Турски серии

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од maja8, 26 септември 2010.

1. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.210
    Првата сезона е одлична, против цел град Асија сама се бореше, и против психопатката Дерин, скроз е лавица и кралица. Јас сега ја гледам втора сезона, ама појака беше првата сезона.

На Anita Nikoloska му/ѝ се допаѓа ова.
  2. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.071
    Допаѓања:
    257.161
    Да, и јас сум на втора сезона, 46 епизода ја изгледав.
    Првата е подобра, ама и втората ми е ок, со тоа што мислам дека мора повеќе да се осврнат на Асија и Арас. Некако почнаа да го тупат со Али.

На Anita Nikoloska и Rama им се допаѓа ова.
  3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.210
    Да, Асија има право после се да биде среќна, ама ете Волкан и Али не ја оставаат на мир. Волкан е типичен маж прељубник, тој ако беше среќен и оженет со друга, Асија не смее...да не го вртеше Али против Арас, Али ќе прифатеше, ама Волкан игра валкано... Ама на крај изгледа и без Дерин ќе остане, таа па глупава колку го сака:D читав новиот лик што се појави дека ќе се зближел со Дерин.
    На крај Волки-Толки и треба да остане сам, за поука дека не се седи на две столици8)

На @ceci11 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.071
    Допаѓања:
    257.161
    Па јас не знам како не и прекипе на Дерин. Лудача си е она:D
    Нов ли лик ќе се појавува?
    Добро кај читаш, ваљда турски знаеш.

Јас почнав и со турски, ова пријатно ме изненади. И други изгледав, малку поглупи:D, Еда и Серкан арна беше, Последно лето исто оти глумецот беше убав и да признаам ама многу ми се допадна и Црно бела љубов. Особено Ферхат:bandit:.
    Многу се опуштам со сериите, а колку ги хејтев:D

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.210
    Да, нов машки лик ќе се појави, изгледа во 47 епизода треба, во Господин погрешен глумеше глумецот, ама не е баш најубав.
    Не знам многу турски, ама разбирам онака општо, со години гледам серии со српски превод, инаку читам на инстаграм новости за сериите има еден тон.
    Гледај си слободно, има убави турски серии, не се сите со закоравени стари традиции.
    Садакатсиз е модерна серија, исто и Последно лето, таа Црно бела љубов не ја гледав.
    Закон се сега турските серии, секаде ги даваат, дури и во Латинска Америка, и ги симнаа од трон нивните серии, исто и во Арапските земји.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.071
    Допаѓања:
    257.161
    И ти ли ја гледаше Последно лето?
    Ама ја прекина, исто и Нов живот, и нејзе. Приметив најгледани им се сериите со традиции, оние долгите, со шамиите. Овие помодерните ги прекинуваат. Барем така ми стои.
    Со овој глумецот од Последно лето има уште 2 серии, една нова и една постара.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.210
    Е сега ме збуни, ти си мислела за Son Yaz(Последно лето) не ја гледав неа, јас се префрлив на серијата со Еда и Серкан, а таа уствари беше Немирно лето(лееелее плавуша сум во ум) :x со глумецот од Последно лето ја гледав Мраз(Zemheri)таа ми беше убава. А и тој е убав, Alperen Duymaz се вика:D
    Нов живот не ја гледав.
    Ако сакаш друга модерна серија со општи теми од животот, неверства, разводи, права на жени и деца, гледај ја онаа што ја спомнав погоре Evlilik hakkinda hersey, ја имаш со српски превод на youtube, плус со адвокати е цела серија, знам дека нешто слична ти е професијата, и ќе плачеш и ќе се смееш во исто време.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  8. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.820
    Допаѓања:
    94.790
    20406960-BAAD-4DA4-A8EF-D019330F9BE6.jpeg

@JuLleE јас главен хејтер бев на Турски серии,а во бременост на патолошка и после во локдаун ги “утепав”:D
    Туку,ако ти се свиѓа Ибро(Ибрахим Челиккол),да ја изгледаш “Мој дом,моја судбина”.Мн е добра,особено прва сезона,особено глумата негова,ептен му е легнат ликот.
    Тешка и тажна само да знаеш.

На sia.bella, @ceci11, Anita Nikoloska и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.071
    Допаѓања:
    257.161
    Исто, и јас бев хејтер, а сега бременост и ги утепав. Ибро ми е симпатија, ја меркам серијата и ќе си ја пуштам. Само да нема тажен крај.
    Не сакав заради ова женскава, ама ради Ибро ќе ја пуштам:D

На Anita Nikoloska и dunika им се допаѓа ова.
  10. moni.poni

moni.poni Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2016
    Пораки:
    278
    Допаѓања:
    85
    Ја има изгледано турската серија Дива??
    Што се случува??

11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.071
    Допаѓања:
    257.161
    @dunika ај сега кажи пак некоја слична турска серија да ја почнам:)

12. dunika

dunika Форумски идол

Се зачлени на:
    31 март 2012
    Пораки:
    3.820
    Допаѓања:
    94.790
    Ја изгледа ли:o
    Леле Јуле немам одаааамна гледано,тогаш мислам некоја лимонада гледав и случајно ја отворив и се загледав во оваа,ептен се изненадив од приказната.
    Знам дека “Јама” Çukur е доста квалитетна серија,не е нова,ама ми ја препорача најдобар другар на м.м е Турчин.
    Имам и филм,ако имаш Нетфликс,прејак е,да се дупниш од плачење”Ќелијата со број 9”или така нешто…
    @nena2010 ке ја тагнам ако знае слична нека препорача:)

На Anita Nikoloska и JuLleE им се допаѓа ова.
  13. @ceci11

@ceci11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2020
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    1.670
    Ако го гледаш филмот, спреми марамчиња однапред, најверојатно е дека ќе плачеш.

14. sia.bella

sia.bella Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2014
    Пораки:
    992
    Допаѓања:
    17.170
    @JuLleE јас да ти препорачам една по струка - Yargi (Пресуда) :) Не знам дали ја има некој споменато погоре и не знам дали уште некој ја гледа, но препорака од мене и за другите не само за Јуле. Со Емир од Карасевда, но овде чиста спротивност глуми, најправедниот обвинител и баш е :inlove: Плус имаат неверојатна хемија со главниот женски лик, што дури ми е жал што не се заедно и во риал лајф :)

Нешто од порано што имам гледано, а добро можеби е и Kuzgun, а ако сакаш со Ибо (патем и мене ми е симпа:inlove:), ѕирни го Muhtesem Ikili - турска адаптација на Танго и Кеш (рече да нема тажен крај, оваа мислам глуп крај имаше) ако не изгледај ја пак Црнобела љубов :)

15. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.071
    Допаѓања:
    257.161
    Ги гледам овие на Тик ток, сега ја почнав ова Aşk Mantık İntikam. Смешна е на моменти, лимонада.
    Yargi заради глумецот го одбегнував, ама овде ок е изгледа.

Ибо ми е одличен актер. Како глуми. Плус што ми е симпа. Он и Џансу Дере ми се маестрални.
    Инаку два пати ја изгледав Црмо бела љубов, мислам оти и е доста:)

На Anita Nikoloska, sia.bella и @ceci11 им се допаѓа ова.
  16. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    3.350
    KaderiminOyunuDizi.jpg
    Igra moje sudbine 2021
    Ја гледа некој оваа серија?
    Случајно ми излезе некој дел на тик ток, и ја изгледав правата епизода, и предобра е.
    Нова е, 10 епизоди се до сега излезени мислам.

На joy1 и @ceci11 им се допаѓа ова.
  17. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2018
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    2.741
    Друга страна ( турски филм) со српски превод 1 епизода е. Хурем Султан глуми 8) Во крати црти.. се зборува за еџе и сара. Еџе сакајки да дознае колку ја сака мажот останува заклучена во тајна соба. Сара ќе го искористи тоа што еџе ја нема и ќе се зближи со мажот и. Тука почнува страв за Сара. Инаку Еџе гледа се, а тие нејзе не. Не откривам повеќе стварно е добар филмот 2 саата трае.

На @ceci11 и Anita Nikoloska им се допаѓа ова.
  18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.071
    Допаѓања:
    257.161
    На тик ток ми излегува и мене, и толку многу и често, што веќе сфатив што е финтава:D

На Anita Nikoloska и L.i.n.a.a им се допаѓа ова.
  19. Goldenrose12

Goldenrose12 Активен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2022
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    23
    Одамна немам изгледано една цела турска серија,до пред неколку години со баба ми обавезно ги гледавме сите турски серии што ги даваа по македонскиве телевизии

Ми се враќа носталгија кога ќе ми текне после школо кога ќе дојдев и секогаш ги гледав репризите од предходната вечер ако не сум гледала :inlove::inlove::inlove:

Сега ако ми е досадно и ептен неам што да правам,на сител ќе ја загледам таа со докторот или горка земја,и толку

На Rama, Anita Nikoloska и @ceci11 им се допаѓа ова.
  20. @ceci11

@ceci11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2020
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    1.670
    Убава серија ама една актерка што глуми таму ме нервира многу( Мукадес од Фатмаѓул и Бехиџе од Горка Земја). Воопшто не ја сакам таа актерка

На Anita Nikoloska и L.i.n.a.a им се допаѓа ова.