Сакам да ве известам да не патувате во никој случај со ОРФЕЈ ТРАВЕЛ !!!. Сопственикот Робертино Трајковские тежок измамник . Имам уплатено за early booking уште од ноември за патување во во мај во износ од отприлика 1000 евра. Го чекав цело време да ми се јави но никако тоа не се деси. Кога ја ќе му се јавев секој пат наоѓаше изговори и убедуваше дека се е во ред . Откако помина датумот за патување излезе на виделина дека е голем измамник и сега не сака да ми ги врти парите. Па заради непочитувањ на никаков договор од нивна страна сега сум во ситуациа да мора да превземам правни мерки против нив. Па затоа ве информирам сите во никој случај да не се излажете и да го изберете ОРФЕЈ ТРАВЕЛ !!! Ширете ја информациајта да не страдаат невини луѓе од измамниците ОРФЕЈ ТРАВЕЛ !!!
Во другата тема ти кажував, во Сиде бевме. Хотелот се вика Horus Paradise Luxury, прекрасен хотел, храна во изобилие, анимации преку ден и навечер, детско катче, мини аквапарк кој од годинава гледам е надополнет и со детски дел, приватна плажа со лежалки... погледни слики и рецензии на tripadvisor мислам го имаше. Плажата во Сиде е сон, долга и песочна, ние бевме крај на август, почеток на септември, немаше многу гужва, водата беше претопла. Само многу е висока влажноста на воздухот па тешко се дише, ама тоа првите 2 дена, после свикнуваш. Инаку за Турција генерални застапници се Фибула и Еуросава, другите агенции продаваат нивни аранжмани. Јас кога истражував имаше доста позитивни коментари за Еуросава и затоа се одлучивме за нив и не згрешивме, навистина се многу професионални и организацијата беше на ниво.
Најчесто одиме во приватна режија, си букирам смештај на booking.com, а ако одлучам агенциски, би идела преку некоја од посериозните, со долгогодишно искуство и опстојување, како што е Савана, Фибула, Papillon и др.
Моето искуство е прекрасно , бевме со нив во Полихроно се што ни понудија и што беше на слики истото го добивме.
Ин травел искуство некој? Резервиравме вила за на одмор па сеа се мислам, прв пат преку агенција идеме, ама грците цените и на букинг до плафон ги дигнале