Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Туш за очи

Дискусија во 'Лице' започната од Zaljubena111, 27 март 2011.

1. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    во козметика има убави тушеви на модерна,слика сега немам ама преубаво E околу 200 ден.

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.631
    Баш така убаво се зезнав ај да земам нешто по салам, 700 ден за едно фломастерче дадов :@ ова др пат ми е за памет
    ке видам како ке е понатаму сега за сега не ставам кога ке залади малку ке ставам пак па да видам дали ке се растекува. Ептен се растекува нормално се потиме сите во лето ама ова како некој да ти истурил вода во очи е
    Инаку пудра не сум сменила, ја користам буржуа 123 перфект

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.006
    Допаѓања:
    81.343
    Коритсаки, јас некако потајно мислам дека нема врска дали е топло или студено времето и дека тоа си е од самото фломастерче. Се надевам дека грешам, пробај го и кога ќе залади, но јас навистина имам поделено и во последно време повеќе негативно отколку позитивно мислење за таквите видови туш за очи.
    Мене Ревлон како доста квалитетна фирма ме разочара, а да не зборувам за ова од Есенс кое на почеток искрено ми беше подобро од Ревлон, но по речиси два неполни месеци - се исуши. :|
    Постепено му бледнееше бојата и пробав со финтата да го настранувам и закосувам, но попусто.
    Јас им откажувам друштво и ќе си ги користам класичните со четкичка, а вие како сакате.
    Дури и долгогодишната љубов Голден Роуз ми откажа пријателство, сега сум во фаза „пробување нешто ново“ и во скоро време ќе ви се пофалам. :wasntme:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Јас го користам истиот туш, мене ми е одличен, подобар туш немам користено. Интензивна црна боја, лесен за нанесување, не се размачкува и е долготраен, а на тоа мислам дека стои повеќе од 12 саати без да мрдне ни да избледе. Или е до рокот или ти е премногу мрсен капакот на окото па затоа ти се размачкува и пресликува, т.е. тоа со пресликувањето зависи и од капакот каков ти е. Пробај значи пред да нанесеш туш да ставиш камена пудра или пудра во прав на капаците па после тоа нанеси од тушот, така по сува ќе ти биде кожата на тој дел па можеби нема да ти се размачкува. Јас и по жешково сум го ставала па во никој случај не ми се размачкал, ма и кога отстранувам шминка не ми се размачкува толку лесно :^)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  5. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.631
    Mishela- јас претходно го користев тушот на Сефора , еве овој [​IMG] и немав проблем со него, но бидејки го користев долго време и ми здосади реков ке си земам некој во вид на фломастерче.
    Мимс89- навистина имам мрсни капаци, па ќе пробам и со пудра, да видам дали ќе стои, ако не ќе си се вратам на гореспоменатиов туш :D

На mims-89 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.306
    Допаѓања:
    3.037
    Еве еден начин за нанесување на туш брзо и ефектно :)

На Divinebutterfly и richgirl998 им се допаѓа ова.
  7. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Епа, го пробав новиот гел-туш на Лореал и дојдов да направам рецензија:

Презадоволна сум! Подобар и од мојот омилен туш на Гош што го имам исфалено во темава неколкупати. Значи тушов е врв. Интензивно црн, лесен за нанесување и толку силно се фиксира, дури ни со триење не се размачкува. Пишува дека е 24-часовен и навистина е така. Мене ми издржа 14 часа на очи, од сабајле до вечер, буквално, без да мрдне. Ептен, ептен ми се допаѓа, преубав е.

Во самото пакување има и четкичка која е многу лесна за користење. Малечка е ептен, па нанесувањето е многу едноставно, буквално во еден потег. Голема предност е што комплетот содржи четче, да не мора да се замарате и специјално да купувате четка за гел-туш. Според мене, многу е полесно да се нанесе гел-туш со четкичка отколку класичен туш. Гел-тушот се нанесува многу попрецизно, барем кај мене е така :)

Ќе продолжам да го користам со сигурност - оцена 10/10! Топло го препорачувам. Цена - во Космо е на акција со Клуб картичка - од 800 и нешто е намален на 593 ми се чини (купував многу работи, па не ја запамтив точната цена) :)

На tinkerbelll, mims-89 и Sanjichka007 им се допаѓа ова.
  8. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Моментално користам од Голден роуз со мека четка, ама не ми прави мерак-уствари не е до тушот до мене е имам мрсни капаци и цело време ми се размачкува

9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.006
    Допаѓања:
    81.343
    Јас толку му се намерачив на Гош, ама на крај пак завршив со Bourjois. :lol:
    Станува збор за овој туш :
    Има многу интересен „механизам“ - си црткате, ако се случи да ви забега линијата или да не ви се допаѓа, си го отварате капачето и си бришете, па почнувате пак. :)
    Мене ми прирасна при срце и мислам дека не би го сменила во блиска иднина. Интензивен е, воопшто не се разлева - мене ретко ми се случува да не ми се разлее шминката од очите.
    Со ова немам мака, си го нанесувам наутро и си стои непипнато додека не се решам да го исчистам.
    Лесно се нанесува, четката е тенка, мека и прецизна.
    Топло препорачувам, мислам дека уште е на промотивна цена во Шатци и чини 360 денари. :)

На Sexybaby86, Lepaaa, ohana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.672
    Допаѓања:
    6.542
    [​IMG] Не сум баш задоволна..

11. Evertsen

Evertsen Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    104
    Инсистирам да користам диплајнери т.е туш со тврдо четче, полесно ми е некако и така сум навикната.
    Го користам L'oreal Super liner Carbon gloss веќе една година, и мислењето ми е поделено.

Пакувањето е практично, а апликаторот е многу солиден. Сунѓерест е, некарактеристична форма, бара време да се навикнеш, но е многу многу прецизен. Особено прави совршени “опашки’’ на крајот од окото.
    Не го препорачувам за почетници.

Тушот внатре како туш, е многу чуден. Некоја чудна формула е - тешко обојува, треба да нанесеш 2 слоја, но е многу траен и воопшто не се размачкува. Буквално трае цел ден.

Друго, ме нервира што морам многу да го клацкам за да упие доволно апликаторот. Инаку не можам да нанесам ако не е целосно натопен. И редовно ме сече на сред линија и ми прекинува!

А да, го купив во Космо, беше околу 500 и нешто денари.

Прикачени фајлови:

12. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    Порано го користев на Голден Роуз не можам да се пожалам ама и не бев нешто многу задоволна од него. Има убава интензивна црна боја ама па некако многу лесно се размачкува и ради тоа не ми се допага.

Сега ко користам на Есенс гел-лајнерот. Ми се допага ,убава структура и боја има а исто така и трајноста му е повеке од задоволителна. Не можам 3 дена од очи да го извадам.Што не пробав,со крема, со вода со специјални туфери од Балеа за вадење на шминка од очи. И после 3 дена уште неможам саглам да го извадам и тоа малце ме напиња пошто изгледам ко неизмиена во лицето.

13. LadyNitro

LadyNitro Активен член

Се зачлени на:
    20 септември 2013
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    31
    Значи многу сакам да си купам туш, ама незнам каков :^) Сакам да има убава интензивна црна боја, и да не се размачкува, ама лесно да можам да го отстранам, да не ми останува црно :geek: Помош? :clap:

14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.729
    Допаѓања:
    11.126
    Јас сум презадоволна од тушот на Голден Роуз со тврда четка што е, го имам веќе година ипол ставам 2,3 пати неделно сеуште не ми е потрошен. А од трајноста супер некни ставив во 8 сабајле бев на пат, наваму -натаму цел ден и дури вечер во 22ч го извадив стоеше немрднат ниту размачкан, го препорачувам :)

На senza.parole и HollyWoodGirl им се допаѓа ова.
  15. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.657
    Допаѓања:
    8.573
    Овој на есенс во форма нагел, каде да го барам?
    Деновиве секаде проверив и го нема.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    Овој на Есенс мислам дека не се произведува веке,мене ми го дадоа со списанието на Еликсир пред 2-3 месеци.

17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.631
    Пишував на темава дека имам проблем со тушот на Артдеко тој во вид на фломастер. Ставив и пудра на капаците бидејќи се рамачкуваше ненормално многу, но не , што не бива, не бива. Криво ми е, барав добар туш и ми тупнаа ваков и 700 не се малку , датата се во ред е сега дали не се чувани како што треба незнам, како и да е ќе си се вратам на стариот мој туш [​IMG]

18. hellowooorld

hellowooorld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    107
    Диплајнерот на Малена, и лесно се отстранува. :)

19. sanja.burgundy

sanja.burgundy Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2013
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    9.167
    Откако почнав да користам туш за очи - го користам Голден Роуз со мека четкичка и сум најзадоволна.
    Еднаш купив и од оној Есенс во вид на фломастерче, ама ич не ми се погоди, го коментирав во оваа тема.
    Си се вратив на Голден Роуз :)

20. axl-babe

axl-babe Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    577
    Досега користев на Голден Роуз, со мека четкичка. Пред некој ден купив на Импала туш во вид на маркерче. Прилично сум задоволна. :)