Претходниот пат имав покачени леукоцути стерилна беше уринокултурата, ме плаши ова бактерии ретко… дали покажува дека имам бактерија сугурно?
И јас исто, на крај си ги повратив киселините од желудник, и ми олесни. И синоќа се разбудив како менструални болки имав. И сабајле па немав ништо освен лигаментиве што ги осеќам некад повеќе.
Не, кога има бактерија обични стои доста бактерии или во мојот случај беше маса бактерии. Ова ретко бактерии може да е знак за не добро земен примерок, може од самата чашка или ако не се имаш исплакнато пред земање на урината. Ништо страшно. Но секако направи си уринокултура и мирна глава.
Кај мене на последната урина пишуваше дека има доста бактерии, епителни клетки и 4-5 леукоцити. Направив уринокултура веднаш, си излезе стерилна. Немав никаков проблем, печење, болки и слично. Мислам дека ти е добар наодот, ама направи си уринокултура, работат денес во биотек ако сакаш приватно, да си бидеш мирна. Ама мислам дека немаш простор за грижи.
Ништо посебно, нормално дека ќе има ретко бактерии, почест епител, аморфни фосфати и леукоцити, потипично не може од ова за трудница. Ништо не е за паника.
Денес правав крвна слика и мислев крш ќе биде коа тоа топ сликава, ама уринава малку ужас. И пошо мора со прва утринска уринокултурата тек понеделник ќе одам. Да земам упат и онака ми е без пари ќе искористам. Дека претходниот пат ми пишуваше негативни кај бактерии и овие фосфативе па затоа малку се испаничив, некако и тешко ми е прегледуве на месец, одвај чекам тек за една недела сум на следен преглед да си го видам бебето. И сеа одма паники.
Урината не ти е ужас верувај ми, тоа е нормална урина за трудница и не е никаков наод. Уринокултурата ќе ти биде стерилна ќе видиш. Фосфатите се нормални исто и многу често ги има кај бремени.
Добра ти е урината, не паничи. Да имаше бактерија, нитрити, кетони и протеини ќе имаше. Гледај што резултат искача со бактерија во урина.
Да ти ја покажам мојата последна урина, па да видиш што е ужас, твојава е супер. Што немаше протеини, леукоцити, крв во урина, билирубини покачени што не, во живот сум немала таков наод ниту некад сум имала бактерија во урина, избезумена бев. Но за се има прв пат во животот и сите предизвици само да ги поминеме со лесно. Така да опуштено само.
Ке ми пукни душава ама нз кога... бебе е една недела..големото се осипа имало некој вирус со осип... и сега мислоте ми се кај бебе... само плачам на глас. Како мало дете .. душа ми се кини, боли, стега не ме пушта.. ослободете ме утешете ме ве молам ми е страв за бебе многу
Sto ti dadoa da pies.Jas pocnav da osekam kako peckanje urinarno ako nepijam dovolno voda.Pred dve nedeli proveriv urina iurinokultura si bese super.Maticnata mi kaza pij 7 dena uriroyal sekoja vecer.Eve sabajle nepocnav od odma voda da pijam i odma kako pecenje nelagodnost imam,mie strav da ne mi se vratila eserihija ja imav ednas.I sea se iznapiv 3casi voda naednas dami se napuni besikata.Obicno vaka znae dami se sluci ako nepijam dovolno voda,ako si pijam dnevno po 2 do 2 ipol litri voda nemam gajle si morkam po cel den i nemam nisto.Sea koj ke ceka do ponedelnik da napravam urinokultura,a i strav mi e uste sum rana bremenost 11+2 nedela sum
13+6 недела сум. Вчера сабајле бев за брисеви и ме виде на ехо, се' ок со бебето. Е, поручекта се вознемирив нешто и осетив како грчеви во стомакот, во текот на ноќта исто, а и денес, како притисок во јајниците. Плус ,јадов многу цреши и неколку кајсии и можи ми е притисок на дебелото црево за во вц бидејќи имам и гасови. Не знам навистина. Мажот ми е позагрижен од мене. Се напив сношти мг и б6. Претпоставувам и таа нелагодност што се осеќа од ширењето на матката е нормално. Или?
Прво смири се и сфати дека бебе неможеш да го чуваш во тотална изолација, особено ако имаш и друго дете кои оди во градинка или школо. На крајот од денот и сопругот сигурно оди на работа. Ако мислиш на Перо вирус или како и да му беше точно називот, не е страшен. И внук ми го помина, јас бремена секој ден со него бев. Смири се, нека не осеќаат децата дека си во паника и стрес.
Јас однапред си порачувсм витамини од iherb за 14 дена доаѓаат истите се далеку поефтини од аптекиве кај нас. Јас конкретно од NOW Foods купувам метилиранс фолна и б12 но има и друг избор на секакви витамини. Далеку поефтини испаѓаат. Пробајте спуштете ја апликацијата iherb ќе разгледате лесно е зс порачување и покрај доставата преку локал поуст пак е поефтино
Антибиотик ми дадоа нормално, д-маноза по една кесичка секој ден. Чај од брусница си варам и каснувам по некоја брусница, пробиотик земав на провен со брусница што е и многу вода 3л дневно, се префрлив на пролом вода. Па здравје ќе видам на наредна контрола дали е исчистена ешерихија. Дај боже да биде се добро.