Пијам највеќе едно во денот Не сум навикната да пијам многу понекогаш дури една недела помине да не пијам зависи организмот дали ми сака или не Едншка испив три во еден ден мислев ќе се онесвестам
Дај некој нека каже како најдобро да си сварам турско Колку кафе колку шеќер да акнам за да биде совршено?
majka mi mi velese kjerko ako ne znaes kafe da svaris ne mozes da se omazis. Jas sirota I veruvav (dodeka ne porasnav) inaku receptot zavisi od toa kakvo kafe sakas. Jas sakam kafe so kajmak a ne "cajce" PA za eden fildzan stavam dve lazicinja sejker I dve polni lazici kafe
Јас варам преубаво кафе, ова го кажуам од други шо ми коментираат. Арно ама, веќе два дена сам себе не си го погодувам моето =) Хахаха Ставам мнооооооооооооооогу кафе и мнооооооооогу шеќер. А, на пример, неколку пати во едно кафуле пијам турско кафе, благо, ми го прават перфектно! И стварно не знам колку лажици ставаат )) Ќе фатам ќе ги прашам, срам не срам!
Ако пиеш горко како мене, ќе ставиш сосем малку шеќер во водата заедно да зовријат (ако пиеш поблаго повеќе ќе ставиш, повеќе од една не би ставила ). А кафе полна лажица пред самото зовирање. Вака си правам најголем кајмак.
Jas ja stavam vodata da podzagree pa potoa Stavam sejker I kafe. Imav eden cimer na fakultet vo ladna Voda stavase sejker I kafe so objasnuvanje deka kafeto treba da se svari a ne vodata da zovrie pa kafeto nedovareno da e.
Јас не верувам во штетноста на кафето ! А и научниците полека докажуваат здравствени бенефиции и продолжување на животот,јас сум кафеман 100/100 наутро не знам името да си го кажам додека не примам доза кофеин,денот ми почнува со млака вода и лимон и јако,црно турско кафе, па до крајот на денот можам да преминам и на еспресо или нескафе само да е без шеќер и тоа пред ручек,после ручек,пред вежбање и потоа супер ми делува на мозочната функција и на крвниот притисок
и јас сум иста. Првата помисла ми е кафе да си сварам па потоа огнот да го запалам. кафето е корисно за оние кои имаат низок притисок (како јас) ама е штетен за желудникот ако претераш со пиење
Без турско кафе денот не може да ми започне.Дури приметив ако не се напијам кафе цел ден имам главоболка.Пијам и други врсти на кафиња ама ако не се напијам турско како да не сум пиела кафе.