Јас без турско кафе не сум јас, посебно насабајле, па на ручек па некогаш и до трето пијам. Совршена хармонија ми е горко, јако со цигара, мелем на душа ми е. Наздравје.
многу ретко пијам бидејки ми предизвикува тахикардија, а многу ми е вкусно, секако без шеќер со цигара...
во просек една шолја неделно, порано го пиев со шеќер, но веќе подолг период без шеќер (белиот шеќер е рафиниран и штетен: клик) а исто така го пијам ретко поради проблеми со хемороиди (кафето е причинител за појава на хемороиди)
Мене кафето не ми делува баш најдобро, го избегнувам. Некогаш пијам заради друштвото, кога ќе се собериме, да не бидам црна овца кога веќе сите пијат. Изминативе два месеци воопшто не пиев, до пред некоја недела. Сега решив ако пијам тогаш да го пијам со млеко.
Пијам едно на ден,а поминувам и без кафе, немам некоја потреба. Пробав кафе како со лимон да е ,е сега не беше со киселкаст вкус имаше мирис на лимон-турско порачав во еден кафич. Да не знаете рецепта?
Кога се работи за кафе и вино, не бирам. Само нека се. Евтини или квалитетни, вино си е вино и кафе си е кафе. А сум сноб, не дека не сум, ама за овие ми е само пуста ненаситна душа. Турско кафе најчесто пијам еднаш на ден и тоа го пијам цел ден, а некогаш и два дена Сакам да го пијам надолго, да го заборавам па одеднаш да се сетам на некоја ладна голтка. Единствено го одбегнувам кога сум анксиозна зашто тогаш ми се јавува тахикардија, инаку немам никаков проблем. п.с. Најдобра комбинација со кафе: сончоглед, сокче на растворање и играње карти, по можност хант.
Tursko pijam edno do dve na den ne deka sum zavisnik ama ete mi e ubavo blago se razbira ne sim po gorkite a na gosti kakvo ke mi svarat takvo. Samo epten mrazam retko kafe kako topla voda da pies. I se znae kafe sekogas najubavo sam si pogoduvas
Пијам секој ден, минимум 2 пати, со шеќер. Секакво кафе пијам ама турско ако не се напијам исто ко да не сум пиела воопшто.
Nekoj spomna tursko kafe ? Jas ne sum jas ako ne sum piela kafe pijam po 3-4 kafinja onaka mnogu blagi , no za promena moze i bez ic seker da se napijam , ne mi predstavuva problem ponekogas stavam mleko , no sepak onoj nezamenliv vkus na turskoto kafe mi e omilen i ne bi go menjavala za nisto inaku pijam i dr kafinja ne samo tursko
Пијам само турско(другите кафиња мисе како колачиња). Го сакам јако , средно, со друштво или сама. Намногу две пијам на ден.
Да, најчесто тоа пијам. До пред некое време благо, а сега веќе недела дена без шеќер се навикнувам и супер ми е Дневно по 2 кафиња
Пијам и тоа многу денот ми почнува со кафе јас не сум јас ако не се напијам турско кафе и тоа пијам по 5-6 кафиња во денот
Пијам турско и најубаво ми е. Најубаво ми е првото кое го пијам пред да одам на работа. Некогаш знам и да претерам, но за среќа не ми влијае на сонот.