Моментално го користам овој на Maybelline кој има убава црна боја и убаво е што е заедно со четкичка, но забележав дека ми копира и црна линија на очниот капак.
Па јас туш не користам многу оддамна па досега само еден имам користено а тоа е Golden Rose и морам да признаам дека сум многу задоволна од него. Не му треба долго време за да се исуши па така не се ни размачкувам Според мене тушот е супер и ќе продолжам да го користам.
го користев трипати по ред овој туш за очи на менхетен. Се покажа одличен зашто траеше по цел ден и свежо како штотуку да сум нанела. Меѓутоа пред некој ден стариот мислев дека ми е при крај па со шопингот во Космо тинекс си викам дај да си го земам да не идам после за еден туш само. Но од претходниот ставам ставам а бе уште немаше абер да се потроши. После некое време, кога го отворив новиот, уште пакувам и не отворен, малку ко да беше подзасушен. Сакам да ве замолам ако некоја знае што помага во овој случај? За засушена маскара имам прочитано дека помага да капнеш неколку капки млеко ама за туш?!!! И сега вчера го земав на Essence, оној со тенка четкичка, не сум имала прилика да го пробам сеуште, ќе видам каков ќе излезе па ќе ви пишам.
Има некој искуство со водоотпорен туш и да ми препорача некој убав? Зошто времево заладува а кога дува ладен ветар мене ми солзат очите и кога се бришам, па и внимателно, ми се размачкува "опашот"
Jaс го земав вчера на Еssence, џамбо ајлајнерот, некои си 180 и нешто денари беше. Сега само што го пробав, и не сум нешто воодушевена од интензитетот на црно на што го пушта, а намерно го земав најцрниот, deep black. Е сега, не знам колку е издржлив, според критики што читав, прилично долго држи - што мене секако ми одговара, а и доста лесен е за исцртување. Значи едина маана му е интензитетот на бојата, али шо знам, може мојот па и таков се погодил, малце фалш. И дефинитивно кај мене не ја остава оваа нијанса на црно како на сликата.
^^ anabel-a јас го имам овој туш за очи, го земав во август месец кога имаше акција на розовата маскара + подарок туш за очи за 499 денари. Предобар е. Дава интензивна црна боја, не се размачкува, не се пресликува на очниот капак и трае цел ден (на него пишува 16ч, јас го тестирав 15ч и пред да го измијам лицето делуваше како штотуку нанесен) Препорачувам...
Јас го коментирав овој ајлајнер, некаде низ темиве (претпоставувам во таа за Есенс) само што се појави. Се залетав да го купам, и веднаш штом го пробав дома - се разочарав. Ниту мене не ми се погоди. Ми делуваше премногу водест, воопшто немаше врска со бојата на сликата. После мене прочитав позитивни критики за истиов, па си реков дека мене само ми го утнале
Дефинитивно ајлајнерот на Bourjois што го препорача Sweetheart87 погоре е прва лига. Го користев долго време и бев презадоволна ама во меѓувреме го најдов на Essence и го заменив. Едно што тој на Essence е три пати поевтин, друго што уште подобро исцртува и е подолготраен. Најсрдечно го препорачувам.
Обожавам туш за очи и навистина ми прилега на очите, тој е најважен дел од мојата шминка, дури и пред пудрата и карминот бидејќи ептен ако немам време или потреба, нив се случува да ги изоставам, а тушот може само за до продавница да го изоставам. Тој е како дел од моите очи, чудни ми се без него. Овој го користам веќе речиси две години мислам и не би го менувала за ништо. Презадоволна сум, не се размачкува, се вади како корупка. Водоотпорен во права смисла на зборот.
Го купив овој туш сега пред 2 недели и убаво се нанесува,ама нема ни В од ВОДООТПОРЕН Малце водичка и одма се размачкува. Не вреди баш многу,подобро ако земате од Есенс,земете си од другите тушови. А кажете од Golden Rose waterproof ако има некој купено,како сте задоволни.
bbutterfly летоска ми се падна во Еликсир списанието,а иначе го гледав во Комо имаше останато уште неколку мислам дека беше околу 260ден.
Која е цената на овој туш?[/quote Не ми е од тука. Немам заприметено дали го има кај нас. Инаку е 10$
Омиленото нешто без кое не можам,убаво ги дефинира и истакнува очите ако знаеш правилно да го нанесиш,имам користено од орифлејм,голден роуз....
Во живот не сум ставила туш која трагеди комија ќе бидам додека ставам си зедов од малена, се надевам убаво ќе го нанесам.
По препорака на девојките од тука, го земав вчера тушот на Bourjois - за прв пат и го пробав, И НЕ ГО МЕНУВАМ ЗА НИТУ ЕДЕН ДРУГ! Ете колку сум задоволна, дури и капс лок употребив да ја искажам возбудата. Фантастичен! Ф-А-Н-Т-А-С-Т-И-Ч-Е-Н!
Колку е? И Каков е? со четкичка е така? Инаку јас морам да го искритикувам тушот на голден роус со тврда четкичка, јатастрофа жива, по ѓубре од туш јас немам видено Не шала на страна, никаков е, треба да повторувам два-три пати за да биде како што треба. И не само тоа - многу се размачкува. Отидоа 120 денари курбан Па не за џабе рекле - Колку пари, толку музика. Ќе ве молам препорачајте ми стварно добар ЦРН туш кој не се размачкува и да е траен.