А што би значела па мојава дијагноза, баш пред некоја недела прашував во некоја од темиве и никој не ми одговори
Jas cela bremenost se macam so bronhit i alergija, deka imam astma.. Do 8 mesec kaslav bez prekin, bukvalno ne spiev po celi nokji.. Niti sum otvorena, niti odlepena placenta, niti neshto slicno Maticnata poveke bese isplasena od mene.. Eve vleguvam vo 9 mesec, osven deka cel 8mi sum so laznite bolki druga maka nemam fala bogu Samo pozitivna misla, dokolku mozes caevi, sirup na prirodna baza neshto da smiris kaslica
Да не ве цитирам посебно. Ми пиша др што ме води на Гак, утре да идам за извештај за клексани. Ми рече не е ништо страшно, ама дека треба терапија за да се нормализира. Исто и матичната сама ми се јави , го кажа истото, да почнам со клексани. И од трансфузиологија што познавам познаник исто ми кажа, ама во секој случај не оставам без Јани да види и од него да слушнам мислење. Е сега да ве прашам тие што сте на клексани, за да не утнам со се што ќе ми биде потребно за во фонд. Извештај ми дава утре специјалист, истиот ден треба да ги купам клексаните? Треба да ја чувам сметката. А дали е проблем ако не најдам клексани во една аптека, да бидат од две или три различни? Што друго треба да запазам, за да не утнам нешто, зошто не се малце пари.
Mene koga bev posledno tamu mi kazaa na salter deka od 27 do 10 juni e na odmor,odnosno 10 pocnuva so rabota.I zatoa i mu pisav poraka na viber i mi pisa da odam na 10 juni so prioriteten
Mene mise ima sluceno da izvestaj imam denes a utre da kupam kleksani.Gi kupuvav kako imam pari zosto naednas 100 kleksani da kupam i e dosta golema suma.E sega nekogas nemalo vo edna apteka pa sum zelala vo druga apteka do skoro bea deficitarni.Zapazi samo posle datumot na izvestajot dase zemeni,da nebidat pred.I od denot na fiskalnata da bide i potvrdata od kaj maticnata od do datum primeni
Kupi gi posle datata na izvestajot. Cuvaj gi fiskalnite. Potvrdata od kaj maticnata kje ti treba skroz na kraj koga kje gi primis site sto ti se prepisani. Ne mora vo ista apteka. I jas ne gi kupuvam naednas site.
Мене ми кажа пријател наш , што работи таму дека од понеделник почнувал. Ќе ти пишам што сум направила и дали е така, чисто да имаш инфо.Еве и на мој термин има отворено термини за кај него за понеделник.
Значи утре нема да можам да земам? Или еден да земам ако треба да почнам, па другите да ги земам задутре?
Ne, ne, loso se izraziv. Mozes od utre. Da ne e primer denes kupen kleksanot, a od utre da ti e izvestajot. Toa mi bese muabetot
Sega proveriv bas kaj nego nema termini nieden.Jas posledno koga bev kaj nego i mi kaza deka ke pusti 10 maj,i i kazav na maticnata moja ama zakasnila i me zakazala na 26 juni,i zatoa mu pisav poraka i mi kaza kasno e togas da odam so prioriteten na 10 juni
Ако имаш извештај од утре одма земи си рецепти и почни си одма со боцкање, мене ми препишува за цел месец 30, а на рецептите два пати по 15 и ги земам на два пати. Колку шо ти се препишани на рецептата толку земи си од една аптека со сметко потврда, фискална и една рецепта заедно захефтани (значи треба да ти дадат дупли рецепти една за тебе една за во аптека) и чувај си ги. Од ко ке ги примиш сите со потврда од матичен, овие захефтаните, фотокопија од трансакциска ги носиш во фонд и толку.
Здраво дали некоја во второ тромесечие се има соочено со дијареа и трнење и отечени гради, и пишав на матичната ама сеуште ми нема одговорено не знам што да правам ептен денес ми трнат ко да ми се преполни инаку 19+5 сум втора бременост ми е