Труење на кучиња/мачки

Discussion in 'Дом' started by Saya, Mar 16, 2011.

1. elimkd

elimkd Форумски идол

Сакам да прашам, комшијата ми го отру кучето, се јавил сопругот на ветеринарот му рекол веднаш да му даде млеко да се напие, ако не и е подобро да ја однесе на ветеринар утре, за грев кученцата мали цивкале околу неа, што мислите ќе преживее или тешко? Оф аир и бел ден да не види

2. Mantub

Mantub Форумски идол

Ако е отруено не треба да се чека до утре. Кој ви го рече тоа (facepalm) мед јаглен дајте му.

WildMk likes this.
  3. elimkd

elimkd Форумски идол

Ветеринар како што пишав, јас сум далеку од дома а сопругот е втора смена на работа, му дал млеко сабајлето, прежал ми е

4. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Абе нормален ли е тој? Однесете го кај друг вет. Не чекајте. Со навремена реакција може да се спаси. Ако се чека, се знае.

elimkd likes this.
  5. Mantub

Mantub Форумски идол

Ништо нема со млеко да направите. Мед јаглен и треба да го боцнат со некој лек за да се предизвика повраќање.

elimkd likes this.
  6. elimkd

elimkd Форумски идол

Фала ви многу на брзите одговори, како што му кажал ветеринарот така направил и заминал на работа, дај боже да преживее ;(

7. Emotional123

Преживеа?

elimkd likes this.
  8. elimkd

elimkd Форумски идол

Леле сега само што притиснав да пишам и да споделам фотографија
    A4BE057A-4A30-4529-8A33-6413AE04CB8A.jpeg
    8D5E78DC-D825-435F-A309-134815271249.jpeg

Преживеа добра е, не знам како да ја заштитам дали да ја врзам ама грев ми е

9. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Колку мил поглед има, душа. :l:
    И бебињата само за гушкање. :inlove:

Никогаш не ми станаа јасни овие што одат низ туѓи дворови да трујат нечии миленици. Кој им е проблемот не знам, енигма ми се.

elimkd likes this.
  10. Emotional123

Некако да и заградите да не оди во делот каде е отруена.
    Не ја врзувај, ептен е греота, особено како одат ниски температури.
    Некој подрум, гараша, делче некое каде би можела да седи заштитена колку толку.

11. Babygirl1234

Babygirl1234 Активен член

Дали постои некоја организација за пријавување на луѓето што трујат мачиња и кучиња. Пред мене буквално на 2 метри труеше маче комшијата со цевка у уста и му истури отров директно во уста. Како да се оттарасиме од вакви психопати?

12. fbaby

fbaby Популарен член

За жал немаме, а и да имаме исто како да немаме, се е нефункционално.
    Државата за нас луѓето не се грижи не пак за животните.

Еден куп отруени мачки лежеа по тревниците лани, не апели, не известувања за да престанат ништо не помага за такви психопати.
    А како што фрлаат отрови по фрекфентни места каде што седат луѓе и деца, кога ќе се отруе некој од нив тек тогаш е прашање дали ќе се освестат.

elimkd likes this.
  13. Поддршка Права

Поддршка Права Активен член

14. NikiTheGamer

NikiTheGamer Истакнат член

На мој другар му го отруја кучето додека бил на одмор без никаква причина. А трујачот е најверојатно негов комшија кој бил некое исфрустрирано створење на кое му сметало све што мрда, нон-стоп правел проблеми. Другар ми го пријавил случајот, ќе има изгледа кривична пријава за трујачот и исто така и тужба, па се надевам дека трујачот ќе плати оштета и ќе биде у ќелија со некој "надарен".

15. skinnylove

skinnylove Истакнат член

Види, океј тужба ама ако мислиш дека ќе заврши позади решетки поради ова, тешко.

Серотин and NikiTheGamer like this.
  16. NikiTheGamer

NikiTheGamer Истакнат член

Па сега, ако труел нон-стоп може да има шанса да заврши во затвор. Иако да, има елементи на кривично дело но познавајќи ги нашиве тешко да го затворат.

17. Iphone7

Iphone7 Истакнат член

Не сакам да бидам погрешно сватена а знам дека ќе бидам но еве да ви кажам од секогаш јас и сопруг сме помагале на животни , поготово сопругот и мајкаму негова ми има кажувано не знај и тој сам колку има спасено кучиња но на жалост вечерва на само 100 метри од нашиот дом че беше растргнат од овчарски песови кој го пеплосуваат центарот на Прилеп сета среќа што останал сталожен и покрај3 - 4 овчарски песови што му лаеле до самите нозе цел беше излигушен од кучињата вика дека очекувал во секој момент едното да го касни за да го растргнат позади него се движи девојка која живее во зградата која беше готова да трча и да бега а знаете и самите во таков момент што значи тоа .....

Седам моментално на тераса и слушам како и по други луже лаат крвнички сепак џабе и пријавување и се не идат така да верувајте дури вечерва ми е јасно зошто некој луѓе трујаат такви кучиња и после ова вечерва оправдувам !

Затоа што за некој може да биде фатална една обична прошетка !

Adidas888 likes this.
  18. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

И решението ова е? Не мислиш дека има некое поефикасно и пологично решение за овој проблем?

Разбирам мил му е секому животот, најнормално е тоа, секој сака да се одбрани но труење да оправдуваш ?!

Само размислете малку дека тој отров опасен е и за човекот, меѓу кој и за вашите деца ако дојдат не дај Боже во контакт. Како ладнокрвно и опуштено за отров си зборите.. :x

19. Iphone7

Iphone7 Истакнат член

Јас бев прва за против отров сопругот мој има дадено еден куп пари за помош на животни ама ако мора да бидам помеѓу свој живот и живот на моето дете или живот на туѓо дете што би одбрала ти ?

Не го оправдувам отровот но да биде куче агресивно отруено дефинитивно ДА од вечерва пс само што кажа комшијата на сопругот разговараат еве пошто ќеркаму е преплашена пред неколку дена бил човеч искасапен никогаш нема да подржам отров на сегде или да се трујаат невини животни никогаш но за ова како вечерва кој на некој би му го сменил животот сето треба да се отруја шо е такво !

А ЗА ОВА Е КРИВА И НАШАТА НЕСПОСОБНА ОПШТИНА !

Adidas888 likes this.
  20. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Труењето на кучиња нема да го реши проблемот. Неколку ќе отруеш ама многу повеќе се раѓаат или фрлаат на улица, така да, селогаш ќе има нови и побројни ќе се. Менталитетот наш треба да се смени. Само казни за луѓето што си ги пуштаат слободно дворските кучиња нестерилизирани, и тоа дебели казни. Од тука да се почни.

SummerGirl likes this.