Турски филмови

Discussion in 'Филм и ТВ' started by MayDiamonds, Jun 26, 2014.

1. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Излегува на 15 февруари ,некој друг освен мене што со душа чека да излезе филмов има??

@nena2010 знам дека го обожаваш Енгин и општо знам гледаш турски филмови па верувам ќе го гледаш филмов и очекувам твое мислење.
    Кога станува збор за турски филмови тебе нај многу ти верувам :)

@Rama и за тебе истото важи ;)

Јас ептен ја сакам Бергузар како глумица, после Кенан мислам со Енгин супер си договараат како филмски пар.

Rama likes this.
  2. Rama

Rama Форумски идол

И јас ја сакам Бергузар, ептен врвна глумица е, посебно го сакам Енгин, ама како пар некако не ми одат заедно, Енгин ми е совршен со Туба Бујукјустун(ако напишав точно).
    За филмот немав видено трејлер, ама знам дека се вика "Една љубов-два животи" така барем го читав по страниве што ми се лајкнати....па останува да видиме за некој ден ете :)

@ane.bella Инаку и јас многу сакам турски филмови, имам гледано повеќе, доколку ги немаш гледано овие, ти ги препорачувам: Sadece Sen, Delibal, Ask Sana Benzer, и Bi Küçük Eylül Meselesi, со Енгин е овој филм.
    Сите ги има со српски превод....

Последно го гледав Bir Nefes Yeter(го има со српски превод на јутјуб -Dovoljen je jedan dah...
    Се отепав од плачење, многу жален филм, додуша овие турските сите се жални...

cresa-jagoda and ane.bella like this.
  3. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Од филмовиве гледан ми е само Sadece Sen со Ибрахим Челикол :inlove: ќе ги побарам и другиве да ги гледам, сакам турски филмови ради тоа што се многу по различни во споредба со американскиве филмови на пример.

Оф Енгин и Туба... не дека не беа убав пар во Валкани пари и љубов (една од по омилените серии ми е) туку јас многу не ја сакам незе :worried: . Баш на Нетфликс загледав една серија со незе 20 минути се вика, и мислам ради незе не можам да ја догледам, го загледав и филмот ( не го памтам името) што и е со Халит Ергенч и тој не го догледав :|

Кај ги гледаш филмовиве со српски превод?

Да се вратам на филмов Bir ask iki hayat, кој прв ќе најде линк од филмов нека постира :)
    Сигурно ќе земе долго време дури да го преведат на некој од балканскиве јазици.

Rama likes this.
  4. Rama

Rama Форумски идол

Овој со Енгин го гледав во 2014 имам и пост напишано, на една страница Movtex, таму сега ги преведуваат сите турски филмови и серии, но се плаќа, порано беше бесплатна страната...
    Не се сомневам дека ќе го преведат и овој со Бергузар и Енгин :)

Овој Delibal, сега барав линк со превод не можам да најдам, и него го гледав на Мовтекс.
    Ask Sana Benzer(Љубовта личи на тебе) и него го гледав пред две години некаде, го имаше на страниве Saprevodom, Balkanje i Natabanu, ама не ми се сигурни тие(има многу реклами и вируси).
    Последно го гледав овој Bir Nefes Yeter(Dovoljen je jedan dah) го има така на јутуб со српски превод.

Погледни на јутјуб, има доста турски филмови преведени...јас така гледам, таму ми е посигурно некако.

cresa-jagoda and ane.bella like this.
  5. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Ќе разгледам на ју туб.
    И јас порано на Мувтекс гледав, и од ко го направија со плаќање пробав да платам за да гледам но не успеав, појма немам зошто не можев да се зачленам, баш ќе пробам пак.

Rama likes this.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Секако дека одвај чекам. Енгин ми е мене еден од најдобрите турски глумци. Инаку филмот е римејк на грчки филм.

ane.bella and Rama like this.
  7. The_boy

The_boy Активен член

Долина на волците :)

8. macalavica

macalavica Популарен член

На српска прва секој Понеделник даваат турски филмови.
    Вчера го даваа Друга страна: https://www.imdb.com/title/tt6213036/