1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Туристички агенции

Дискусија во 'Патувања и одмори' започната од newring86, 30 март 2010.

1. aludra

aludra Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Здраво феминки , Мексико е феноменално искуство кое сигурно ќе го кажувам цел живот . Различна култура , природа , преубава храна, весели мексиканци ..
    За самото патување ви треба виза за Мексико , и бидејќи во МК нема амбасада , ние бевме на интервју во Белград. Од Jungle Tribe ни дадоа пример формулари и како да резервираме термин, другото сам си го средуваш. За визата ти требаат доста документи, од типот на состојба на сметка , исплатни листи од работа и слично ( целосна листа на потребни документи jungle ја испраќа на маил) Сместувањето беше ок. Собите беа чисти , доручекот просечен. Патувањето е доста долго , од 12 дена , 2 бегаат во пат. Нешто што не ни го спомнаа во агенција е тоа дека во мексико во одредени месеци имаат наплив на алги , и дел од плажите се покриени со нив, така да пред да одите информирајте се за тоа . Исто така за Мексико има доста факултативни излети кои вредат да се видат сите до еден , но уште една работа за која не бевме информирани е дека за да се одржат потребно е минимум од 9-10 луѓе да бидат пријавени ( чисто да знаете да си ги организирате деновите доколку некоја тура нема да се одржи, jungle знаат колкава заинтересираност има уште пред да се лета за мексико) среќа ние имавме супер водич таму - Анџела , која успеа да не однесе на сите излети ( направи некои комбинации со хрватските групи) На кратко јас си поминав ПРЕКРАСНО !! Дефинитивно вреди да се види . Доколку некој е заинтересиран за повеќе детали нека ми пише

На Noemi и Kumanovkaa им се допаѓа ова.
  2. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    8.220
    @aludra Дали беа строги во амбасадата во врска со документите? Ви правеа интервју некакво или само ги подадовте документите? Веднаш ли ви ја дадоа визата или нареден ден?
    Мислам дека имаше просек од 600€ плата на сметка или имот на твое име така нешто? Фала :)

3. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Искуство со Игуана Травел?

4. aludra

aludra Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    4
    Не , само ги доставуваш документите .. влегуваш во една соба и таа што ги зеде документите беше србинка , ти ги проверува документите и ти кажува термин кога да се вратиш . Ние ја зедовме после 6 дена ама тогаш беа велигденски празници , претпоставувам е пократко Инаку доколу не сакате да чекате во белград неколку дена или да се враќаш повторно, има опција да ви ја испратат визата по брза пошта , тоа го средуваат со jungle tribe во србија и наплаќаат 1500 ден. Инаку условот за плата е над 800€ . Ние немавме проблем иако некои услови не исполнував , ама ми кажа водичот дека во последно нешто биле построги ..

5. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    8.220
    800€ плата на сметка и двајцата да земаат? Знам доста што отишле што не земаат толку, ваљда тоа е по-флексибилниот дел. Познаник извади американска туристичка откако го одбија за мексиканска, ама патуваше во сопствена режија и ние би иделе така, со Џангл сигурно полесно одобруваат. Фала ти :)

6. WildNightGirl

WildNightGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2014
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    96
    Искуство со Савана травел?

7. CreativeFilms2

CreativeFilms2 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2014
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Некоја агенција што има аранжман за во Улцин, Црна Гора? Ептен ретко го нудат ова место и веќе е зафатено

8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.050
    Допаѓања:
    225.337
    идеал травел има убава понуда за улцињ и тоа сеа од јули за 219 еу ..
    отвори на страната.

9. Medical girl

Medical girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    88
    Некој да патувал до Грција со некоја од српските туристички агенции? Сакаме да одиме на некој од островите, со нашиве агенции се исти вили а гледав од српските многу добри вили држат на убави плажи... сакаме со бус да одиме па ме интересира дали ќе може од тука да не соберат или мора од граница...

10. Limpan

Limpan Истакнат член

Се зачлени на:
    9 декември 2020
    Пораки:
    1.143
    Допаѓања:
    3.671
    800 евра?
    А што ако сум невработена, а имам пари да отидам нема ли да ми се одобри?

11. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.131
    Допаѓања:
    8.220
    Нема, ако си невработена си ризичен случај дека може да останеш таму и да се занимаваш со криминал. Ама дека даваат визи со под 800€ плата на сметка, даваат, ако ги исполнуваш другите услови.

12. L-a-d-y-Bug

L-a-d-y-Bug Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    55
    Здраво, дали некој има искуство со Вардар Експрес за патување во Кушадаси?

13. Medical girl

Medical girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2016
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    88
    Искуство до Балкан фан?

14. twilight123

twilight123 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    602
    Допаѓања:
    498
    ужасна е, не оди

15. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.929
    Ех касно е веќе уплативме ;(

16. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.468
    Допаѓања:
    5.165
    Препорака за одмор за млад пар, некоја понуда преку агенција по можност?
    Да се редактирам - само да не е Халкидики

17. Lejla72

Lejla72 Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2021
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
  18. Iva a

Iva a Активен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2020
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    16
    Zdravo iskustva so Vista turs konkretno za Kusadasi ponudi imaat ineteressni i Vior za Avsa ostrovot ...ve molam iskustva i blagodaram odnapred

На Viki1108 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    537
    Допаѓања:
    2.850
    Искуство со Da-Ni Travel?

20. winnie02

winnie02 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    1.816
    Дали некој има одено со српската jungle travel, имаат повеќе тури и некои цени се поефтини?
    Или општо со агенции надвор од мк и као сте задоволни?