Леле Yawn, мене многу ми се непрактични ваквите тушеви. Те разбирам кога викаш дека си многу прецизна и внимателна. Јас ич не го сакам. Како да сум на ликовно и треба да внимавам да нацртам права линија. Башка и повеќе е како гел, отколку течен. А, можеби и го немам навикнато па затоа си се држам до течните тушеви и тврдите четкички.
Не е гел,му доаѓа нешто како темперна боја,малку погусто .Што знам јас па неможам со тврда четкичка,не ми е слободна раката,а бидејќи ставам туш од мои 14 години немам проблем .И овие обичните тушеви ми се многу течни и воопшто не се познаваат,затоа не ги сакам.
Често се шминкам со туш.Обожавам да ги истакнувам очите,а во дневна шминка скоро и никогаш не користам сенки,така да таа работа му ја препуштам на тушот. До сега од сите што сум ги користела,најубав ми бил L'oreal Super Liner-Carbon Gloss.Убава црна боја вади и трае што е најважно,а и четкичката е ок Сега моментално го користам на Bourjois Clubbing liner.Задоволна сум,ама тој на L'oreal ми е незаменлив сега за сега.
Презадоволна сум од тушевите на Голден Роуз. Навистина си имаат одличен квалитет и четките им се одлични. Имам користено и тушеви со тврди четки и четки со влакненца, но морам да кажам дека оние тушеви со мека четка ми се попрактични и попрецизни Моментално го користам овој туш
Обожавам туш за очи и најчесто го користам овој на Голден Роуз, во средината. Полесно ми е со мека, отколку со тврдите четкички. Немам проблеми во исцртувањето.
Јас го имам користено и можам да ти кажам дека е доста практичен, многу полесно и попрецизно се нанесува отколку течниот туш. Но престанав да го користам зошто за кратко време се троши и е како исушен фломастер
Јас користам Luquid eyeliner од h&m, многу ефтино го земав ( негде 3 евра) и не ни очекував дека ке бидам волку задоволна .
Јас не знам да ставам туш. Сум пробала милион пати и не бива. Ама го имам овој некое време и по малку на краевите на окото си ставам врз шминка и мислам дека не е лош.
Можеби каснам,но не го порачувај! Ужасен е,дали два-три пати ставив и сега е ко некој исушен фломастер,ниту се става од него ниту ништо. Најбезвредно потрошените 200 денари во мојот живот!
Јас па повеќе од година го имам и уште си е супер,не е воопшто сув.Ама ги менуваат,знам,затоа и ен ги сакам толку орифлејм и авон,како маскарите од авон се посуви и посуви се,а порано бев презадоволна,малку отидов офф ама морав да кажам
Јас го имам веке 1 година тушот од орифлејм и не е исушен уште ме служи. Многу е прецизен и многу го сакам Инаку една моја другарка има ваков од орифлејм и воопшто не и се допагаше бидејки и се "исушил". Таа сирота не знае како се става. Значи златно правило за ставање на туш е дека НЕ СМЕЕ да се става директно на очниот капак, без предходно ставена база. Доколку нема база добра замена е и сенката за очи. Значи, прво база или сенка па потоа туш. Поради природните маснотии на кожата тушевите кои се во пенкало како овој на орифлејм, не можат да "пишуваат" и изгледат како да се засушени. Значи немај гајле нарачај го нема да зажалиш.
Многу често користам туш за очи кога се шминкам, некогаш си цртам тенка и нежна линија, а некогаш повпечатлива. Инаку го користам тушот на Golden Rose и многу сум задоволна.
Го барав овој туш ама не го најдов - ако го видите некаде пишете. Инаку јас овој го користам црн со светки и убав е