Па изгледа кај другарката се погодила на смена. Баш пред 2 недели прашував и луѓево и се блиски баш, им кажала дека не се договара за пораѓај.
So prvoto beše koj se pogodi toj, pred pet godini, a togaš imav i opcija da dogovaram za poragjaj, togašna matična mi baraše 300 eur za toa, ama otidov taka koga mi dojde vremeto Sega ni toa nema..
Ајде значи идеме како ни се погоди звездата хихи со лесно нека ни е А за договорен царски како иде таа постапка да не може да ме просветли некоја од вас? Језда имам уште точно една недела пред најверојатно да ми дадат и втора индикација за царски. А колку сакав природно, па одма на второ да одам.... Сеа ќе треба да чекам Читав на нет дека и после пола година од царски може друга бременост, а негде 2 години... Ваљда индивидуално е?
Која ти е матична жити мајка? Ми личи ко да сака да те откачи. Од се ова што ти кажала, се обратно правам јас. Зошто да не може договарање за пораѓај? Зошто да не може во таа и таа амбуланта на пример? Јас со докторката на ГАК се договарам од 12та недела и одам директ кај нејзе. И скрининзи и прегледи и контроли и пораѓај. Ти ако сакаш да си договориш доктор, снајди се, договори си, не ја слушај матичната. Па онаа Адела Стефанија се нуди по ГАК да пораѓа за 200/300 евра, јавна тајна е. @merriel0 не е индивидуално, идеално е минимум 2 години да поминат од царски,за друга бременост
Marija Koceva so prvoto, taa što baraše 300 eur Sega Suzana Kostovska od Ginekovita. Ona vika ja znam od Čair, od tamu e dojdena, na GAK ne znam, ja isklučivo tamu sakam Ona mi vika baraj si ti, ama aj baraj koga ne davaš upat za taa ambulanta
E m Mene ne sakaše da mi dade matičnata,nte sestrata vo taa, toa bilo samo za prv i vtor skrining, od 30 nedela bilo eho obično, ne možela za tamu da mi dade Iskreno ni za prvite ne se potrudi tuka da mi najde, baška eden doktor pišuva, drug se pojavuva
Адела е блиска со една моја другарка и самата и кажувала дека проценува луѓе и им бара. И јас знам 2-3 жени на кои им има барано пари за пораѓај, а на една од тие не им се ни појавила. Не за џабе ја викаат накитената.
Ама стварно е накитена. Мене кога ме однесоа на одделение со првото, она ја испраќаше таа што ја напушташе собата во која ме сместија, значи од памет се извадив кога ја видов со тоа косата шминката, златото. Мислев ми се причинува од спиналната нешто. @Stela Maris ми текна за Марија, мене ми е она матична. Евентуално што ми паѓа на памет кога ќе одиш ба преглед на ГАК така да си договориш доктор ако сака докторот.
Секогаш кога идам на преглед ми излага пред очи. А кога чекав горе на делот за инсеменација, која дојде и отвори една соба. Нема нешто што немаше таму. Само си носеше ќесиња , а таму препрепре полно беше. Случајно шетав низ ходник и она во тој момент влезе. @Stela Maris земи упат и види кој ќе ти се погоди на преглед. Може ќе ти се погоди некој добар доктор.
Здраво мајки имам неколку прашања, Прво апликацијата што ја спомнувате или од ујп за пратење на резултати како јас да проверам? И исто пример за одредување на доктор за пораѓање во чаир по колку се дава од прилика бакшиш колку се дава или бараат?
Zdravo, od sto tocno ti se pokaceni, kakov Benigen? i jas sum celo vreme so pokaceni leukociti cela bremenost 26gn.
Isto i na mene mi napravija za 1 i 2 skrining ne dobiv ni slika ni nisto od bebeto , vo 36 ambulanta bev .. A za tuka sega sama si pobarav i kazav deka samo tuka sakam i ako se protivea deka nemoze
Ај просветлете ме Сонував свое женско новороденче така слатко мило насмеано на пораѓај , што може да е