1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Туристички агенции

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од newring86, 30 март 2010.

1. vampirediaries123

vampirediaries123 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    i mene mi se javia od Jupiter deka sum dobitnik...ama ne odam deka terminite ne mi odgovaraat...ja na 15 treba da se zapisam na fakultet...inace i brat mi dobi besplatno patuvanje toj ke odi.
    Pa ke vidime kako e...mene mi kazaa deka super bilo,drugarki moi bile platila za alkata..i site zurki im bile besplatni,smestuvanjeto bilo ok..

2. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Другарка моја само што се врати од Крф (Ипсос) со таа понуда од Јупитер ама не доби награда туку си уплати најнормално. И ми кажа дека таа алката што преку наградава ќе ти кажат да ја платиш 40евра, она ја платила 8 или 9 евра !!! Значи фактички си го плаќаш смештајот. Мене ми се јавија за наградата ко и на секој втор и ми кажаа дека се плаќало 40евра за алка... Ама океј, убаво си поминале. Имало огранизирано забави на брод, на плажа итн. За млади е супер. :)

3. l0vE...-love

l0vE...-love Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    144
    Ние секоја година одиме прку Олимпија(струмица) и сме презадоволни како што ти прикажуваат така е оваа година резервиравме за тасос преку нив.
    еве линк од агенцијата http://www.olimpija.com.mk/

4. soncogled123

soncogled123 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    дали имал некој исклуство со rapsody travel....итно е сакам да резервирам за закинтос....

5. luvS2

luvS2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    42
    Магелан, Фалкон, Савана, Фибула...

На cat250 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. jesicaalba

jesicaalba Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    25
    Имал ли некој искуство со ETC туристичката агенција?

7. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Атлантис дефинитивно НАЈЛОША!

8. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    22.505
    Некое искуство со Ин травел агенцијата од Скопје? Сакам да резервирам аранжман преку нив за одмор, па да ми кажете нешто повеќе...

9. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.202
    Допаѓања:
    8.431
    Има ли некоја прилепска агенција што нуди превоз до Грција - Паралија и враќање назад за 4 или 5 дена?

10. iki26

iki26 Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    3.483
    Допаѓања:
    17.463
    Mislam deka bese Bela Roza ili slicno nesto, sekoj den odat za Paralia

11. TheIvanna

TheIvanna Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дали некој има патувано преку агенцијата Kon Tiki Sky од Скопје? Мене воопшто не ми е позната, па доколку некој е подобро запознат со истата би било добро да ми даде некаква информација :)

12. Westsiderka

Westsiderka Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    21

Ако сеуште се мислиш,немој повеќе.Јас бев на закинтос преку нив годинава со турата од 17 јули,и топ си поминавме.Дечкиве се ептен организирани. Идете со млади водичи кои ќе би ја направат журката уште подобра.Има журки на брод, игри на плажа, секоја вечер забави. Секако се се доплаќа од тоа но ок е. Јас не ги мењам повеќе.

13. Libera

Libera Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    1.278
    Допаѓања:
    5.908
    Некое инфо за Камелиа травел?

14. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Искуство со Т.А. Фибула (не е мое лично :) )
    http://off.net.mk/pisma-na-chitateli/pisma-na-deca-begalci-vo-egejska-makedonija

15. jesicaalba

jesicaalba Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    25
    Еднаш прашав мислење за ЕТЦ травел, но никој не напиша. Еве јас да го споделам моето искуство - Најдобра агенција, браво за нив. Искрено вработените не ги ни запознав, преку интернет ни пуштија се што требаше. Навистина професионална агенција - се беше на ниво!

16. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    802
    Некој да има искуство со Сафари :D

17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.037
    Допаѓања:
    36.054
    Не сум патувала преку туристичка агенција, ниту планирам да патувам. Имам читано за лоши искуства со агенциите, па немам доверба во нив.

18. 2016305

2016305 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    199
    да го споделам моето искуство со Виор 2 хорор катастрофа . патувавме за турција конкретно кушадаси автобусот хаос климата е само поим седиштата скршени они продаваат седишта а немаат што да понудат за таа цена. Имаат така наречен водич каролина таа незнае ни што значи да водиш група луѓе во друга држава ако е само да се соберат пасоши тоа го може секој отидовме како така да речеме добро ама навака ужасно не остава да чекаме на пат 7 саати на темепратура од 40 степени без да не извести дека има проблем автобусот и одговор на сетот тоа е дека немала телефонски број па таа како водич како поаѓа така има од хотелот ама очиглредно е поставена само колку да ја има а не да врши некаква функција нема никакви човечки караткетистики ни особености затоа за ваче добро и да имате убаво и пријанто патување добро внимавајте искуството со ВИОР 2 Би ви било хаос

19. fashion.owl

fashion.owl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    21
    Како правам јас. Прво ќе си одберам дали сакам да одам на одмор со море, или сакам убаво да проучам некој град. Ќе си одвојам еден ден за шетање по агенции, многу е убаво што се горе-доле сите на едно место, и почнувам. Детално се распрашувам за понудите, и на крајот од денот останувам со неколку кои најмногу ми се допаднале. Дома, ги проучувам, барам на интернет што-како-каде, се одлучувам и по неколку дена уплаќам. Среќа, ми се нема случено никаква превара, или ветено-неостварено. :lol:

Менување на хотели, чекање авион и сл. разни ситници се случуваат секојдневно од многу агенции низ целиот свет. Не се случува тоа само кај нас, немојте одма со стереотипите. :emo:

Сега зборував со едно девојче кое летово беше до Мадрид со автобус. Многу било долго патувањето, многу било топло, хотелот ужас. Извини, ШТО ОЧЕКУВАШЕ ? :^) Дека за 300 евра ќе ти обезбедат личен масажер и жена што те лади со лепеза нон-стоп, дека си сместена во Four Seasons (или некој сличен) во кралскиот апартман. А можеби и летачки автобус. Колку пари-толку музика.

Значи, прво разгледајте повеќе понуди, па размислете си на раат, загарантирано нема да имате проблеми. Тоа што некој одлучил да иде 2000-3000 км со автобус, по најтоплото е негов проблем. Значи, не е агенцијата крива.

Немам некоја омилена агенција, ниту некое лошо искуство со некоја друга. Единствено не ме привлекуваат понудите во Фибула, секогаш кажуваат половина цена и кога убаво ќе прочиташ, ќе видиш дека не е толку евтино. Ама, којзнае, можеби некогаш баш таму ќе си најдам најдобро скоцкана понуда. :D
    И мразам кога некој ме убедува да идам со автобус. :)

20. fashion.owl

fashion.owl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    21
    За Грција, Хрватска и Италија секогаш одам на самостоен режим. И многу сакам кога одам со кола. Без rent-a-car, без фаќање автобуси до плажа и назад. И многу повеќе се исплати. :)