Пијaм турскo кaфе кoгa сум вo друштвo, сaмa мнoгу реткo.. Инaку дечки кaде мoжaм дa нaјдaм бaкaрнo ѓезве знaете ли? Зa нoвoгoдишен пoдaрoк ми е, aкo знaе некoј дa ми кaже, мнoгу би сум билa блaгoдaрнa
Станувам, и што би рекла една познаничка, спијам и кафе правам. Потоа се мијам, средувам и пијам кафе обавезно пред работа. На работа уште едно. Задолжително. За трето не секогаш. Некогаш имам потреба, желба ,а понекогаш се надевам ќе ми помине глава од него или ќе ме држи будна. Го сакам мирисот на варено тазе турско кафе.
Турското ми е единствено ритуал за пред учење ,демек за да останам будна подолго време и за концентрација, а се што добивам после две испиени шољи е ширум ококорени очи + умор + тахикардија и тресење на нозе/раце. Кога ќе дојде другарка обавезно ме тера да и правам турско, јас најчесто не ја дружам освен ептен ако морам. Ама сепак, чувството на турско со цигара е незаменливо, и не е тоа тоа ако го замениш со нес, сок или било што друго.
Обожавам турско кафе, сама или во друштво. Понекогаш и до 3 кафиња на ден. Обично пијам по едно на ден. Ми се случи еднаш во рок од 3 часа да испијам 3...
vidi vo carsija negde po antikvarnicive jas imam od babata na baba staro e preku 100 godini koga ke odam kaj baba mi ke ti go slikam
Jas ne bi bila jas ako ne se napijam tursko kafe.Nautro stanuvam i odma pravam kafe,i vo tekot na denot ke mi se soberat okolu 2-3,porano i poveke sega malce namaliv
Премногу често го пијам - наутро СЕКОГАШ инаку неможам да се разбудам како што треба а и некако зависна сум од кафе посебно турско или нескафе
Не го пијам турското, нескафе со малце млеко за шмек повеќе ми годи. Е сеа ептен ако немам млеко или па да ми се истрошило нескафето, ќе се напијам турско, колку да се расонам.
Турско пијам 2 до 3 пати во денот. Со лажичка шеќер. Пробав без, ама ми пречи, дури и рацете ми се тресат. Уште два до три пати пијам и нескафе 3 во 1. Навидум голема доза на кафе но засега не ми пречи.