Форумџика на годината

Туторијали за шминка на YouTube

Discussion in 'Лице' started by LivingGlam, Jan 10, 2011.

1. papillonP

papillonP Популарен член

2. marama

marama Форумски идол

Јас ти ги гледам видеата, добри ти се, но треба малку да поработиш на светлото, некако многу темни се видеата.

3. minnie.m

minnie.m Истакнат член

Леле, а не може да се најде каналот на youtube ако е од таму видеово? А типкава ми е типична наша Австралијанка, ама да не знае да прочита bright и passion ??? Ако знае некој нешто нека не просветли, или линк од каналот

4. macgirlmakeup

macgirlmakeup Истакнат член

Еве едно од моите видеа се надевам ќе ви се допадне благодарам

Да знам но сега работам на осветлувањето па се надевам дека во наредните видеа ке буде подобро поздрав

Модератор: Ве молиме, не испраќајте две мислења едно по друго, доколку сакате да го дополните мислењето, редактирајте.

Last edited by a moderator: Jan 21, 2015
    okcenzi, lovemme and Lollipop7 like this.
  5. Salome

Salome Популарен член

Која трансформација:o. Погледнете го каналот на Zukreat, многу јако шминка.:)

macgirlmakeup likes this.
  6. Rose96

Rose96 Форумски идол

Еве еден мој нов :)

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

8. Beti82

Beti82 Истакнат член

Sega go gledav i mozam da primetam deka formata na vegite ti e prekrasna. Koj ti gi oblikuva?

9. Rose96

Rose96 Форумски идол

@Beti82 Edna moja drugarka, ama nema svoj sallon i ne mozam da dadav informacija nikakva na Forumov :)

10. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

@Rose96, браво за туторијалот, многу светски изгледа! Лично, многу ми се допадна што немаше непотребни објаснувања кои го одземаат вниманието туку самите потези беа сосем доволни гледачот да дознае што и како треба да прави. Исто така, морам да го пофалам и изборот на музика. Дефинитивно мораш да продолжиш со правење на туторијали!

Last edited: Jan 30, 2015
    mims-89 likes this.
  11. Rose96

Rose96 Форумски идол

@Nausicaa Фала ти премногу за коментаров ептем ми значи :inlove:, и да ке има уште туторијали само ја чекам подобрата камера сакам со подобар квалитет да се :)

Nausicaa and rainbowec like this.
  12. rainbowec

rainbowec Популарен член

Ми се чини или четкава што ја користиш за течна пудра во видеово е повеќенаменската од Аура? :)

13. Rose96

Rose96 Форумски идол

@rainbowec Не ова е четка од H&M за бб крема пишуваше, ама јас за секаква пудра си ја користам одлична ми е :)

14. rainbowec

rainbowec Популарен член

Јас ја имам таа од Аура и многу ми личи на оваа твојава од видеото па затоа прашав, пошто јас не ја користам мојата за течна пудра туку за бронзер или камена пудра... некако повеќе ми одговара за нанесување и блендање на прашкасти отколку течни производи. :)

Rose96 likes this.
  15. Rose96

Rose96 Форумски идол

@rainbowec Баш ми треба мене за камена пудра таква, ја користев на Сигма ама таа подобра ми е за течна него за камена пудра баш ке ја пробам оваа на Аура. :)

16. rainbowec

rainbowec Популарен член

Преубава и премека е, најмека од сите четки што ги имам.
    За бронзер е како измислена, во 2-3 потега и тоа е тоа изблендирано како од шала.
    Баш сакам да ја пробам пак да и дадам шанса и за течна пудра, може и на оваа ќе и најдам некоја цака. :)

okcenzi and Rose96 like this.
  17. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Малку ќе ви се приклучам во муабетот со моето искуство со четкава.
    Многу е лоша за течна пудра, баш заради тоа што е многу мека. :(
    Само ја впива пудрата и ја матка натаму-наваму. Пробав повеќе пати, со пудри со различна структура и ефектот не ми се допаѓа. Не е четката за течни продукти, барем јас не би ја користела повторно за таа намена. Ако ептен сакате четка од Аура, супер е онаа која е и наменета за течна пудра. Не ми остава линии откако си ги навежбав потезите, не се споредува со оваа за бронзер. :lol:

Rose96 likes this.
  18. rainbowec

rainbowec Популарен член

Знам дека за течна пудра не ја бива баш, кога ја купив прво така пробав да ја користам ама некако не ми беше по ќеиф... е кога почнав да ја користам за руменило и бронзер скрос обратно - бев воодушевена! :clap:
    Ама викам ај да пробам уште еднаш да ставам течна пудра со неа, ќе пробам тоа деновиве иако не верувам дека ќе го сменам мислењето.

19. cooll

cooll Популарен член

Можеби ќе бидам офф топик , ама дојдов да споделам една шминка која е идеална за Hooded eyes или спуштени капаци :D.Teхниката се вика Cut crease :D и според мене прекрасно стои на вакви очи.Треба малце да се има трпение и нерви додека се совлада техникава , не е лесно како што изгледа , посебно не на такви очи, за среќа тука е и јутуб ;).
    , еве и видео, кој сака нека го изгледа. :)
    Други мали советчиња :) , тушот надобро е да го ставате само на крајот од окото , бидејќи ако се стави преку цел капак уште помало го прави окото :) .Ова Пресекот:wasntme: кога го правите добро е да биде направен со црна или темно кафеава МАТ сенка.А и уште нешто , ова важи за сите очи :) Блендање и само блендање ! Можеби ќе ви се измори раката , ама резултатот е перфектен.:)Ми се гади кога ќе видам неизблендани сенки.:envy:

okcenzi, mims-89, koritsaki and 2 others like this.
  20. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Мора башка тема да си отвориме ние со спуштени капаци за шминка и совети :D И јас сум една од нив. Јас не ни успевам со ова cut crease зошто нема ни тоа да се познава, имам многу мал простор помеѓу веѓата и сенката каде ја ставам. И кога убаво ќе го отворам окото ни с од сенка не се познава :D А на Youtube има многу малку со таква шминка. Еве мене ова ми е најубаво објаснето.

MiladyDeWinter and koritsaki like this.