Пробај орално неколку дена, одмивај се со камилица и види како ќе ти биде. Може не ти одговара, па ќе ти дадат замена некоја.
Jas pokačeni leukociti 14, bakterii stoi ++, urinokultura sterilna na dva dena ostavena edno po drugo, vtorata i vo dve laboratorii. Ja i proteini imam vo urina, i ketoni pokačeni, i tie nekoi drugi parametri plus, na nefrolog bev dva pati nedelava, vika se e ok. Veruvam i kaj tebe
Mene mi e taka celo vreme, se čisto, sterilno, brisevi na dva pati zemeni, urinokultura sto pati, nema ništo, a češa, pecka, utepuva Ne stavam ništo inaku, ama pred dva meseci ispadna prošireni veni mi izlegle. Matičnata mi vika od toa ti e, ama ne se poznavaat mnogu pred 20 nedela, tek otposle. Sega i sama napipuvam
Сите сме скоро исто, само нека се е за добро дадени тие пари. И јас пијам скоро се само што сега наместо Прегантол се префрлив на фемибион 2 и он е 1200 ден некаде и магнезиум земав цитрат и и он е тука некаде и плус на сето тоа клексани. И секој ден се пијат да има фајде а не кога ќе ни текне. А како то со мутации не ти фали клексани нз мене од позитивен тест заради тие мутации се примам. Која недела си?
Здраво, Досега на ехо одев само кај докторот што ми правеше ивф и кај матичен доктор. Денес појдов на трето место за ехо на приватно, нешто филм ми се направи и само таму работат за викенд. Досега цело време во мерењата бев 4-5 дена плус, а според ехото денес сум точно според последен циклус. Дали имате вакво искуство. Не прашав ништо таму, ми рекоја се е во ред слушнавме ❤️ и сега си мислам само.
Тоа да не те плаши дозволено е размак 2 недели плус минус и до крај ќе варира некогаш ќе е плус некогаш минус
Каде потечени вени, на вагината? Јас си ја осеќа како цела да ми потечена кога ќе се пипнам доле. Ти ја осеќаш така или?
Тоа досега , кога последен пат ти бил прегледот? И моето беше напред 3-4 дена, па после една недела точно. Сега па на последно една цела недела понапред, во понеделник ќе видиме како е. Ехо за викенди прават и на Гак и во Чаир. Секоја ординација има и различно ехо и не секогаш ќе ти се поклопат. Ама нека те плаши, има да ти варира постојано и се толерира до +-2 недели.
Која од вас има слика за каде можеме да боцкаме клексани во нога на пример? Таа на дежурно појма немаше од светов изгледа. Кога ја прашав каде можам да боцнам во нога, ме гледаше како од марс падната да е. Плус модрица ми искочи што ме боцна, како слива голема.
Offf lele zosto vo noga,ako nemozes vo stomak bockaj vo raka.Nesum se bockala noga ama tie sto se bockale mi imaat kazano deka mnogu boli.
Што приметив значи прееска и само чекам да дојде Јубилејна 10.000 страница во Труднички муабети ќе е наредната Нека се полни само темава, што побрзо сите што сакаат тука да дојдат и не до 10.000, до многу повеќе страници со слатки маки да се испишани Јас денес малку му ја претерав, па сеа си лежам и стомаче во грч Инаку бебево е сеуште надоле, дека височка над папок не е отидено. А папокот 2,3 дена многу ми е чуден.. особено кога ќе легнам. Нешто многу меко штрчи (не само папкот, туку поголем дел со папокот)... Јас и пред бременост сумљам на кила, па може да е тоа. Се надевам неможе нешто да се искомплицира... Пред да останам бремена, на лежење исто знаеше да ми штрчи и да се врти папокот и да мрда околу него...
Da, da, kaj gospožata I kako grutčinja da ima, gi napipuvam, podueni se usnite, ne se spoeni ubavo kako prethodno haha