Probaj so podloga. Jas ja koristam od avon podlogata za senka I dosta dobro stojt I ne se razmackuva. Neznam... ete razni iskustva. Jas sum prezadovolna od tusot na gr. so tvrda cetkicka I toa.
Некоја препорака за туш- пенкалце добро пигментиран, не се пресликува и да го има во dm/cosmo/golden rose..??
Најлоши се тие како пенкалце. Подобро земи си со четкичка, колку потенка толку подобра за попрецизни црти
И мене не ми се допаѓаат оние во пенкалце, меѓутоа за разлика од повеќето кои ги имав пробано, фаворит ми е тушот-пенкало на Менхетн. Има феноменална пигментираност и многу е траен. Најверојатно е и водоотпорен (или сум имала таква верзија, не се сеќавам, одамна го користев), затоа што неретко сум била во контакт со вода/солзи, а никогаш не се разлеа. И лесно се чисти, не се размачкува по целиот капак. Ако @Marija Macci уште се двоуми, тоа е мојот предлог за ваков вид на туш. Мислам дека беше од 300 до 400 денари, не се сеќавам и на овој детаљ за жал.
Јас користам туш со најтенка четкичка осносно со 2 влакна на неа ама никако да си најдам некој квалитетен. Каде да најдам водотпорен со тенка четка?
Јас го користам овој од Есенс. Водоотпорен е, четкичката му е тенка, но не е од оние ултра-тенки за кои зборуваш ти. Спојлер: СЛИКА Таква тенка четкичка имам забележано кај тушот од Малена, го користев некое време за проба, но почнаа чудно да ме пецкаат очите и го баталив, најверојатно не ми одговара или му поминал рокот на траење. Формулата е доста течна, меѓутоа попрецизна четка немав видено, си ја зачував за да си нанесувам со неа. Можеш да го купиш него, па дури и да не ти одговара не е битно, ептен е евтин и секако ќе си ја зачуваш четката. Мислам дека ќе ти се допадне оваа четкичка, па ќе си ја комбинираш со омилениот туш. И овој туш (Малена) не се разлеваше и си стоеше на место уредно додека не го тргнам, но не е водоотпорен. Спојлер: СЛИКА
Ти благодарам, ќе го побарам овој првиов, додека да најдам со потенка четка, ќе врши работа и тој, само да е водоотпорен
Имам имано разни тушеви и ефтини и скапи. И како пенкало и со четка. Потапа човек за туш од мене немам видено (а, ме бива за цртање со рака ), абе ај да се утешам и еден куп девојки имам изнагледано како 5 годишно дете да ги цртало . Е, сега, ако може да ми препорачате некој туш со кој е најнајлесно да се направиш...???? Постои таков ?
I jas nemozam da si stavam tus na ocite ednoto oko mi e super a drugoto katstrofa a za toa sto tus koristam si kupuvam od prodavnici od tezgi nekako mi se mn ubavi i ne se brisat komotno ako gi pogodam i dvete oci isti go nosam cel den ...