И јас би сакала да ја прочитам книгата, ама само знам дека е писателка која е психијатар и опишува реален случај и затоа серијата е базирана врз вистински настан (дури не знам ни докторката т.е. писателката како се вика).
Ми текна на една сцена од турска серија, ама никако да се сетам која беше. Една девојка се спрема за свадба, и на свадбата по не знам каква случајност доаѓаат и нејзните сестри (2 или 3 беа), а оние меѓусебе не знаат дека се сестри, т.е мислам дека и воопшто не се познаваа. Трите се као ок со односот меѓу нив, а едната не сака никако и си продолжува по свој пат. Ви текнува на некој? Не знам ни дали добро објаснив, ама само на тоа ми текнува
Балканска приказна има на онлине со превод али до 10 епизоди а имат до 25 епизоди Од 11 епизода итн не ги дават , дали знае некој на која страница да гледаме
Преубава серија. 10/10. Ја има на нетфликс, прва сезона од 8 епизоди. Втората сезона се уште се снима...
Книгата се вика Девојка на прозорецот и ја нема преведено https://www.dr.com.tr/Kitap/Camdaki...iyat/Roman/Turkiye-Roman/urunno=0001799178001 Инаку многу работи се променети во серијата, книгата ја читав на турски серијата ја гледав, и не нема да заврши со Музо.
Како голем успех го доживувам тоа што немам гледано турска серија, а исто и сите во моето блиско опкружување.
Јас последно ја гледав кога Лисјата пагаат, се секавам сите дома ќе испоседневме, па тоа беше голем ритуал Сега не можам да гледам, не ми се допагаат воопшто, ако би бирала подобро шпански би гледала оние од времето што сите ги гледавме. Овие турските ми се со премногу насилство, премногу тага, јас секогаш си бирам нешто полесно и за да се расположам. Сега ми текна и една друга турска серија гледав ама таа беше хумористична, т. е мајка ми ја гледаше па јас покрај неа, заборавив како се викаше, многу одамна беше. Можеби имаат некои добра содржина ама мене ете не ме привлекува да седнам да ги пратам.
Вечерва е последната епизпда од ,,Романтично маало"... Дали се емитуваше некоја реклама за некоја нова серија?
Прашањето е од одамна, ама да си кажам, ја купив денес книгата на саем на книги на штандот на Бата Прес.