Кои апликации ги корисите за трчање и дали сте задоволни од нив? И, дали имате болки во потколеници и кога трчате континуирано? Како го решавате ова? Претпоставувам, не сум надвор од темата.
Болки во потколениците имав на почетокот, откако имам подобри патики за трчање не ме боли веќе, ама не знам дали е до патиките или телото ми се навикна. Инаку страва и mapmyrun.
Дали трчаш на прсти при доскок, или со цела петица? Читав дека и ова било важно за болката во потколеница. Инаку, да, подобри патики се важни, особено лесни и со поголем ѓон.
@Vikktorr Сопругот е спортски активен, трча и по трки. Пред спиење навечер зема магнезиум само и нема мака.
Мислам дека болката во потколеницата има врска со стресот врз коските, несоодветни патики, несоодветна тврда подлога, начин на трчање, на пример ако си премногу наведнат нанапред (и не трчаш со цела нога, или доскокот ти ѝ е лош), но ме интересираше другите ентузијасти тука како тоа го надминуваат. Јас сѐ ова менував и пак имав болка. Можеби треба да намалам со интензитет, или километри, постепено да ги зголемувам.... Магнезиум има врска со опуштање на мускулите повеќе... Но, фала ти што се заинтересира. И со лесно на сопругот, да продолжи да трча.