Мајка ми и татко ми се О+ и двајцата , а исто и јас и мм сме и двајцата О+ хаха исто и тоа сличајност и во подзнак со мм сум исто
Аа повеќе има зимски бебуши и јас сум 15-та недела.Ајде дај боже само се да биде во ред, другото се ќе помине.А да ве прашам брис нели треба да се земе до 3 месец? Мене докторот и денес не ми зеде,ни пак за крв и мокрача ми спомна нешто.Рече следниот месец,ама некако мн.доцна ми изгледа тогаш да ми земи ќе бидам веќе во 4-ти. И до кога се гледа на вагинално ехо? И тоа знам дека е до 3-ти.
za mene uste e rano za razmisluvanje na ime na bebeto- dosusa vo septemvri duri ke se na naredna kontrola do togas znaeme 90% deka e masko no uste ne se znae konecno jas sakam ako e zesko evgenija, a za masko imam 3 iminja sto odsekogas sum gi sakala ako imam maski deca-damjan,milan i maksim
Таква работа (жешко на плодот) нема шанса... Таму условите се баш идеални. Чиста логика... Старите баби може да зборуваат такви работи и да 'ги жалат', ти ваков муабет друг пат не
Значи исто сме биле нене па ич на вагинално ехо од почетоκ на она дρугоно хехе. А ни мене бρис не ми зел баρав сама па ќе биде петоκ а за κρв и уρина си одам κај сестρата си земам упут сама. Теρмин ми е 9 јануаρ, но 3то плус со заκажан цаρсκи пρедтоа ќе биде! Со лес само и ќе биде оваа највесела нова година
vaginalno eho obicno site doktori gledaat do 12 nedela-retko nekoj doktor da se osudi posle 12nedela da te gleda vaginalno,bidejki imam golem rizik za bebeto,isto i za brisevi se zemaat najdocna do 12nedela ili posle 6mesec koga veke bebeto e oformeno i nema nikakov rizik da mu se naseti pri zemanje na bris-mislam pomala e sansata,rizik sekogas postoi.Inaku ako imas praveno pap i brisevi pred da ostanes bremena,nema potreba ni da pravis-jas vo januari se napraviv i jas sum 15+3 nedeli i pred 1 nedela koga bev na kontrola doktorot mi rece nikakvi brisevi i pap test ,bidejki ima i golem rizik da ti prenesat nekoja infekcija ili bakterija pri zemanjeto ,od tuka krvarenje i slicno.Mojot maticen me sovetuvase da napravam vo 6mesec zdravje, no koga kazav na dr.organdziski bidejki toj od pocetok mi ja vodi bremenosta i ima cela istorija za mene i mm nanazad ,toj mi rece nikako brisevi-tvoja odluka e sepak.Pozz i imaj lesna bremenost
A tuka vo Gr ni ednas vo cela bremenost ne se zimaat brisevi, jas so prvoto ni ednas ne sum bila da mi zemat, a i sega so vtoroto isto taka
После 16 ме гледа мојов матичен , а во 13 недела и брисеви и крв и све испитавме еве сега сум скоро 18 г.н и до сега три пати ми имаат проверено и крв и мокрача
Мамички,јас знам досадна сум,ама морам пак еден совет да барамдека овие денови ме боли стомак по цел ден и се јавив денес на докторката(ја добив,не била на одмор) и ми рече да одам пак да види може ќе треба утрогестан да ми препише или инекција(мислам прогестерон).е сега сакав да прашам дали и сега пак ќе ме гледа на ехо(дека пред 1 недела ме гледаше на вагинално ехо за да утврди бременост)..јас се плашам да не е многу скоро ,да не бидне нешто ! Била некоја во ваква ситуација ??!! @juli rak и мене така ме боли ,ама на сабајле и појаки болки имам и затоа се јавив за преглед !!
@flower30 да знаеш колку пати ме гледале на ехо до сега и кај матичен и на приватно ехее прашав во плодност специјалист ми рече апсолутно никаква штета нема.
Еее фала ти на брзиот одговор,да не се нервирам.а пак мајка ми и свекрва ми цел ден ми држат лекции да не сум им давала сега пак да ме гледат на ехо,да не биде нештојас им викам луѓе бе па неможам јас да им кажам што да прават,или да скрстам нозе и не давам да ме прегледуваоти нели порано не било како сега на вагинално ехо те гледале повеќе пати ????
Порано еднаш ги гледале и толку, и јас си мислев така затоа и прашав ама штом велат нема гајле ќе веруваме. Другарка моја имаше проблем мораше еднаш неделно на ехо да пратат, сега си е во ред бебето.
Леле денес и на мене матичниот при земање на брисеви,неможеше да да дојде до цервиксот и одкако ми зеде брисеви ми го мереше,рече се гледа,но погоре е ?!?!?! Ми рече обавезно да продолжа да ги пијам Дабростонот и на следната контрола ми рече повторно ке го мериме,искрено малку сум исплашена. Зашто и јас последнава недела кога ке се движам повеќе чуствувам притисок во долниот дел од стомакот Сега па и на интернет испрочитав неколку работи,што се може да се деси и уште толку се испаничив и јас сум голема паничарка, мтич. не ми рече ништо посебно,ни да лежам,неме предупреди,ваљда па и не е толку страшно?!?!?!
Хехе да,а мене ми е 19-ти јануари чудно малку,но тука сме .Јас му реков пред две недели кога бев дека рече прошлиот месец ќе направиме целосна анализа и сега ми рече пак следниот месец ,а тогаш ќе оди на одмор и што знам кога ќе биди.Како и да е со лес секаде нека биде
Па да си направив некаде април месец целосна контрола и беше се во ред тогаш па можеби поради тоа не ми зема,ќе почекам ќе видам што ќе биде,а во меѓувреме ќе одам и на друго место пак да видам како ќе биде.
Не се плаши и не читај се и сешто ,докторот сигурно најдобро знае,мене денес ми кажа дека во ред ми е се и можам да се движам и се,но кога ќе бидам 20 та недела ако не се промени ништо со цервиксот ќе морам да ја одлежам цела бременост,но не мора тоа да значи дека така и ќе биде.ако паничиш полошо за тебе ќе си направиш за тоа колку што можиш повеќе релаксирај се и не мисли негативно.Инаку за притисокот во долниот дел од стомакот и јас го имам во последно почесто,но тоа е поради тоа што матката се проширува и навикнува на ново настанатат состојба. Кај некои е поизразена таа болка ,кај некои помалку.