми е страв језиво чувство ми е.Пред два дена бев на преглед ми рекоа дека можеби матката се подготвува,а друго се беше во ред,не сум отворена.

12. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.153
    Допаѓања:
    10.559
    Лажно негативни не може да бидат, лажно позитивни да.
    Инаку истите подлоги ви се и во ИЈЗ и на Институт како во Авицена и Биотек, така да зависи кој ќе ги чита ваљда.

На Joanna28, nikja и intj_girl им се допаѓа ова.
  13. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.583
    Допаѓања:
    1.349
    Кетоните ми беа покачени до пред некој ден од изгладнување, строга диета, воопшто не внесував шеќери, божем ми утврдија гестациски дијабет. После си отидов на второ мислење испадна дека добри ми се резултатите (очекувано за бременост), изедов благо и магично ми ги снема кетоните. Кај тебе може да се од изгладнетост и дехидрираност ако повраќаш.

На Miy3 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. babyyyygirl

babyyyygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    56
    Девојки вчер вечерта заборавив да се боцнам со клексан :( наутро пијам аспирин... и сега дали да боцнам клексан или да се напијам аспирин?

15. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.583
    Допаѓања:
    1.349
    Може и од тие вагиналните сонди да фатиме нешто во меѓувреме, без разлика што ставаат кондом. На Клиника на дежурен таа се учеше на мене, зема цервикс да ми мери, кога гледам тоа кондомот и се смкнал... (facepalm)

На Joanna28 и nikja им се допаѓа ова.
  16. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.839
    Допаѓања:
    2.731
    Jas kegi nosam vo sinlab.Edna drugarka taka vo drzavna proveruvala ureoplazma,piese terapija posle kontrola i negativni rezjltatite.Posle odredeno vreme ja fakaat bolki pravi pak brisevi i gi nosi privatno ispaga pak ja ima ureolazna fakticki neizlecena i i paga mukozen cep i se porodi vo 25 nedela mislam deka bese

На Tea SK му/ѝ се допаѓа ова.
  17. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.839
    Допаѓања:
    2.731
    Leleel kuti nezbori za klinika,edna vecer me fatija bolki i od panika otidov na gak toa ambulantata horor,i sea mie strav da ne imam fateno nesto tamu od toa sondata.Najdobro e da nese odi tamu zosto bakterii tamu se fakaat

18. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.583
    Допаѓања:
    1.349
    Исто и јас за болка отидов, главата на бебето беше пикната скроз лево ме притискаше. Ај што ништо не ми кажаа, ама изгледа тогаш закачив и тоа болничка бактерија, никогаш во живот не сум ја имала. Сега ставам три врсти вагиналети, па се надевам ќе се исчисти.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nikja

nikja Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    2.839
    Допаѓања:
    2.731
    Sto zboris,sega i mene me fati strav da nesum zakacila i jas bakterija

20. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.583
    Допаѓања:
    1.349
    Затоа брисеви редовно на секој преглед јас би правела, не само 12 недела и толку. Од 12 до 36 недела е толку долг период... Ова среќа што отидов одма после некој ден за брис, зошто немам никакви симптоми, ништо буквално и од памет се извадив.

На nikja му/ѝ се допаѓа ова.