Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Туш за очи

Дискусија во 'Лице' започната од Zaljubena111, 27 март 2011.

1. levely

levely Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    902
    Денеска ми стигна црниот туш од новата колекција на орифлејм.Супер се покажа како се прв пат, трае и остава убава црна линија и многу е лесен за користење.По набавна цена го земав 215 :)

2. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Дали некој го користи овај туш? колку чини и дали е траен?

Прикачени фајлови:

3. Aleksandra-Kukla

Aleksandra-Kukla Активен член

Се зачлени на:
    21 мај 2014
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    16

колку пари е? :) :)

4. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Долго време го користам овој туш на Голден Роуз .
    Ама сега последно што го купив воопшто не сум задоволна.Ја нема онаа интезивна боја што ја оставаше,ниту пак трајноста. Дефинитино не ги го купила повторно,многу се разочарам.

Препорачајте ми некој добар туш за очи до крај 200 денари? :?:

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      3,4 KB
      Прегледи:
      311
  5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.868
    Допаѓања:
    5.207
    Некој водоотпорен и не многу скап? Али навистина да можам да излезам на топлово и да не го мислам дали ми се отцртал или размачкал и слично.

6. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Имам слушано од Малена водоотпорниот бил добар,мислам дека е околу 150 денари :)

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.000
    Допаѓања:
    81.339
    Јас неодамна го купив водоотпорниот туш на Misslyn, од локална парфимерија по цена од 400 денари.
    Четкичката е необична - како сунѓерче е и одлично впива, така да, со едно брцкање во течноста може да се нашминкаат очите комплетно.
    Не е тврда, но не е ниту премека за да се витка и има одлична прецизност. „Опавчињата“ на краевите од очите конечно ми се piece of cake. :lol:
    Трајноста е одлична, не се копира на капаците и не се разлева, се чисти прилично лесно со средство за вадење шминка од очи, со друго не сум пробала да го вадам. Го носев и на дожд и на жештини, не ми потфрли.
    Тотално паметно потрошени 400 денари.

На Marmalade, WisdomAvi, softy и 2 други им се допаѓа ова.
  8. mala.sum

mala.sum Активен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2014
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    9
    Мене најубаво ми испаѓа стално , све е до тоа колку си увежбан.Ја прво со црна сенка и четка цртам и после со туш само одозгора и готово :)) Имам еден туш од есенс одамна ми е купен и еден од голден роуз али не сум баш задоволна од тој не се мачка убаво

9. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
  10. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Го купив тушов и сум презадоволна :inlove: .Има многу убаво четче како гумено е и многу лесно се нанесува... Трае цел ден и остава убава црна боја.
    Немој да купувате од тие од Classic или Golden Rose. Со месеци ја лечев алергијата на очите (која ми се појави поради истиот) . :x
    За 170 денари имате навистина убав и квалитетен туш.

11. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.317
    Како мислиш алергија т.е црвенило на очите или?
    Јас имам од Голден Роуз и мислев дека црвенилото на очите од леќите ми е. :worried:
    Извините на офф-топикот.

12. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    Капаците ми беа црвени, потечени и повеќе од месец се мачев. :(
    Доколку користиш леќи никако не смееш да користиш обичен туш.. Мора да е строго антибактериски и тестиран секако.А овај на miss sporty е таков.
    И јас се извинувам на офф-топикот но морав да ве информирам...Мислам дека ова е важно за сите :!:

13. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    67.709
    Презадоволна сум од тушов, дефинитивно омилен производ на деценијата! Стои цел ден без проблеми, не се размачкува, кога го нанесувам многу брзо се суши и е водоотпорен.

Прикачени фајлови:

14. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Може да ми ја кажеш цената и од каде го зема, бидејќи јас имам на Малена, задоволна сум, ама сакам да сменам. :)

15. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    67.709
    Јас не живеам во Македонија, ама би требало да го има по парфимирииве кои што држат козметика на Есенс. А го земав за 4.5 $ некаде, значи не би требало да биде повеќе од 300 денари.

На Emilia.Attias му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.868
    Допаѓања:
    5.207
    Водоотпорен туш за очи кој не се размачкува или отцртува на топлово? Без разлика со каква четкичка . И да има попристапна цена. Овој на Есенс го немам забележано кај нас.

17. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Misslyn, две години го користам и каков друг и да сум пробала секогаш сум се враќала на него, само тој го има тоа што го бараш ти (и јас) бидејќи е како пластичен (така го викаат) и веднаш се суши. Изгледа многу го октрија и во последно време мака мачам да го најдам, најчесто во Шатци го наоѓам. Порано беше 450 денари, сега е 350, мислам дека вреди за таа цена, секој ден ставам па ми трае. :) Многу ми значи тоа што еднаш да ставам туш (сабајлечки) го имам цел ден недопрен со гаранција.

Ова испадна ептен добра реклама, сега тек ќе не можам да го начекам во продажба. :wasntme: :rofl:

На Marmalade и Elence93 им се допаѓа ова.
  18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.624
    Допаѓања:
    106.580
    Бев во план да го земам новиот туш-фломастер во вид на гел од Бенефит , ама работата е што ако не си брза за неколку секунди да го нанесеш тој дел што е изваден се суши и неможеш потоа да го намесеш. На крај на фломастерот ма еден дел што се врти и испаѓа гелот како мала точка и се нанесува. Така да мислам џабе толку пари единствено кпга е се научам подобро да нанесувам туш :D

Сега кажете ми која е подобар,поиздржлив од овие два на Лореал

19. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Коритсаки вториот на Лореал тој гел ајлајнерот е многу подобар од првиот како маркерче. И двата се трајни и лесни за нанесување, оставаат и двата интензивна црна боја ама гелот ќе го користиш многу подолго од маркеов. Мене маркерот многу брзо ми се исуши - потроши, а со цената се тука некаде. Повеќе се исплати да си го земеш вториот, мене многу поубав ми се покажа. Ептен е лесен за аплицирање, четичката е ептен добра, можеш најразлични форми да си правиш. :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Може да се нанесе тенка линија со гелот? Го гледам по парфимерии, но се немам осмелено да го купам...