Труднички муабети

Дискусија во 'Бременост' започната од meU, 23 јули 2012.

1. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.312
    Допаѓања:
    22.837
    И мене ми е полесно да стојам. Кога седам грбот ме боли. Вчера окапав на клиника. Сите ми се нудеа да седнам, ама одбив. Ме гледаа чудно, ама како да ме разберат дека ме боли и грб и што сум потсвиткана кај желудникот ме боли.

Туку приметив кога сум активна повеќе, имам како на жолто исдедок, а брисеви и се друго е ок.

2. dead.flower23

dead.flower23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    1.790
    Девојки можеби глупо е прашањево али морам да прашам, дали градите после доење ви се вратиле во првобитна состојба. Ареолите ми се многу зголемени и потемнети знам дека е нормално но воопшто не ми се допаѓаат...имав баш розови ареоли и мали сега кафени огромни..дали после доење ви се намалиле..;(

На Inana123 и Ellyy им се допаѓа ова.
  3. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    397
    Да, се намалува со текот на времето
    Така и мене беше на почеток

4. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.729
    Допаѓања:
    1.300
    Од хормоните нормално е да бидат темни и зголемени. Кога ќе преќинеш со доење, ќе се намали и пролактинот, ќе се намалат и ареолите и се ќе си дојде на свое место. Е сега самиот облик на градите после доење малку тешко да бидат исти, но тоа е што е .

5. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.585
    Допаѓања:
    1.353
    Јас уште спијам на грб и по малку се навалувам на страна, ама и така мислам дека го тормозам бебето... Ќе забегаме скроз до крај

6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.312
    Допаѓања:
    22.837
    Можеш да замислиш , цел живот спијам на стомак. И сега тоа неможам. Неможам да спијам, се будам преку 15 пати навечер, се од сецкање дека тргам за на стомак да се свртам.
    Му викам на мм да ми надува гумата, да легнам малце врз неа, да дремнам убаво :rofl:

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  7. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2023
    Пораки:
    1.585
    Допаѓања:
    1.353
    Аа и јас спиев на стомак порано, ама морав да сменам на грб заради градите, а сега и стомакот :D на сѐ ќе се навикне човек

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  8. HeLenna

HeLenna Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2017
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    1.438
    Мене најубаво ми е кога се движам или седам. Кога ќе легнам најлошо ми е, а па кога треба да станам од легната положба, се мачам.
    Исто кога се движам имам повеќе исцедок и јас.

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ellyy

Ellyy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    377
    Ареолите да ама градите зависи од многу фактори јас со првото доев до 40 дена виснаа малце ама ок у глобала се вратија не како што беа малку беа шашави ама па ист број градник носев како и пред бременост ако ти е за утеха

10. Tea SK

Tea SK Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2021
    Пораки:
    5.168
    Допаѓања:
    10.593
    Ареолите можда ќе се вратат ама градите тешко.
    Мене после година дена доење како издишани балони ми беа, помали ми станаа од пред бременост.
    Со пумпа уште бетер се прават, виснуваат.

11. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.218
    Јас спијам на страна ама повеќе доаѓа на стомак, сигурно 2/3 од стомакот.
    Матичната ми рече дека на бебето не му пречи и можам така се додека мене не ми пречи.
    Ако сум на лева страна и претерам си клоца, па се превртувам :D

На почеток многу внимавав ама сега не се ни осеќам дека така спијам.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Marsi*

Marsi* Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2023
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.155
    Вчера сабајле станав и пак исто притисок осеќам долу и кога одам во тоалет осеќам како ме наболува стомакот.
    Пак се јавивме во болница и пак истите прашања дали имам крварење и дека болката е сигурно од претходниот царски.
    Потоа се согласија да отидам да ме видат, ме легнаа и ме пипаше по стомакот кај ме боли сестрата и со доплер го слушаше срцето.
    Вели добро е, сигурно од царскиот претходно и сега бебе притиска и се осеќа болка.
    Прашав дали ќе ме гледаат на ехо, вели нема потреба8-| ама ќе кажам на докторката па таа ќе одлучи.
    Оставив урина и кажав дека имам проблем со печење ме боли:sweat:
    Дојде докторка исто прво ме пипаше за стомак и рече ајде да го видиме и на ехо да не ти е премисла.
    Вака што гледаше рече добро е, има доволно плодова вода бидејќи напоменав дека доле на гаќите нонстоп сум мокра имам исцедок.
    И истото го кажа дека лигаменти се шират и вака изгледа добро, само шубе ми е што не ми измерија цервикс.
    Вели имаш ли контракции, реков само лажните и рече нема зошто да мерам цервикс:shake:
    Ми дадоа веднаш да пијам антибиотик бидејќи кажав дека имам Ешерихија и ме пече многу, ама ако уринокултурата испадне во ред да ги прекинам:wasntme:
    И така малку се потсмирив ама искрено премисла ми е цервиксот...

И претпоставувам од што се менуваше времето па и од нервози главата вчера ме болеше во тилот ќе ми пукнеше.
    Притисокот беше во ред.
    Потоа почнаа коските на раце, нозе убаво да ме болат абе цела ноќ не сум спиена како што треба.
    Само мисли и премисли:)

На blackdeath му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    3.268
    Мене не дамо што не ми се вратија во првобитна состојба, туку и полоши ми беа, смалени и свиснати. Аеролите ми се средија а градите апсолутно полоши од порано. Може дамо кај мене така, не знам, ваљда индивидуално е

14. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.697
    Допаѓања:
    12.524
    Добро цела бременост ли ќе се осеќам ко помочана? Брисеви чисти пред неполни две недели правев. Денес се осеќам посебно ко помочана, нит ме чеша нит има мирис ништо. Ставам утрогестан, знам дека и од него е, ама па некад е многу повеќе.

15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.312
    Допаѓања:
    22.837
    А те боли ли страната кај што лежиш?

16. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.312
    Допаѓања:
    22.837
    Како за утеха. Не ставам ништо вагинално од терапија, ама како помочана сум. Па ако сум повеќе активна…
    Пола сушара само мои гаќи е.

На Feniksgirl и nikja им се допаѓа ова.
  17. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    7.697
    Допаѓања:
    12.524
    Ништо не можам да облечам… ни секојдневни не помагаат ќе треба да ставам обични улошки, и да си докупам гаќи.

18. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.729
    Допаѓања:
    1.300
    Те читам за цервиксот веќе некое време зборуваш, а што им е толку тешки да измерат? Што антибиотик ти дадоа?

19. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    7.312
    Допаѓања:
    22.837
    Ако треба да искочиш подолго негде стави си. Да се утешиме дека е период и дека ќе помине.

14 клексани како за почеток, па ќе видиме после две недели вредностите. Клексан наутро, навечер да си продолжам со аспиринот.

И не прашав. Во точно време се боцкате ? Со минута, саат?

Последна измена: 31 мај 2024
    На nikja и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    И јас сум иста. Мислев од утрогестанот е кога ставав, ама еве долго време не ставам и пак сум исто... јас без секојдневни не можам. Пробав без, ама за брзо и до пантолони, хеланки ми оди исцедокот (а неам толку хеланки и пантолони што ме собираат веќе). Пред некој ден па ама се исплашив, ми падна така поголемко парче кремасто ко мрсулче.. го осетив буквално како шлупна (facepalm) И личеше малку на делче од чеп. Ама еве ништо не сум имала со денови, може само некој исцедок беше...

За спиењето повеќе бев на десна страна. Ама постелката ми отишла накај десна страна и сега ми е шубе. Спијам 2,3 дена повеќе на лева и чат-пат се наоѓам и на грб :D

На Feniksgirl му/ѝ се допаѓа ова.