Bev gi vidov i mi olesna,Lazarevski i skrining mi pravese 10+6 se zacudiv,ama on sie doktor i si znae.Dobri bea mi rece sve e super.Malce se bunea bebusite zosto doktorot morase malce da pritisne so sondata na stomak i klocaa so nozete i racete.Vikam aj da ne tresnam glupost sto gledam ama doktorot mi vika,gledas li kako se bunat sto pritiskam sondata.Vikam dokore cekav vie dami kazete,nesakav jas da kazam da ne tresnam zelena a gledam i vikam mise pricinuvam mali se uste.Ama buntovni.Napraviv i panorama test
И Димчев ме стискаше со сондата и пошо одма си направив фаца ми се сврте и ми вика знам што мислиш ништо не можам да го повредам бебето. Не се секирај хахах и ми олесна. И моево се превртуваше, салта правеше хаха одвај го измери.
Којзнае што прават коа не ги осеќаме, замисли коа ќе почнеме хаха. Ај уште малку и полот ќе им го знаеш со нифтито.
Rece Lazarevski malce rano e za,polot,ama jas neznam ednoto kako dami se vide zensko a drugoto nemozev posto nodzinjata mu bea svitkani nagore.Taka mise vide moze i gresno imam videno.
Се испотресов и изнаплакав вчера за џабе. Два дена слабо го осеќав бебе.. а вчера цел ден слабо го осеќав, а вечерта ич. 4 саати лежев и каква не поза напраив, не мрдна. Го буцкав, јадев благо.. не бе да не мрдне. А бебе кило ипол веќе, викам на такви клоцања и тресење претходно ич да не ја осетам, не ми е нормално. Липтав, маж ми ме тераше да отидеме на лекар не сакав, да не ми кажат лошо нешто Чекај викам ќе мрдне и заспав од главоболка. Денес сабајле претна малку и бев на лекар, пешки и тоа.. и таму кога фати да лудува Викам на др, добро нормално е толку вчера да спиеше? Вика да... Бебе супер, глава доле, нозе горе. Главчето со мал дел во карлицата е ама рече нормално дека сум висока и со широка карлица. Затоа таму доле на рез од царскиот го осеќам како ика.. Постелката дигната машала, се изненадив. Убаво си измигрирала. Вака ако тера се супер, ќе имам шанса и за природно породување
30 nedela sum za tri dena...ako vrne aj u pm što sega najde, ako e sonce kuku mene ne možam da šetam mi smeta, ako mrda bebe zašto mrda, ako ne mrda zašto pa sega ne mrda TV gluposti ima samo, se mi glupo, maž mi ne smee da odi normalno, na prsti odi, malata se trudi da bide mirna...treba da se sreduva, ja ne možam... Čas mi e nešto ok smešno, ama za minuta me fakja nervoza što dišat okolu mene I taka
Да, ептен сум на почеток уште ја терам 8ма недела. Малку ме фати страв со скратеново активирано парцијално време. Ќе почнам повеќе да пешачам навечер.
Баш ми е мило што се' си е во ред, јас велам од точка ги мислиме, се секираме само да ни бидат добри! На неколку наврати мислам тебе те имам прочитано дека имаш некои болки. Јас сум 22 недела и овие последни 4-5 дена имам болки доле ниско под стомакот некаде кај царскиот. Вчера ептен како станував од кревет ме болеше и при одење осеќав баш притисок во матката и јајник се до препон во десна нога. Испив дупло магнезиум и се потсмирија со лежење. Денес е подобро ама еве на мирување осеќам како пецкање долу ниско кај матка. Како со иглички пецне и ќе снема и се така. Имам и печење на отворот кај вагината, тоа е од Ешерихијата сигурно. Контрола имам дури на 12ти, незнам дали да закажувам порано и јас се плашам нешто лошо да не ми кажат Денес еве ептен слабо осеќам движења...
Ние ќе научиме дека во одреден период лудуваат, па кога ќе сменат, одма паники нѐ фаќаат. Неделава секое мое станување преку ноќ до тоалет го осеќав, и дека веќе поголемко буквално и во седење и движење чувствував удари. Сабајлево станував два-три пати, плус кога се разбудив беше многу мирно. Одма ми стана чудно. Ама еве го, го осеќам сега. И они се малечки живи човечиња, не може секој ден иста енергија и тек да имаат.
Повремено имам.. сега поретко ама се случило да имам, како грчења, бодежи. Може па и нормално дека расте и се тегне матката (која е и патем нели сечена). Јас мислам и секое, појако вртење на бебево ми прави такви грчеви... За движењата никогаш вака не сум се насекирала, особено порано дека беше помало. А еве го 1600г, да не се осеќа ми беше страшно.. особено што е преактивно обично. Па и дека постелката назад, бебево се допира на рака буквално каде е и го клацкам допирам вчера, леле не мрда. Абе таква паника, не знаев кај се наоѓам. 200 филмови, а на лекар не сакав. Има да мрдне си реков, па ќе одам @senza.parole ова многуу време ми се виде. Знаело да го нема, има, нема, има. Од памет ме извади Сабајле бумбар станав од што плачев вечерта, откачена сум...
@mariz, леле душа, можам да замислам. Мајки, само ќе се секираме. Ајде, битно сѐ е во ред. Јас што да кажам, на преглед не сум била од 29 април, ни големина не ми кажаа, само дека било супер и според мерки. А, тек сум на 10 јуни пак на преглед. Ќе видам тогаш како ќе биде, ако ништо друго ќе закажам и трет скрининг, секако после 30-та недела ми рекоа.
Па јас велам од тоа да не е и се тешам, дека сечена па сега како расте бебе да имам такви симптоми. Ама еве сега само од лева страна долу ниско осеќам како бодеж и снема и пак цело време така.... Плус кога го осеќам да мрда е скроз долу кај раната од царски. На мислам ми е и инфекцијата па од тоа да не е. Го читав рецептот од тебе со семките од лубеница, сабајле правев и веќе го испив. Триста мисли имам и јас.
Алал да ви е на сите што одите во ГАК, капа ви симнувам за возењето до таму и наоѓање паркинг Нејсе, вчера бев на контрола кај докторката, рече постелката е ниско доста поставена. Прашав дали е сериозно рече не но дека ќе е проблем за царски. Но кога ме виде со вагинални ехо рече во ред е но мислам така изреагира дека виде се уплашив. Некој со слично/исто искуство? Имам контрола пак во Петок но се ми се врти тоа во глава..
Ако е нешто што се смирува, не е страшно. Ама ако е постојано и секој ден, закажи си и порано за контрола... Мене ме фаќале, ама па по 3,4ч сум знаела да сум океј. Или еден ден бодежи, друг ден немам. Ја немам ни болката во кичмата неколку дена, ама магично како да исчезна. А имав мн јака болка од 17та нед до скоро, едвај одев на моменти... десно како игла ме бодеше, некој нерв изгледа беше. Добри, недобри, гураме и еве и 30та јас дојдов веќе Нареден преглед ми се брисеви чоече И Јане од Ремедика рече и цтг почнуваме од наредно, дека трета бременост порано.. Си го прашав и дали ми е тука тој период кога ќе раѓам, рече дека е тука. Мене термин 12 Август, он одел на крај од Август на одмор
Паркинг ако идеш пред 7:30 или после 14:00 се наоѓа. Помеѓу тоа време, во Рамстор се паркирам или кај Цветен пазар и идам пешки малце. Друго нема за таму.