Може од краставицата. Јас од неа имав киселини... Од палентата не верувам, може сирењето нешто и да ти смета. Мада тие киселини и сами од себе се ствараат мислам. Јас со првото имав само, а со второто не.. со третово сега скоро имав ама 2 дена (изгледа од нешто изедено ми беа).
Нека тоа...денес правев Лабоквик. Имаме односи со мм ама искрено не бројам овулации и сл ,не се замарам многу а и немаме редовно . Незнам дали сум будала ама како да има сенка. Нез како да објаснам ...не е црта убава ,не може да се види од слика...туку мене ми се гледа само Бог да чува сум ....ке видам до петок
I tigi refundiraa kleksanite.Me buni sea sto pisala vo domasni uslovi,zadadi toa da ne nemi gi odobrat
Јас дома се боцкам, никогаш на потврдата не стои дека дома сум се боцкала. Само дека ми се аплицирани клексани од тој до тој датум и колку количина.
Vo domasni uslovi se stava kleksan, nikoj ne odi Za toa na doktor. Isto kako i insulin doma sto se aplicira. Sigurno imala i drugi slucaevi, znaat obicno doktorite sto pominuva
Jas koga ja prasav dr od sto moze da se zarazi edna zena vo bremenost od kade doagjaat bakteriite posto ne mi bese nisto logicno mi objasni deka najcesto e poradi nepravilna ili precesta toaleta i deka mnogu lesno se prenesuvaat od anusot prema vaginata bas radi toa sto vo bremenost ph na urinata se menuva i se rusi normalnata bakteriska flora, sto donekade ima logika, ama kako sto i drugi konstatiraa ovde nekako precesto stana..
Веројатно ради тоа што се е успорено во бременоста. Има застој во мокрачата што е идеално за развој на бактерии. Тие бактерии лесно се пренесуваат и во вагина. Од дебело црево исто при неправилно бришење или хигиена се пренесуваат во вагина. Тоа е, само раат да не сме.
@nikja Јас ја имав во бременост, многу подла бактерија, јас имав исцедок зголемен. Заедно со микоплазма се едни од најопасните бактерии, тие се без клеточен ѕид што ги прави отпорни на голем број на антибиотици. Најдобро е превентивно да се прима пробиотик за вагинална флора бидејќи бременоста е 'друго стање' каде имунитетот е опаднат, рН во вагина се менува и дозволува раст на бактериите. Уреоплазма знае да се закачи и на друга бактерија како паразит и така уште потешко се искоренува.
Море кога ќе доближам и јас нешто розе ко да гледам Ај види уште некој ден и направи си пак (би сејф земи две ленти во едно што се). Тој мене пред доцнење најубави линии ми даде
Лук дали јадете? Читам е многу добар во бременост за борба со бактерии и габични инфекции. Но мене ми е многу лут и не знам колку смее да се јаде?
Јас сакам лукче, ама у несвест "паѓам" кога јадам хахах Притисокот низок, ми го спушта уште толку. На децава кога се болни им давам парченца со водичка како апче да го испијат (ако е крупен), ако е поситен така цел. Пробај така. Инаку зошто не би смеело..