Ставам и секојдневни ама џабе, преку нив пробива. Ќе ставам за добиено улошки… не знам стварно. Ич не е пријатно.
И матката (тоа чувство ко за добиено) и лигаменти(острите струења) и лажните(тврд тежок стомак) све ме фати вчера хаха. Јака ти душа као трет пат врвиш по патов хихи.
Од царскиот ти е, мислам ти пишував пред некое време. Иста сум и јас, се уредно, а болки. Мене ми е пред 2 г и 10 мес царскиот.
Jas si imam alarm i mi zvoni i se bockam.Mene mi kazaa 5,10 min do 15 ne e problem za kleksan poveke da nebide.U globala isto kako antibiotik sto zada deluva treba pravilno dago pies
Prasav i vo soodvetnata tema ama nemam odgovor. Ovde ste mi nekako poaktivni. Dali nekoj istrazuvam za privatno zdravstveno osiguruvanje koja kompanija e najdobra da pokriva i bremenost koga veke si bremena
Првите два пати не беше вака екстремно.. или не се сеќавам Едното ми е бременост пред 9год, другото пред 6г
Јас од позитивен тест се боцкам направено аларм во 16:45h секој ден дека така боцнав прв клексан и гледам да е точно боцнато на 24h или па највеќе да има размак од 15-30мин
Аларм обавезно ќе навијам. Еве и Теа убаво ме посоветува и за размакот со аспиринот. Се зазборевме со др. за друго и не ми текна да ја прашам.
Ако веќе си бремена како што знам јас ниедно приватно здравство нема да ти покрие за пораќај и оваа бременост бидејќи веќе си бремена. Јас прашував кога бев 5-6 недела бремена и така дознав а и имаат плус грејс период сите
Ете таква ни е праксата, велат ние тука не мериме... Малку се чудни, еве пример кај нас во Мк да отидеш со болки како вчера јас прво те гледаат на ехо и ти мерат цервикс. А тука зема сестрата со доплер и го слушна срцето и вели добро е нема потреба од ехо гледање. Сигурно виде дека сум исплашена па Докторката рече ајде ќе те видам и на ехо некои младечки беа. Инаку некој си антибиотик Penomax od 400mg, треба да пијам 5 дена. Ти имаш ли некои симптоми од Е.коли?
Исто, цело време сум како помочана од утрогестанот. Јас си имам и друг проблем, многу сум подуена како балон и се што носам на себе ме нервира, гаќи особено не можам да поднесам. Дома шетам со XXL машки боксерици и огромна кошула и тоа е се. А тек сум 8ма недела, до крај без гаќи ќе почнам да одам, се ме стега.
Да можеш на 12h да направиш само мој совет гледај за аспиринот да не го пиеш и одма да легнеш да спиеш барем да имаш 2-3h поминати од него. Јас го пиев пред да останам даден поради мутации и така ми кажа тогаш доктор, демек гледај да не го пиеш пред спиење зашто како незнам
Мене пред 2 ипол години, ама некако ептен чудна болка осеќав притисок како да ми го влече стомакот надолу кога одам и накај десен препон. Тие така велат лигаменти се шират и сега како бебе расте притиска долу и боли. Дај Боже тоа да е, секакви мисли ми поминаа низ глава.
Оууу ова не сум знаела. Јас пред спиење пијам вечерната терапија. Па ако така треба , еве во 8 навечер да го пијам, ќе треба во 8 сабајле да бидам станата за клексанот.
Страшно колку сум мокра доле, само гаќи менувам. Што вели Мариз оди дури и преку хеланките не се поднесувам. Посебно и кога е потопло па тоа е страшно. Осеќам онака дури кога седам, лежам ќе станам и осеќам протекува. Дури мислев да не е плодова вода Бог да чува... Вчера Докторката рече добра е. Се сеќавам и со првото вака бев. Научна фантастика кај мене е да облечам светли алишта.