Vo koja nedela napravivte prv skrining? Mene mi zakazaa za 13+2, nekako mn mi se cini kasno kako da e toa?
Пренателен е генетско испитување. На ехо се гледаат вакви работи. Ама нека ти е за утеха, дека навистина се губи. Го има секое 5 бебе и се губи.
Ајде инфото што го должам. Упатот за на трансфузиологија важи еден месец, без разлика која буква горе ви е затемнета. Ова за приоритетен упат. @marama тебе знам дека ти требаше.
Упатот кој гласи приоритетен за на трансфузиолија , сега по ново важи еден месец. Само овој упат важи така.
Aha epa dobro,jas imam upat zana 26 juni,ama Jani mi pisa da zemam prioriteten upat zana 10 juni i mislev da odam 2,3 dena porano da zemam.Stom sega po novo vazi mesec dena super
Сестрата ми кажа и бев таму. Ама дека беше 10 мин до пауза, кокошката несакаше да ме боцне, а тој на шалтер 10 пати кажа да ме земат, за да не чекам, бидејќи беше 200 степени и се препотував, оставивме за утре , бидејќи имам и друг термин за низ клинички па ќе ме боцнат утре.
Бебето цело време го осеќам ептен ниско, кај раната од царскиот ете таму ја осеќам како мрда. Осеќам притисок ниско во стомакот, посебно кога одам. Од сабајле немаше, ама како пишував тука од сабајле и почнав така да се осеќам. Ме фаќа голема паника додека да закажам ако може порано контрола, умот ми отиде на триста работи и почнав да паничам и плачам Има ли шанси што расте бебе, матка да ме утешите малце додека да отидам на контрола. Или тоа што го осеќам ептен ниско...? Немам менструални болки или стврднувања, туку само осеќам притисок и некои бодежи ниско доле скроз кај стомакот последниве 3-4 дена посебно кога одам или станувам и седнувам.
Јас и ти сме тука негде мислам со неделите ако не се лажам. Плус минус некој ден. И јас ја осеќам и ниско и високо. Зависи која положба ја има во моментот. Плус и матката сега се шири. Сега растат баш забрзано. Јас си добивам удари во бешика постојано. Едно време беше напикана десно и не мрдаше. Па секунда во бешика удар, па после горе удар. Ако ептен ти е на мисла иди нека те видатз.
Imam termin,ama on mi kaza deka ke pusta termini na 10 maj,i vednas i kazav na maticnata dami zakaze,ama ona me zaboravila i me zakazala na 26 juni.Jas imam izvestaj za kleksani od kaj nego do 6 juni,a on na posleden pregled mi kaza dase vidime 10 juni koga kese vrati od odmor.I zatoa mu pisav poraka da ne bide kasno i mi kaza da odam na 10 juni so prioriteten upat
Јас дали два пати до сега ја имам осетено повисоко, инаку ептен доле и највеќе кај десен јајник таму ме клоца. Ама еве овие денови на одење осеќам баш притисок и нелагодност, дури и како боцкање незнам како да опишам. Инаку 22 недела сум. Велам да не е и што премногу кивам од пред некој ден, имам алергија овој период и од тоа што се напрегам. Не знам еве гледам да се утешам сама, испив дупло магнезиум и лежам сега.
A zaso ne si otides na brzata pomos da te pregledaat barem raat ke si, neznam vo koj grad zivees, jas koga odev sekogas cekav po 2-3h ama barem raat glava posle imam, vaka samo ke mislis poveke ke se opteretuvas.
Има ли некој што правел хемостаза на клиника, а да не ги добил истиот ден резултатите? Се боцкав сабајле во 8:30, на апликацијата мое здравје нема резултат и уште стои нереализиран упат.