Здраво сакам да прашам дали некој може да сподели искуства од Еуросава Скопје слушнав дека пред неколку години настанала замена на хотел (плаќаш да бидеш во еден одиш те сместуват во друг) ве молам доколку некој има искуство да сподели.
Со секоја агенција може да настане промена на хотел, се случуваат пребукирања. Тоа стои во договорот што го потпишуваш.. Ама хотелот мора да биде од ист или повисок ранг.
здраво да ве прашам да не знае некој какви се автобусите на Нехар травел дали се со Wifi со клима и сл?
Zdravo, da ve prasam kakvo iskustvo imate so agencijata Balkan Fun i da spodelite nekoi podetalni informacii..
Katastrofa se kako agencija, vodicite im se krajno neseriozni samo gledaat da ti gi zemat parite i potoa ne mozes oci da im vidis i da ti treba nesto ne im e gajle.. cista 0 se. Izmamnici golemi se, gi cekavme 2 saati za da trgneme tamu kade i da trebase da odime tie sekogas kasnea po saat dva. Za novogodisnata nokj nikoj ne ne izvesti deka 300dusi treba da bideme smesteni na 5-6 masi.. pa koga malku im se pobunis ti se umilkuvaat smeskaat. Nikogas povekje so niv.
Имам другар што работеше порано во БалканФан. Скоро истото што и ти си го опишала, така е. Тој (другарот како водич) на забавите попијан беше и од групата што ја водеше на патувањето. На денските екскурзии не беше ич заинтересиран да разговара со луѓето што ги водеше. Неодговорни се многу. Но, не е тоа така само во агенциите, туку насекаде во Македонија. Чека да дојде 12 и да си замина попрво дома. Не гледа да го работи тоа за што е платен. Јас сум разочаран од Васко Монте (го има и на јутјуб, кога пееше во идол) кој никаква врска нема со туристички водич, а води туристи во европски градови. Мислам дека и агенциите треба да се поангажираат и да си проверат кој се им ги води турите и туристите. Не е само да платиш, а да не добиеш никакво објаснување од страна на водичот за атракциите во градот и местото во кое што патуваш.
Iskustvo so Ideal prevoz za aranzman vo Praga/Italija? Izvinete za fontot, imam problem so kirilicnata poddrska.
И јас сум била преку Далас и се сосема ок ,коректни,се што беше во програмата се опфати ,5ка за Далас од мене
Далас Унион повеќе не постои. Истата агенција е преименувана во Унион Метрополитан. Какви биле порано не знам, сега се катастрофа. Бевме на 8 мартовско патување во Србија. Во Ртањ. Водичката воопшто не се ни претстави, а на сите негодувања само се смееше. Таа ништо не знаела бидејќи првпат доаѓала. А возачот го утна патот и се возевме дополнителни 4 часа. Во програмата немаше предвидено други факултативи освен 2 вечери, а на враќање одеднаш почна да собира по 3 евра за локалниот водич кој беше предвиден во програмата. Целата група беше сложна и точна, само водичката доцнеше. Попатна пауза наместо 10 минути траеше половина час бидејќи водичката си нарача за јадење. Се на се, катастрофа.