Боже коа ке ми текне со другарки колку вреќи кафе имаме испиено..младост.После 22/3 год почнав да намалувам и комбинирам и други видови,а сега една година и повеќе откако сум иселена пијам само еспресо или други капсулни машински кафиња.Најдов гранд тука и жива среќна го купив ама чуден ми беше вкусот,едвај чекам да си одам дома со другарки да се напијамдо друштвото е дефинитивно
Најмалце 3 пати дневно. Денот неможан да си го замислам без кафе.Кога станувам од спиење обавезно кафенце си правам.
Обавезно на сабајле нес си правам , зависи од чуството после спиење , ако ми е за топло -топло, ако се осеќам другше ладно нес со млеко и прелив, турското го пијам по гости и евентуално ако ми дојди комшивка тогаш ставам турско за да не си трошам другото, порано пиев почесто но и почнав да имампроблеми со спиењето можеби не е од кафето но сепак променив напиток, сепак и турското е убаво.
Само ако се најдам во друштво на некој што знае да гледа на кафе па да се полажиме да ни мине време , инаку преферирам Нес .
Ако сум дома,најчесто првото,утринско кафе што го пијам ми е турско. Ритуал ми е да си читам по фемина и да пијам кафе.
Многу ретко пијам турско. Ептен ради реда пијам со моите, со свекорот и свекрвата и со колегите на работа кога ке ми направат.
се давам во турско го пијам сабајле во голема огромна шоља животот не можам да си го замислам без турското кафе омилено ми е ми дава живот од кревет станувам зошто знам дека ќе пијам кафе хахахаха
Да ме закопаат во турско нема да ми е доста. Многу пијам кафе, а немам проблем за спиење. Пијам кафе, легвам-заспивам
Не го обожавам, ама пијам понекогаш на сабајле на работа, кога ќе нема никакво друго, а ми е мака да купам.
Денот го почнувам со турско кафе, а во текот на денот уште некоку 3-4 па некогаш и 5 вкупно го сакам без шеќер. а мн сакам и нескафе.
Првото утринско скоро секогаш ми е нес кафе, во текот на денот пијам по 2-3 турски без ич шеќер. Легнувам,заспивам, не ме расонува.