Почнав со трчање деновиве. Во план сум да купам и некои патики за трчање. Сакам да стигнам до 5 километри да истрчам, за сега сум на пола од ова. Временски за сега не ми е нешто битно, за старт да стекнам навика да трчам. Цел ми е да се затегнам во делот на нозете и да намалам во обем на бутови. Предлог некоја плејлиста за трчање?
Ај да ја активираме темава Или некоја друга за трчање, пошто има неколку За годинава засега две трки ми се сигурни дека ќе трчам, 10ката во мај и полумаратонот на Визер во октомври, ама ќе бидат повеќе секако. Зимава трчам послабо зашто работам преку недела до 4, после по темница не ми е безбедно, а и плус загаденово ми смета на дишење. Ама минатава година особено летото, ментално изградив добра основа да издржувам, па и после пауза кога ми е ослабена кондицијата, брзо да се враќам во форма. Сабајлево трчав кратко оти немав трчано некое време. Баш и ради што немам многу кај да трчам преку зима, малце стагнирам, ама си симнав и план па од понеделник официјално ќе одам по планот. Сакам и барем убаво време да извадам, не само така да ги истрчам.