Не знам и јас тоа се мислев Serratia од каде освен од преглед да ја фатам. Имаше една недела измеѓу сигурно.
Нема од што друго, не сум ја имала никогаш претходно, на претходните брисеви ја немав, односи немам, освен на преглед друго ништо не ставам внатре уринокултура секогаш стерилна.
Можно е киселини да се појават во 9та? 9+3 сум умрев денес цел ден ме гори желудникот и дури до грло ми се качува. Од што се појавуваат најмногу? Вечерав краставица а за доручек јадев палента и сирење. Многу ми е тешко
Фемибион 1 е за планирање бременост и бременост од 1 до 13 недела, а фемибион 2 е за од 13недела до крај на бременост. Иначе во која аптека е попустов на 1+1?
Welcome. Од старт имав киселини. Никогаш незнам зашто толку имав а бебе се роди без коса( нели така викаат ) . Ги имав се додека не се породив. Спиев полуисправена. Ужасни се
Bidejki ne vodam bremenost vo mk, a tuka moze na sekoe tromesecje da se menuva doktor .. ke ja istrpam uste malku i vo sledno tromesecje ja menuvam obavezno
Киселините се јавуваат и заради тоа што во бременост поинаку се вари храната во желудникот, обично позабавено заради хормоналните промени. Подоцна исто може да имаш мака со киселини заради притисокот кој се создава на желудникот кога бебето ќе биде поголемко. Може да трае подолго време, а може повремено. Со лесно, сѐ е минливо
Неколку од вас имам прочитано дека ја имаат или се решиле од Ешерихија коли. Дали некоја има користено Цистосанит за неа? Еве и мене ме пече пак, на 3ти сум на контрола кај матичен доктор и ќе оставам пак примерок за уринокултура, иако последните две испаднаа во ред и покрај симптомите.
Еве и јас без симптоми сумамед 6 дена + Polygynax вагиналети.. чекам среда за резултати, се надевам се исчистила..
Добро што е со секоја втора трудница е со инфекција или бактерија? Толку ли им е тешко на докторите да внимаваат малце повеќе на хигиена? Па и без ракавици. Не им е страв на нив дека може еве имаме нешто и да не пипаат така? Читам трудници што се дома и не искочиле од x причини и имаат инфекција. Идеме на рутински преглед и фаќаме инфекција. Врши ли некој контрола на ова?
Мене уште почудно ми е што без симптоми трудници, имаат бактерии. Сум имала бактерии во животов и никогаш не било без симптоми... особено па уреаплазмата. Тоа каков секрет имаше ко урда, чешање до плачење.. сум одела и да ме чистат вагинално со една плава течност, антибиотик пиев. Затоа совет, на никакви симптоми бактерија... најдобро уште едни брисеви и тоа ако може приватно..
Ама таа е во уринарен таракт. Ти во вагина ја имаш? Се повеќе сум убедена дека е дојдено до контаминација на примерокот. Јас до сега освен кандида која е габа, на ништо не сум излегла позитивна. До душа не сум била позитивна, туку симптоми сум имала. И додека сум бремена и додека не сум била. Првата бременост само во 12та правев брисеви, сега исто. Сум носела брисеви и државно и приватно. Односи незаштитени имав и првата бременост и сега. Тестовите се исти и приватно и државно. Тоа што ми паѓа на памет е дека државно не се замараат многу со процедури, па да контаминираат примероци. Многу чудно што искачате позитивни на бактерии кои сте ги немале претходно. Јас би повторила брисеви
Девојчиња да не знаете од колку работат со земање крв на трансфузиологија на клиника, имам упат за хемостаза, д-димери и крвна група. И дали се чека многу, првпат одам. Денес го видовме бебко, 8+1, пораснал 1.85цм
Во вагина, јасно ми е сѐ, јас работам микро во лабораторија ќе повторам брисеви секако после антибиотик, се мислам може требаше и да пијам нешто, ама здравје да видам вака дали ќе се исчисти.