Туристички агенции

Discussion in 'Патувања и одмори' started by newring86, Mar 30, 2010.

1. Baby.boo

Baby.boo Истакнат член

Има многу ефтини патувања преку Рапсоди травел, скоро се е вклучено во цената и многу ги фалат. Ако сака некој подетални информации нема ми пише во дм. Инаку највеќе се патува до Грција на островите

2. Acka22

Acka22 Популарен член

Искуства со игуана травел?

3. Trxmx

Trxmx Популарен член

Во врска со сместувањето беше све океј... бидејќи беше last minute, на фб страната кога го објавија пишуваше со превоз, се јавив ми викаат не нема да има превоз. Се јавува дечко ми него му кажаа да има. Идеме одма да уплатиме, стигаме и ни викаат нема да има превоз. Си отидовме разочарани дома и следниот ден гледам на постот некоја жена коментар у стил доста не ги лажете луѓето дека има превоз кога нема, на тоа и вратија дека сега ќе има превоз. Се на се додека се одлучат они се распродаде терминот за едните апартмани каде сакавме да бидеме сместени, на крај уплативме за другите апартмани. За идење идевме со автобус а за враќање со мини бус. Господинот возач да не ти го затворил големиот багаж со куферите и негде кај Неготино почнаа да ни свират коли и уствари да ти се отворил и 7 куфери по пат паднати. Се враќаа назад дојде и полиција ама некој си застанал со кола и фино лепо си ги собрал. Среќа повредните работи ни беа напред, а испаднаа фер и ни платија за штетата( во однос на тоа што си имал во изгубениот куфер)
    ... сепак не се Игуана криви за шоферот. Сеуште ги следам и би идела пак преку нив и покрај ова искуство :)
    Баш сега во мисла сме за во Лефкада преку Игуана ама има време :D

Acka22 likes this.
  4. Acka22

Acka22 Популарен член

Фала мила ,ние се мислиме помеѓу Лефкада,Полихроно и Закинтос,секој зовет искуство добредојден е

Trxmx likes this.
  5. Trxmx

Trxmx Популарен член

Ние бевме во Афитос, а годинава сакаме во Лефкада да одиме. Сум била јас пред неколку години и е преубаво го препорачувам местото. Само мој совет е да одите со сопствен превоз бидејќи одалечени се плажите една од друга, а убаво е да се прошета сегде. Сигурно има превоз автобуски таму ама повеќе пари ќе фрлиш и повеќе ќе се измачиш. Ако се одлучите да одите со Игуана таму пиши ми баш ме интересира како ќе е:)

Acka22 likes this.
  6. Acka22

Acka22 Популарен член

Важи ќе ти пишам,цените општо како се движат ?

7. Trxmx

Trxmx Популарен член

Не ми текнува за Лефкада со моите бев во 1средно пред 5 год они плаќаа се:D ама мислам дека океј беше... Афитос минатата год цените изгор беа и тоа во Септ..

8. lilo

lilo Популарен член

Acka22
    Trxmx ние закажавме во Никиана-Лефкада. Едвај чекам

Acka22 and Trxmx like this.
  9. n0Limits

n0Limits Истакнат член

Дали некој/а патувал/а со агенција Оскар травел, да сподели искуство ? :)

10. Medical girl

Medical girl Истакнат член

Здраво женски ☺
    Некој да не има искуство со туристичка агенција Rapsody travel имаат многу добри понуди за Грција ???

11. Rubiii

Rubiii Популарен член

Од твоиве дестинации не сум била на Лефкада, но по кажувани искуства велат дека е убаво и е повеќе за парови ( за разлика од Закинтос, Кавос каде е за журкање), имало убави плажи и препорачливо е со своја кола или да се изнајми.
    Закинтос е за тинејџери, досадно е за луѓе над 20 години, освен ако не се отидени за журка, журка,журка, пијани англичани, одење во диско со гумените апостолки од плажа, секс на секој чекор....
    Полихроно ти е на прв крак, јас во принцип го сакам Халкидики, иако конкретно првиот крак е околу 80-100 км, не ме фаќај за збор, и лесно се движиш по местата и да не си со кола. Народот се парови, семејства, поретко млади за журка дојдени, и одморот тука е помирен и класичен одмор на туристичко место. Плажите според мене се исти, нијанси се разликите, и очекувај гужва и навала од балканци.

Во однос на агенции, моите биле со Сафари во Грција и било ок, иако многу од луѓето во нивната тура се жалеле на инсекти во хотелот, но тоа скоро секаде да е проблем. Моите немаа проблем и организацијата беше ок.
    Игуана се скапџии, мислам дека имаат најскапи аранжмани, сум била преку нив и имавме инцидент со траектот, односно не ни кажаа дека сами ќе треба да го качиме својот багаж на траект и после да го симнеме ( а ти си дошол со 2 торби, 200 тракатанци и реквизити ). Смештајот беше просечен, но за таа пара слаб.

12. realGirl

realGirl Популарен член

Искуства со Рапсоди?
    Некој што бил со нив на одмор со нив последниве години да сподели.

13. Acka22

Acka22 Популарен член

Фала мила

14. ina..ina

ina..ina Истакнат член

Дали некој има искуство со Агенцијата Одмори Се ?

15. Dust

Dust Game Over

Не е баш агенција, повеќе би рекла посредник.
    Продава аранжмани од други агенции
    Барем така беше порано, не организираа ништо

16. Anja98

Anja98 Популарен член

Јас најдов една српска агенција Jungle travel имаат многу поволни понуди и за поблиску и за подалеку да се прошета. Српска е агенцијата се распрашував слушнав позитивни критики,така што се решив годинава преку нив да одам во Шпанија. Ако случајно некој ја знае нека ми пише мислење или искуство добро би ми дошло :D Исто има една добра словенска страна po svetu со смешно евтини летови и инетересни пакети превоз-сместување за низ цел свет,само што немаат тргнување од Скопје или негде поблиску туку повеќе од Словенија,Италија итн...

Last edited: Jun 26, 2017
  17. Hris321

Hris321 Истакнат член

Дaли имa некoј искуствo сo Виoр 2 туристичкa aгенцијa зa вo Сутo мoре, нудaт aпaртмaни, дaли некoј бил тaму?

18. realGirl

realGirl Популарен член

Искуства со Арка и Балкан Фан?

19. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Јас би ти ја препорачала балкан фан,другар работи таму и стварно се е супер,имав прилика да отидам со нив на едно патување,супер беше се.

realGirl likes this.
  20. radi4ka29

radi4ka29 Истакнат член

Dobro vecer iskustvo nekoj ako moze da mi kaze za fibula sakame da odime na odmor za Turcija-Side pozdrav blagodaram odnapred