Незнам колку е тоа така, братми има маслинска на глава. Мајками се сеќава на случката и сигурна е дека е од тоа. Братучедми има шишее сок и тетками го памти случајот има мн... демек велат ко ќе земиш да му кажиш и да се фатиш за гзот хх
Hhihihi ne na meshko, primer nestoto ako ne e vashe ko ke go zemish da mu kazish na toj so e negovo... a i ako te ispasi nekoj ko ke zemash neshto za gazot da se fatish demek ako se napraj tamu neka bidi da ne se gleda. taka imam slusano hh - na komsivka moja pola strana na liceto i e so beleg.. :/ i majkae ni kazuvashe za toa kako i sho bilo treba pazenje... barem taka kazuvaat
Zdravo, nova sum na forumot,na 21.05 imav missed vo 7ma nedela, poradi nedostatok na srceva akcija. Bidejki mikrobioloskite testovi i PAP bea negativni, dr ne sovetuvase da cekame eden ciklus, pred povtorno da se obideme. Sega sum povtorno bremena, 4-ta nedela, dali nekoj ima slicno iskustvo, dali treba da zadolzitelno treba da zemam utrogestan, cekam 5 - ta nedela za pregled
Fala mnogu. Jas mislam deka samo zahrana vazi toa. Drugarka mi e bremena 6ta nedela i na dva pati si zemala pari bez da kaze i sea strav ja faka hihi
Sama ,na svoja raka ne zemaj nisto,otkako ke odis na pregled ke ti kaze ginekologot, jas poradi dva spontani,cela bremenost ja pominav so Progesteron, ama sekako po preporaka na.ginekologot...
Има кај мене едно CRL BDP,но тоа се од минатиот пат кога ги мереше димензиите на плодот за скрининг тест за Даунов Синдром. Lejlita на своја рака никакви лекови не земвај,сигурно лекарот доколку е потребно ќе ти каже бидејќи можеш место подобро полошо да си направиш. Ти ако мислиш дека може да се случи нешто лошо повеќе стрес и нервози си ставаш без потребно. Дај боже да биде се во ред и ќе биде ќе видиш
Ne planiram nisto da zemam bez konsultacija, samo strav mi e da ne se sluci nesto loso za edna nedela, prva bremenost mi bese i navistina sum zagrizena sega, pozz
Мислам опасност има ако е краток цервиксот, требало да биде 35мм. Незнам дали е проблем ако е погоре Сигурно не е страшно.
Мене ми беше 46 мм во 22 недела, докторката рече супер е. Ако е под 20 мм треба мирување и лежење за да нема предвремен пораѓај. Барем така ја разбрав.
Кажаа на вести сега, се однесува на сите државни институции, а приватниците можат исто да се приклучат кон препораките. Значи за државна институција задолжителна е одлукава.