Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Мајка ми и татко ми се О+ и двајцата , а исто и јас и мм сме и двајцата О+ хаха исто и тоа сличајност :D и во подзнак со мм сум исто :rofl:

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Аа повеќе има зимски бебуши :) и јас сум 15-та недела.Ајде дај боже само се да биде во ред, другото се ќе помине.А да ве прашам брис нели треба да се земе до 3 месец? Мене докторот и денес не ми зеде,ни пак за крв и мокрача ми спомна нешто.Рече следниот месец,ама некако мн.доцна ми изгледа тогаш да ми земи ќе бидам веќе во 4-ти. И до кога се гледа на вагинално ехо? И тоа знам дека е до 3-ти.

На girl-miri, Pcelka94 и mdenkov им се допаѓа ова.
  3. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    za mene uste e rano za razmisluvanje na ime na bebeto- dosusa vo septemvri duri ke se na naredna kontrola do togas znaeme 90% deka e masko no uste ne se znae konecno :D jas sakam ako e zesko evgenija, a za masko imam 3 iminja sto odsekogas sum gi sakala ako imam maski deca-damjan,milan i maksim

На Pcelka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kiflicka05

Kiflicka05 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2015
    Пораки:
    310
    Допаѓања:
    670
    Таква работа (жешко на плодот) нема шанса... Таму условите се баш идеални. Чиста логика... Старите баби може да зборуваат такви работи и да 'ги жалат', ти ваков муабет друг пат не ;)

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357
    Значи исто сме биле:) нене па ич на вагинално ехо од почетоκ на она дρугоно хехе. А ни мене бρис не ми зел баρав сама па ќе биде петоκ а за κρв и уρина си одам κај сестρата си земам упут сама. Теρмин ми е 9 јануаρ, но 3то плус со заκажан цаρсκи пρедтоа ќе биде! Со лес само и ќе биде оваа највесела нова година;)

На Bebulleee и monik55 им се допаѓа ова.
  6. mdenkov

mdenkov Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    619
    vaginalno eho obicno site doktori gledaat do 12 nedela-retko nekoj doktor da se osudi posle 12nedela da te gleda vaginalno,bidejki imam golem rizik za bebeto,isto i za brisevi se zemaat najdocna do 12nedela ili posle 6mesec koga veke bebeto e oformeno i nema nikakov rizik da mu se naseti pri zemanje na bris-mislam pomala e sansata,rizik sekogas postoi.Inaku ako imas praveno pap i brisevi pred da ostanes bremena,nema potreba ni da pravis-jas vo januari se napraviv i jas sum 15+3 nedeli i pred 1 nedela koga bev na kontrola doktorot mi rece nikakvi brisevi i pap test ,bidejki ima i golem rizik da ti prenesat nekoja infekcija ili bakterija pri zemanjeto ,od tuka krvarenje i slicno.Mojot maticen me sovetuvase da napravam vo 6mesec zdravje, no koga kazav na dr.organdziski bidejki toj od pocetok mi ja vodi bremenosta i ima cela istorija za mene i mm nanazad ,toj mi rece nikako brisevi-tvoja odluka e sepak.Pozz i imaj lesna bremenost

7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    A tuka vo Gr ni ednas vo cela bremenost ne se zimaat brisevi, jas so prvoto ni ednas ne sum bila da mi zemat, a i sega so vtoroto isto taka

8. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.209
    Допаѓања:
    106.357

9. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    После 16 ме гледа мојов матичен , а во 13 недела и брисеви и крв и све испитавме еве сега сум скоро 18 г.н и до сега три пати ми имаат проверено и крв и мокрача :)

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Дамјан и милан се убави ептен :)

11. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.969
    Допаѓања:
    143.511
    Мамички,јас знам досадна сум,ама морам пак еден совет да барам:nod:дека овие денови ме боли стомак по цел ден и се јавив денес на докторката(ја добив,не била на одмор) и ми рече да одам пак да види може ќе треба утрогестан да ми препише или инекција(мислам прогестерон).е сега сакав да прашам дали и сега пак ќе ме гледа на ехо(дека пред 1 недела ме гледаше на вагинално ехо за да утврди бременост)..јас се плашам да не е многу скоро ,да не бидне нешто ! Била некоја во ваква ситуација ??!!
    @juli rak и мене така ме боли ,ама на сабајле и појаки болки имам и затоа се јавив за преглед !!

12. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.532
    Допаѓања:
    38.791
    @flower30 да знаеш колку пати ме гледале на ехо до сега и кај матичен и на приватно ехее прашав во плодност специјалист ми рече апсолутно никаква штета нема.

На Kiflicka05, mdenkov и flower30 им се допаѓа ова.
  13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.969
    Допаѓања:
    143.511
    Еее фала ти на брзиот одговор,да не се нервирам.а пак мајка ми и свекрва ми цел ден ми држат лекции да не сум им давала сега пак да ме гледат на ехо,да не биде нешто:D:Dјас им викам луѓе бе па неможам јас да им кажам што да прават,или да скрстам нозе и не давам да ме прегледува:D:Dоти нели порано не било како сега :^):^)
    на вагинално ехо те гледале повеќе пати ????

14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.532
    Допаѓања:
    38.791
    Порано еднаш ги гледале и толку, и јас си мислев така затоа и прашав ама штом велат нема гајле ќе веруваме. Другарка моја имаше проблем мораше еднаш неделно на ехо да пратат, сега си е во ред бебето.

На flower30 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LenaNela

LenaNela Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2015
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    147
    Леле денес и на мене матичниот при земање на брисеви,неможеше да да дојде до цервиксот и одкако ми зеде брисеви ми го мереше,рече се гледа,но погоре е ?!?!?! Ми рече обавезно да продолжа да ги пијам Дабростонот и на следната контрола ми рече повторно ке го мериме,искрено малку сум исплашена. Зашто и јас последнава недела кога ке се движам повеќе чуствувам притисок во долниот дел од стомакот :worried: Сега па и на интернет испрочитав неколку работи,што се може да се деси и уште толку се испаничив(facepalm) и јас сум голема паничарка, мтич. не ми рече ништо посебно,ни да лежам,неме предупреди,ваљда па и не е толку страшно?!?!?!

16. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Хехе да,а мене ми е 19-ти јануари чудно малку,но тука сме .Јас му реков пред две недели кога бев дека рече прошлиот месец ќе направиме целосна анализа и сега ми рече пак следниот месец ,а тогаш ќе оди на одмор и што знам кога ќе биди.Како и да е со лес секаде нека биде

На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Па да си направив некаде април месец целосна контрола и беше се во ред тогаш па можеби поради тоа не ми зема,ќе почекам ќе видам што ќе биде,а во меѓувреме ќе одам и на друго место пак да видам како ќе биде.

На mdenkov му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Не се плаши и не читај се и сешто ,докторот сигурно најдобро знае,мене денес ми кажа дека во ред ми е се и можам да се движам и се,но кога ќе бидам 20 та недела ако не се промени ништо со цервиксот ќе морам да ја одлежам цела бременост,но не мора тоа да значи дека така и ќе биде.ако паничиш полошо за тебе ќе си направиш за тоа колку што можиш повеќе релаксирај се и не мисли негативно.Инаку за притисокот во долниот дел од стомакот и јас го имам во последно почесто,но тоа е поради тоа што матката се проширува и навикнува на ново настанатат состојба. Кај некои е поизразена таа болка ,кај некои помалку.

На Eli23 и LenaNela им се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.991
    Допаѓања:
    59.668
    Мешиња еве ме и мене сум се преспала од 1 саат до сега ама на клима ладничко ми дојде таман:* :* :*

На mdenkov, Mariangel, Pcelka94 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. romanka123

romanka123 Нов член

Се зачлени на:
    21 јули 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Majki,kolku veruvate vo toa ako zemes nesto bez da prasas ke go ima na bebenceto ? :)