Даваат, минатата недела бев на клиника баш во таа амбуланта сите излегуваа со сликички еден куп па дури и јас што бев 7 недела имам сликички доста па дури и од позитивната СА
32 nedela nepolna sum na 14, na gak zakažano, ama vo obična akušerska ambulanta, br 36, barav za 37 ama matičnata mi reče toa bilo samo za 12-14 nedela i 22-24 odnosno prv i vtor skrining. A jas pa barav ne za drugo nego da dojdam do Daneva, za da dogovaram za poragjaj ako može, i sega pak ništo. I vikam pa prioriteten da baram togaš tie denovi, ne, ne moželo, taa ambulanta do taa nedela, posle obično eho vamu, e sega vamu koj znae koj e..da idam za đabe samo..
Само што јас од трансфузиологија (пред месец дена) си го земав резултатот од кај нив а ми стои уште во активни. Па ми кажаа мора да одам за печат иако пишува електронски валиден бев ми ставија печат и уште не е префрлен во архива А со другите испитувања и мене така ми се префрлаат регуларно
Мене одма уште утрето ми се префрли во архива, и сите испитувања до сега исто ми се префрлуваат. Моментално ми виси нереализирано само упатот за крвна слика, ама уште немам отидено, ќе одам во сабота. Не знам зашто не ти се реализира.
Devojki deneska e 5tiot den kaj sto pijam clomifen i estrofem 2x1 ama nemam nikakvi simptomi ( ni bolki na jajnici ni gadenje nisto ) pa se plasam mozda nema da imat vlijanie kaj mene , petok sum na sledejie folikuli pa cisto da ve prasam za iskustvo dali e normalno i vaka
Zdravo devojki 36 nedela sum, bev na konsultacija na GAK bidejki sum so anafilakticen sok i imam preporaka da pravam alergo test na anestezii No od tamu ne mozele da mi dadat uput, moralo od maticen Dali nekoja ima praveno alergo test na anestezii pred poragaj i kade, da ne lutam po kliniki
А што не и отидеш туку така па да ја прашаш како да дојдеш до упат кај нејзе и дека сакаш да те води до породувањето и да те пораѓа? Незнам, јас вака би направила... Шо поедноставно тоа подобро
Што најдов старо мислење од mariz литро вода да зоврие и се додаваат 20 семки од лубеница пресечени на пола. Да поврие 2 минути и веднаш се процедува бидејќи ќе пуштат многу лиги. И таа вода да се испие во текот на денот и така од 7-10 дена.
Здраво сакав да ве прашам дали на втор скрининг ви прават само ехо и кои параметри се битни на истиот?
Mada mene i matičnata nešto mi spomna nemalo vekje dogovaranje, koj e na smena toj, nema vekje na poziv da dojdat, kao ne smeelo. Edino ako ti se pogodi ili baš carski dogovoren