Не се секирај хахаха, утре пак ќе се тука, може и вечер. Си варираат, и јас така викав и утрето се утепував од повраќање. Така да не се секирај се е супер.
Кај мене не, сеа за сега фала му на бога е оке. Ама секоја бременост е различна. Затоа не значи дека кај секој ќе е исто.
Тука сме некаде јас и ти, 10+2 денес. Понекогаш заборавам дека сум бремена, клекни стани работа по дома, па ќе се освестам, па ќе се загрижам да не сум претерала. Утринските мачнини ми престанаа точно во 9 недела, сега од време на време знае да се појави некоја слаба мачнина, ама лесно поминувам. И киселините ми престанаа.
Јас со второво до 5ти месец немав симптом ниеден. Дека и со мало дете дома, се заборавав дека сум трудна.
Jas iskreno osven tvrda stolica i hemoroidite sto mise vospalija mnogu,krv na nos mise pustase,jako kivanje,ikanje nemav posebno poteskotii kako sto se zalat non stop povrakaat,toa povrakanje nenav.Sreka i stolica se sredi podobro e.
@снежана2023 честитки нека е живо и здравооо! Како помина, се опоравуваш ли мајка? Видов природно си била покрај уреаплазмата, кога можеш пиши детали те чекам
Цело прво тромесечие немав никаков симптом и си полудував од страв. Да знаев дека е во ред ќе се изнашетав ко прво, мене од дома не ми се мрдаше. Сега и да сакам не можам.
Да, и јас сум таква, имам па немам симптоми, 10+1 сум до вчера немав сила, имав гадење, денес сум многу посвежа и имам апетит. Се трудам да не мислам и се надевам дека веќе се средуваат хормониве и дека е се во ред со плодот.
Како сте со нервоза трето тромесечие? Јас само се издеравам и се нервирам за секоја ситница. После се секирам да не му штетам на бебево со нервозата и така во круг
Иста сум, еве 14та и ништо немам освен меше, и си паничам леле да не е нешто. Прва бременост ми е и се ми е непознато, и тоа па сеа веќе прегледиве се на 1 месец, ќе се шекнам дур си го видам бебето пак. Ама еве погоре членките викаат дека исто им било скроз, и другарки исто што биле бремени ми викаат исто им било наеднаш ништо во втор триместат. Така да опуштено и позитивно.
ех со првото полабава бев, само премногу емотивна а сега хаос сум , ем нервозна ем само се карам покрај тоа што имам дома едно дете а 37+3 сум веќе... не знам ни јас дали штети ама што да се прави , хормоните си го прават своето ама и со дете дома тешко да седам мирна
Чекај има време...ќе осетиш,посебно последните месеци,па и дека две...мене ми се идеше на моменти од кожа да си излезам... Здравје самоо,ајде,со лесно до крај кај сите,се'поминува
Мене прво ми е, ама цело време се осеќам како темпирана бомба. Со гестацискиов е бетер, сабајле мерев и високи вредности ми излегоа. Уште толку нервози . Леле и дете да имав едно, сигурно ќе ме избудалеше. Ајде да се надеваме дека се ќе биде ок со крај.
Денеска како малку сум подобра, ама од страв како станав веднаш испив магнезиум. Вчера после второ испиениот се осетив подобро. Дај Боже да е од ширење на матка, лигаменти... Да, вака осеќам како доле ми буричка, се надевам ќе се поткачи барем малку
Denes mi izlegoa rezultatite od brisevi, imam gabicki i doktorkata mi prepisa kadefungin vaginalna krema. Imala li nekoj vakov problem i dali mislite deka ovaa krema ke pomogne ja koristel li nekoj kremava?
Ми излегоа резултати од хемостаза, малку ми е намалено активираното парцијално време. Докторката ми рече не е страшно, да продолжам со аспирин како и досега. Не ми вметнаа клексани. Што мислите, многу ли е ниско? Дали да побарам второ мислење?