Некој да сподели искуство со агенцијата Savana? Уплативме тура преку друга агенција која е како посредник. Организацијата е од Savana колку што знам. Немам патувано со нив а по телефон не изгледаат многу ангажирани ниту расположени да ти дадат информации. Дали направивме грешка ?
Има ли некој искуство за патување на Малдиви преку нашиве агенции? Ако да, кои места ги препорачувате а кои не?
Ајде јас да си прашам. Вака имавме уплатено за летување 2020 преку охридска агенција како подагенција а таа нуди сместувања од овие поактуелни агенции како јк травел, савана, итн но меѓу нив и ТЕО ТРАВЕЛ од Битола. Ваучерот требаше да го искористиме поради пандемијата во 2021 година. Поради Х причини јас не го искористив. Е сега агенциите даваат ножност во 2022 год да го искористат тие малку луѓе што не го искористиле.( најмногу од нив не го искористиле поради здравствени причини од короната, така ми рекоја во охридскава агенција). Во Тео травел неможам да ги контактирам на тел и фб како во земја да пропаднале. Дали некој има информација за овој проблем со агенцијава? Охриѓаниве немаат никаква инф. Сите агенции продолжиле ваучери освен тео травел
Здраво дали има агенција која нуди патување но како екскурзија -поминување низ повеќе држави и во некој град застанување?
Голем дел од агенциите имаат такви понуди, само најчесто се за одредени празници и продолжени викенди. Сега следно би имале за 8-ми март и Велигден. Зависи само колку дена сакаш и каде, нормално и буџетот.
Дали некој начекал некоја понуда за патување околу Велигден преку агенција, но со авионски превоз? Некако гледам се е со автобус и само тие 4 дена, а мене ми треба нешто барем 1 недела да спојам Велигден и работната недела што следи после него. Се надевав и на All In во Турција, ама гледам се од 8ми Мај почнуваат.
за секоја подалечна и егзотична дестинација топло Ви ги препорачувам Jungle Travel топло Ви ги препорачувам
Дечки сакам да резервирам преку booking за една вила во Охрид , дали ако одам преку агенција може да ми резервираат во истата вила и со иста цена како што е на booking.com ?
Зошто сама не си резервираш преку букинг туку преку агенција? И зошто баш преку букинг? Најди им број и директно кај нив во вилата резервирај си, -20% ќе си платиш, што искрено не е малце
Букинг е подобра опција од туристичка агенција, а ако се јавиш директно во вилата, тогаш е најдобра опција. Јас искрено пред неколку години резервирав преку букинг во Охрид, а кога стигнав таму ми рекоа дека сум можел да им се јавам за да добијам малку подобра цена бидејќи букинг зима провизија од сместувањата. Е сега ако одиш преку букинг, си сигурна. И ако те заебат нешто, букинг стои позади тебе и може да ти ги рефундира средствата или одма да ти најде друг смештај.