Пијам секој ден, по едно. Го сакав Grand Gold ама последните пакетчиња ми е некако чудно, па се префрлив на Bravo. Денес го купив ова Grand De luxe ама поим немам какво е . Grand Aroma не ми се допадна
Многу е убаво, не сум експерт, ама најблиску вкус има до чисто кафе без мешавина со наут или веќе што му ставаат сѐ од житарки и чуда разни, само што е со кафево, милион евра е направено, преголема цената му е за наш стандард. Инаку кога пијам кафе, само ова го купувам, ми се допаѓа.
Предложете ми турско кафе. Сите веќе блуткави се напраени. Не секогаш сакам еспресо, а турскиве гола вода се.
Ова е одлично. Ако не го најдеш по маркетиве, можно е да го има во специјализирани турски продавници низ чаршија, кај што продаваат локуми, баклави и слични турски ствари.
И јас најчесто Grand Strong или De Luxe. Ќе ги пробам предлозиве, фала за одговорите Сеа одма ќе пробам со цимет убила ме љубопитност. Инаку знам да ставам неколку зрнца сол. Го истакнува вкусот на кафето. Значи Не солено кафе, туку буквално неколку зрнца.
@Малечка Малинка Ова кафе го има во некои Рамстор маркети. На нивниот вебсајт во делот со ценовник (пишува види цени) може да се провери достапност.
Ниту едно. Најпреценето кафе е турското, после еспресото ми е по одвратност. Никад не го избирам и коа више морам да идам на кафе. Кафе и ја не се спријателивме и нема, баш ми е мило за тоа, шо не станав зависник. Е за мирис да, признавм мелено тазе кафе ми има перверзен мирис, но на вкус е ужас.