Не, не, не мора да значи. И јас сум со скратени времиња ама протиците и постелката се одлични. Димчев се чудеше зошто примам клексани.
Да но овде има високи ддимери безразлика кој триместар е највеќе во трет триместар се дозволени 1700 а ова е веќе дупло и за тој триместар, а мислам дека девојчето е втор триместар
И кај мене протоците беа супер, ама ради ниски димери др Јани ми пиша клексани. Димчев рече не треба ама јас се боцкам
Јас сум со ниско аптт 18.3 нормални ддимери и се боцкам од почеток до крај со клексани дадени од Јани а имам и мутации ми рече никако нема да ги прекинеме
Јас немам мутации, времињата ок ама димерите во 26 недела ми беа 440 и имаше пишано ниска фибринолиза и препорака за клексани, не знаев дека и тоа постои
Ова прв пат слушам. Па нели ок ти е крвта, не е склона кон тромбови ако се ниски димерите. Клексан нели разредува. За што ти препишал тебе? Не сфаќам
Па не било супер очигледно , имало дијагноза хипофибринолиза и за тоа се примало, така пишуваше во извештајот од Јани, валда превентивно
Активирана фибринолиза викаат кога ќе се покачат димерите над границата за тоа тромесечие. Кај тебе е ниска затоа што се малку покачени.
Исти ни се резултатите од хемостаза А д димери скоро ми беа 2000 пред 15 дена Сега здравје кога ќе бидам 28ма недела пак вадам д димери и хемостаза и сигурно ќе бидам на терапија дека веќе ми беа вакви резултати пред 15 дена а сега се уште полоши знам дека што е понапредна бременоста повеќе се влошуваат резултатите без терапија Јас на секоја 2 недели идам на гин. Ехо да видам дали се е во ред имам 3 лакуни и тие докажуваат исто потреба од клексани 24+4 дена сум Гин рече дека до 28ма недела се толерира д димерот до 2000 А до крај на бременоста до 3000 Види што ќе направиш во пон. Јани е супер затоа му верувам
Jas bev vcera na pregled vo 36ka, beshe dr. Bejta Prekrasen odnos ima so pacientite.. Nemam dogovarano so doktori, ke odam i ponatamu na srekja, koj mi se pogodi