Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Туш за очи

Дискусија во 'Лице' започната од Zaljubena111, 27 март 2011.

1. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Немаше од мојот омилен туш на Есенс со мека четка па така завршив со ова џамбо туш фломастерче.
    Морам да признаам дека бев скептична, сум слушнала дека не се премногу добри општо фломастериве (од секој бренд), и не оставаат интензивна боја.
    Овој туш е предобар. Нанесувањето е прелесно и прецизно, и остана интензивна црна линија со две последователни нанесувања, која не се брише воопшто лесно.
    195 ден. и топло го препорачувам за оние кои мака мачат со нанесување туш со четка. :)

На anastasiarawr12, EMoonlight, She и 3 други им се допаѓа ова.
  2. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    кој е подобар, тој на голден роуз со тврда четкичка или овој на есенс фломастерот? :)

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.004
    Допаѓања:
    81.343
    ^ Зависи колку си вешта во нанесувањето со четка. Трендафилка прекрасно напишала - фломастерчето е одлично за оние кои имаат тешкотии во ракувањето со четкичките, така да, ако се пронаоѓаш во оваа „група“, земи си го Есенс, ако не - Голден Роуз ќе ти заврши работа. :)

4. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Jас го земав на Голден Росе после толку читања и фалења и ок убаво се нанесува ама не дај боже да се испотиш или да се насмееш до солзи значи остана од тебе ова |(

Затоа почесто ставам црно моливче него туш, неможам да си најдам идеален.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Мене тој на голден роуз со тврда четка воопшто не ми се допаѓа.Ептен бледо е,ако нанесуваш со таа четка.100 пати да поминеш за црна да добиеш.
    Ама јас си го ставам со четката од тој со мека четка што е од голден роуз,и добар ми е :)
    Така да би ти го препорачала овој од Есенс :D

6. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Ме изнaсмеа со сликава :rofl:
    Препорака, Гош и тоа не тој со тврда чека туку овој со мека
    Maлку е поскап ама со причина, не се размачкува
    Од 300 до 350 денари беше,но веќе година дена го имам отвoрено не се исушил.
    Имав еден на карло ди рома, ист како овој на гош беше само дупло поевтин, штета ги нема веќе кај нас.

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    ^ Се согласувам потполно за тушевите на Гош, феноменални се. Со нив нема грешка во никој случај. Јас го имам овој

и одличен е. Веќе сигурно има година дена како го користам и се` уште пушта длабока црна боја како вчера да е купен. За трајноста - стои колку ќе го оставиш, мислам дека да не го избришам и два дена ќе ми стои :D Брзо се суши на око и не се размачкува, а останува црн, не бледее. Ми се чини дека има ист ваков туш на Гош и со мека четка (овој е со тврда), ама некако јас сум си замислила дека нема да знам да го нанесам :lol:

На цената не се сеќавам, одамна е купен, ама мислам беше околу 350 денари. Само ќе кажам - вреди за секој денар :up:

Следниот туш што ќе го купам дефинитивно ќе биде пак на Гош, никогаш нема да ги сменам кога се работи за туш. Е сега дали ќе го земам истиов или ќе пробам некој друг, не знам. Можеби ќе го пробам црниот од овие Хипстер што ги ставила, сигурна сум дека се одлични :)

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  8. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    :D Како така? Јас пак немам проблем. Бербат ме стори дожд и уште си стои. На кој дел го нанесуваш? И јас ставав моливче но ми се отцртува и на горниот дел. Башка, туш најчесто оди на очниот капак, а под окото се нанесува моливче :)

9. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    3.480
    Го имав тушов од порано купено ама не го имав многу користено, само неколку пати и плус неколку пати за низ дома :D .
    Дури сега сфаќам дека не би толку лош :?:
    Јас пробав да го нанесам како на првата слика и плус малку црн туш :$

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Barbie07

Barbie07 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    590
    Јас го имам на Есенс гел тушот и четкичката за него наменета(посебно се продава) и супер ми е..Лесно се нанесува и не дава баш така нападен изглед како течниот туш,онака супер е за секој ден.Е сега зависи и во тоа колку си вешт да го нанесеш..,некој може да нанесе течен,а гел не така да,секој си знае што највеќе му одговара.. :)

11. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994

For fun си купив таков црн со светки, малечко шишенце, се нанесува со четкичка. Вешта сум во нанесување туш со четкичка и не ми е проблем. Си мислев брзо да не се исцица дека ептен мало шишенцето, а често го користам, ама еве 5 месеци како ме служи. :D

12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    5.207
    Ејјј убаво изгледаат, колку се? И кај ги има?

13. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Ги има во Дм,а за цена не знам. :)

14. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Ако добро се сеќавам ги имаше во DM. :)

15. Barbie07

Barbie07 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    590
    Јас го имам овој заедно со четкичката што е наменета за него и презадоволна сум :inlove:

На acvamarin му/ѝ се допаѓа ова.
  16. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Дненес си зедов туш од Малена ,многу бил квалитетен ,продавачот ми го изнафали ,па ќе пробам и ќе ви кажам каков е.

17. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    14.944
    Допаѓања:
    123.520
    Светка многу или онака дискретно :wasntme:

18. BlondeGirl8

BlondeGirl8 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    115
    јас имам од орифлејм многу е убав како фломастер е и многу добро се нанестува плус и евтино го земав до 150 беше :D

19. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994

Дискретно да ти кажам. :D

20. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Го користам овој gel eyeliner на Essence и четката што е наменета за него,лесно се нанесува,долготраен по цел ден,а лесно се отстранува со некое млеко за шминка а може дури и со влажно марамче,ми се допаѓа и тоа што не е многу нападен за разлика од течните ми делува многу по природно.Сосема сум задоволна од овој производ на Essence.