Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Туш за очи

Дискусија во 'Лице' започната од Zaljubena111, 27 март 2011.

1. mops

mops Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    119
    Потоа си го купив овој
    само со тврда четкичка и дефинитивно е незаменлив ептен сум задоволна, прекрасно црта и воопшто не се растечува. Си вреди![/quote]

sovrsensto ме интересира од кај го зема и по која цена??? иначе јаc го користам на classik со тврда четкичка ама не сум некако задоволна

2. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Си го купив 175 денари од парфимерија од мојот град ама мислам дека треба да го има во повеќето парфимерии.

3. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Го има некој корстено пенкало тушот на Менхетен? Го гледав пред некој ден во продавница, ама се мислам дали да го купам, зошто 400 денари е :?:

4. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
  5. Philipa

Philipa Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ретко се шминкам, па така за жал може да кажам дека туш едвај и да ставам а да не се размачкам :tmi: :lol: Подраго ми е креончето :)

6. sanja-sanny

sanja-sanny Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2011
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Јас никако не успевам да си нанесам туш за очи..незнам зошто ама секогаш кога пробам не можам да направам иста линија на двете очи :( може да ми каже некој како да си ставам и да ми испадне еднакво :(

7. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Јас користам крем-сенка за очи, наместо туш. Многу полесно ми е за нанесување. ;)

На sanja-sanny му/ѝ се допаѓа ова.
  8. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Како мислиш крем-сенка? За мене ништо не може да го замени тушот, колку и да ставам црна сенка, или моливче, после со туш ефектот ми е многу подобар, го обликувам окото како сакам, и секогаш го ставам. :)

9. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Не користам туш за очи, само црно моливче за очи ставам, прецизно :!: :D не ми се размачкувало никогаш до сега, но, само еднаш имам ставено туш за очи, црн и очиве ептен огромни ги направи, кај имам крупни очи, уште толку треба :D понатака, здравје, мож ќе ставам :geek: :emo:

10. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Кога се шминкам секогаш ставам туш, ретко користам сенки во боја, најчесто го ставам Stylo од Oriflame:
    А понекогаш, кога сакам посмоуки изглед, ставам Kajal, исто од Oriflame:
    Не сум пробала (а нема ни да пробам) тушеви во друга боја, освен црна. Исто и не можам да користам тушеви со четкичка, посебно не ако е тенка, туку само овие како фломастери што се. Гледам поназад многу феминки биле незадоволни од првиов туш, не знам зошто, јас веќе второ фломастерче трошам и сум супер-задоволна :)

11. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Знам дека тушот си е туш, ама јас сум многу непрецизна при оцртувањето, па затоа за замена користам крем сенка. Гледам и по парфимерииве ја нудат како замена за туш. Оцртувањето не е исто, ама убаво доаѓа. Малку потсеќа на смоуки ајс... :)

12. Macufkata

Macufkata Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2010
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    83

не чини јас го имам многу брзо се суши :worried:

13. LetsTalkFashion

LetsTalkFashion Истакнат член

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    879
    Обожавам туш за очи и скоро секогаш имам на мене , го кроистам, и за дневна и за ноќна варијанта. Не користам скап туш. Користам Golden Rose но тој црниот со ептен тенка четкичка како од лак такви влакненца само потенка нормално. Јас сум задоволна , затоа што е црн а не како некои тушеви кога ке ставиш се како вода, стои доста долго време . Јас сум доста прецизна во тоа , со вежбање се се учи . А затоа што се што е поврзано со make up ми е пасија, воопшто и не ми преставуваше проблем ниту пак тешкотија да научам да ставам. Мислам дека тушот го менува целиот изглед и е доста важен . Со малку пракса се е можно ... поздрав

Прикачени фајлови:

14. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Од минатото лето се обидував да ставам туш како што треба. Лесно ја научив постапката, но никако да го приспособам на формата на окото. Кога окото е отворено, никако не изгледаше. |(
    Видов дека не оди, и само понекогаш пробував, онака, барем да го потрошам тушот. :D
    Пред некој ден се научив. Не знам како, но ми се допаѓаше тоа што го гледав. :wasntme:
    Го користам тој на Голден Роуз, задоволна.
    Можеби откако ќе го потрошам овој, ќе го испробам тој на есенс (постиран погоре), или тие со тенка четка.

15. kolache

kolache Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    298
    ова е профи! најубав туш што сум го имала до сега :!: :) ефтин е и достапен за секого, лесно се нанесува и е водоотпорен! :$

16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Го имам користено порано овој туш за очи со тврда четка, исто е добар.

17. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.695
    Допаѓања:
    11.035
    Девојки некој туш кој е потраен и да не се размачкува ама да е пристојна цена да ми препорачате , не дека ќе го користам ама нешто ме фати мерак можеби 2, 3 пати ќе ставам од него, па затоа не ми се фрлаат многу пари, фала ви.

18. glamour-lady

glamour-lady Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    572
    Допаѓања:
    776
    ^^

нема подобар туш од овој [​IMG] само сега е во друга нова амбалажа, ваква: http://www.essence.eu/products/eyes/eyeliner.html.. верна му сум неколку години наназад (ми го носеа од странство затоа што ги немаше порано кај нас).. цената му е 150-200 денари.. :) .. четкичката му е мека, лесно се нанесува и е многу долготраен, цел ден стои и не се размачкува :)

19. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Прочитав поназад дека не сте некои задоволни од тушевите за очи кои се како пенкала, дека брзо се сушеле. Имам кажано во друга тема ете ке повторам дека можно е да се изгуби квалитетот на тушот ако се става директно на мрсен очен капак. Значи обавезно пред да ставите туш, нанесете или база или сенка за очи. Обавезно. Ако не, тушот се нацицува со маснотија која кожата природно ја лачи и не испушта црно. :)

20. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    Го заменив овој од Oriflame со диплајнерот од Classics (ист е како оној од Golden Rose) и е исто толку лесен за нанесување, а многу поинтензивен. Треба да зборувам за цената? :D