1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Туристички агенции

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од newring86, 30 март 2010.

1. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    154
    Тие на сите им се јавуваат и сите се 'добитници' Само за превоз е околу 50 евра и за 6 ноки се работи што е премалку и кога ќе им ја видиш програмата за секој ден имаат организирано некоја тура и ако одиш на сите под 100 евра нема да си само за тоа, освен тоа во којзнае какво сместување и со непознати луѓе во соба ќе те стават :^)

2. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Јас имам погоре пишано многу за Јупитер,прочитај и сигурна сум дека нема да одиш преку нив ;) :)

3. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Ја разгледав и таа опција. На Визаир најдов карти, едната беше 800 денари, другата околу 2000, така нешто (за во двата правци нели :) ), ама на booking.com цените беа високи, од 30 евра па нагоре за вечер. Гледав за август и септември. Кој период беше ти, кој хотел, колку отприлика потроши комплет? Ако можеш да споделиш нешто повеќе. За празници знам дека има понуди, ама јас сакам ете така во „обичен“ ден да одам :D

4. Dance989

Dance989 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2010
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    8
    Им благодарам на девојките за мислењата... Ќе си ја доуплатиме сумата во вардар експрес за во хотел сани хил па се надевам ок ќе биде :)

5. Peperutkaa53456

Peperutkaa53456 Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Imate nekoe iskustvo so Balkan express travel?

6. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Да, да, прочитав. По сите форуми читав негативни коментари. Нема шанси идење :)

7. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    154
    Морам да го споделам ова со вас. Значи вработените од АГЕНЦИЈА МЕДИТЕРАН кои и да се се крајно некултурни и одбивни што никогаш веќе нема да ми текне меил да им пратам а камо ли некогаш да резервирам нешто преку нив. Јас како клиент имам право да прашам се што ме интересира а тие како професионачци да ми одговорат и секогаш да ми излезат во пресрет а не да ги мрзи да си го прочитаат тоа што го напишале па да ми пишуваат зарем не гледам јасно било се напишано(а не е), на веб страната пишале едно мене на меил друго. Каква дрскост :devil:
    Иначе ова им се случува втор и последен пат со мене, а вас ве предупредив ;)

Инаку имам позитивно искуство со агенција Пет.

8. B.juste

B.juste Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Девојки да не знае некој работно време на агенција ЈК травел? :)

9. Irrepleceable

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Мислам до 7 дека работат,баш прееска бев да плаќам за одмор :)

10. B.juste

B.juste Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Фалаа ти многу! :D

На Evdoxia му/ѝ се допаѓа ова.
  11. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    154
    Само да ве известам да не гледате понуди од агенција арка за други места освен халкидики, бидејќи немаат сопствен превоз туку превоз од граница, што според мене е многу непрофесионално од нивна страна а набилдани цени. :^)

12. tockaa

tockaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    1
    Ипсос - Крф (spring break Macedonia - T.A. Jupiter )

Имаше еден награден квиз организиран од страна на туристицката агенција Јупитер - Скопје
    Ми се јавија вчера дека сум добитник на платено сместување 7 дена / 6 ноќи во Градот Ипсос во Крф - Грција.

Со мене можам на поканам усте 5 луѓе на кои исто така сместувањето им е платено.
    Ние плаќаме само автобуски превоз Скопје - Крф - Скопје, траектот игуменица - ипсос, туристицка такса и патничко осигурување.
    Бил некој досега ваму преку ваков награден квиз од страна на т.а Јупитер? Впечатоци дали е убаво организирано?

13. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856

Според сликите на фејсбук, забавно е :) Ама што и како е...
    Колку треба да платите се на се? Колку се картите, превозот? Што ти кажаа од агенцијата?

14. tockaa

tockaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    1

треба да платиме 87 евра за автобуски превоз + 20 евра за траект повратна карта + 5 евра осигурување + 6 евра туристицка такса. Само тоа. И ако поканам 3 или повеќе лица јас воопшто нетреба да платам

15. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856

Значи ако поканиш тројца или повеќе, ти не ги плаќаш овие 87+20 евра. Претпоставувам осигурувањето и туристичката такса секако мора да се платат. За кој период станува збор?

16. tockaa

tockaa Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    1

Да, ако доаѓаат повеќе од 3ца за мене е бесплатно освен осигурувањето.
    има термини од 6-12 август, 12-18 август и 18-24 август - кога сакам да си одберам.
    Незнам дали е реално ова, и каква е организацијата имало претходно смени повеќе ама немам некој сретнато да го прашам за искуството.

17. LejdiD

LejdiD Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    154
    Тоа сигурно е реално затоа што тоа е цената и за ласт минуте понуда, значи демек бесплатно е а всушност исто му доаѓа, ем само 6 ноќевања се. Инаку во Јупитер сите се добитници тоа им е работа на сите им се јавуваат. :D

18. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Бев преку Јк травел.Така да сите што се заинтересирани нека не се двоумат.Супер поминавме,фини се луѓето.Имаше застанувања по пат за јадење,кафе...
    Од Скопје до Битола со едно комбенце дојдовме па не префрлија во друго од Битола до Лефкада.Удобно беше,имаше клима,супер е.И што е најбитно немаше никакви превари. :)

19. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Може линк од агенцијава? Никако не можам да ја најдам :)

20. Irrepleceable

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Големо фала на информацијава...сега ми олесна :lol: :*

На tweety26 му/ѝ се допаѓа ова.