@simonka93 јас би ти препорачала тврдо четче за почетници. Види ги на Голден Росе и Гош. На Голден е околу 100-150, не сум земала од дамна, а на Гош околу 350.
Не, не сум имала такво искуство. Мада една моја другарка имаше го истиот и она не беше задоволна, али мене ми се баш допадна.
Од речиси сите брендови има ваков туш. Менхетн е многу добар ама не се сеќавам колку беше. Исто се изненадив и од тушот-пенкалце на Аура. Мислам дека тој е поевтин, околу 200, 200 и нешто денари.
Случајно го видов во Космо и решив да го пробам, бидејќи имав читано добри рецензии тука и низ нет, и не зажалив. Се работи за тушот на Евелин, Celebrities Спојлер: Сликичка Многу пријатно сум изненадена, немам користено полесен туш за нанесување. Длабока црна боја има, скроз е мат (секогаш барам строго мат, ич не сакам сјајни тушеви, не ми се допаѓа тоа што изгледаат мокро на капакот) и иако не е водоотпорен, трае цел ден. Не избледува, не се распукува како некои од водоотпорните и бојата останува интензивна. Не е felt tip (како се вика на македонски не знам, ваљда фломастер ), туку со четкичка е и истата е тенка и флексибилна, што го прави прелесен за нанесување, буквално во еден потег ја цртам линијата. И многу е лесно да се исцрта прецизна тенка линија (што ми е најголема мака со други тушеви), а исто така и подебела линија доколку тоа ви е желба. Пак ќе речам, прелесен за употреба, секојдневно го употребувам и сеуште ме изненадува леснотијата Купен ми е пред неколку месеци, не памтам колку беше, ама во секој случај не е скап воопшто. Далеку поевтин од Гош, Макс Фактор, Лореал и сличните.
@Sexybaby86 и мене тој туш ми е омилен. Има и други бои, јас го имам и виолетовиот и е исто прекрасен. Инаку цената му е нешто над 200 денари.
@marama одлично, дефинитивно ќе пробам и друга боја. Обожавам виолетови моливчиња и сенки, ќе го пробам и виолетовиот секако. Ако има кафен, и тој би го пробала, мислам дека за секој ден е понежен од црн туш. Ќе одам уште денес
@ванилала досега не ми се случило, ме има фатено и дожд со него, ама си остана на место. Е сега, мене не ми се случило да ми се растече при мало солзење, зимно време особено доста ми солзат очите, ама цела зима секојдневно го користев и си беше во ред. Плус, имам и многу масни капаци, ама и покрај тоа добро се држи. Не е водоотпорен тушот, да се разбереме, но за секој ден е сосема ок
Moze nekoj da mi preporaca nekoj tush sto ubavo pusta crno i da e kako marker?zatoa sto taka mi e poprecizno. Imam na missylin(msm vaka se pisuvase) i na essence ama pusta sivo i ic ne e pigmentirano Mi treba crn i dolgotraen. Moze predlog ?
На Essence, Superfine eyeliner pen побарај, обичната верзија не водоотпорната, тој ми одговараше мене најмногу од тие како пенкалце, а имам користено многу такви. Тенок е и баш е црн, цената мислам дека му беше 205 денари