Јас најзадоволна сум од гел-лајнерот на Лореал. Сè друго ми било утка. И Мејбелин имаат многу добар гел-туш, меѓутоа не знам дали го донеле кај нас.
Ми треба течен туш, водоотпорен, да не е мат и да биде апла црн. Го имам на есенц ама на слики не е црн туку сив и забележав дека пука.
Не пишува дека е водоотпорен, ама чудово е врв од туш! Имам проблем со солзење на очи и никогаш не ми се размачкал. Плус, имам мрсни капаци. Едвај се вади со мицеларна вода, од кога ќе го ставиш не мрда цеееел ден. Ептен препорачувам. Го купив од ДМ 239 денари. Огромна благодарност до @koritsaki за препораката
@sorbet мило ми е што помогнав и што ти се допадна тушов навистина е супер , скоро секојден го користам
Одлична пигментација, не пука, ама не е скроз мат. Има отсјај, ама не сјаен. Во споредба со водоотпорниот на Есенс е посјаен. Се надевам дека ме сфати
Мене ми се дупнало шишенцето од течниот туш на Есенс и ташната ми станала црна дупка. Се извадив од памет кога отворив преграда и немам поим како ми се уништило шишенцето, тушот ми беше искористен одвај до пола. Го купив и јас тушот на Аура за осетливи очи, затоа што го користев обичниот од истата колекција и најстариот туш од Аура пред тоа, па исто бев презадоволна. Со Аура нема утка никогаш, најомилен бренд ми се во последно време.
најдобар! 1. водоотпорен 2. ефтин ( накај 200 денари у дм ) 3. лесно се отстранува со мицерална вода, одма го разронувам 4. фиксира и не мрда
http://7ff3172f5f6fdf75540b-f5c66c5...m/155771559-M37-10-155771559-DEC15_01-440.jpg Види го и овој на мислин. Мислам дека беше околу 400 денари. Јас имам мрсни капаци и не ми се пресликуваше.
Мека четка Користев на кетрин арли туш со години со тврда четка ама овој е врв и полеснпо ми е со мека иако мислев дека нема да можам, како ке ставиш така фиксиран останува топ !
Да ми предложите добар гел туш (прв пат би користела ваков, така да некој што лесно се нанесува, не пресув) и четкичка добра исто за гел туш каде да земам
Го купив пред скоро 1 год. И јас за прв пат туш од ваков вид и баш се мислев дали ќе можам да снајдам при нанесувањето, ама од првпат ми успеа и супер е,уште се дружиме. Не е ни до пола, а често го користам.Од Шатци го порачав, тогаш на попуст беше 470 ден., а инаку е околу 600-700. *Заедно оди со четкичката
Значи многу сакам да се научам да ставам туш ама секогаш завршувам со различни две очи, и го бришам и така губам време. Па ако може некоја феминка да сподели некој трик или метод што ви успеал навистина, би била благодарна. Бидејќи јас така како што сум пробувала, тешко оди. Исто така да напоменам дека имам ситнички очи и малку спуштени капаци, па можеби и поради тоа тешко ми оди.
@Luminary можеш да се обидеш прво да исцрташ со црно моливче и над него да го нанесеш тушот. Барем мене ова ми помага бидејќи навистина не сакам директно да го нанесувам тушот од страв дека ќе згрешам. Јас пред да нанесам туш, прво нанесувам црно моливче за очи и кога ќе бидам задоволна со изгледот внимателно врз исцртаното моливче го нанесувам тушот. Инаку неодамна го купив ова црно (самоостречко) моливче на Golden Rose, a за туш користам од Art Deco кој има изглед како маркер. И од двете сум задоволна
И јас сега го купив овој по препораките тука, и е стварно предобар. Не мрда откако ќе го нанесеш. Јас напред кај очите ретко ставав туш зошто тој од Голден Роуз секогаш се размачкуваше или се ронеше, ама со овој цела вечер не ми мрдна линијата. Супер производ!
Иако работата е како ќе се навикнеш, ако не ти оди со туш со мека четка, пробај со туш со тврда четка. Ако и тоа не успее, обиди се со оние како пенкалце. Треба вежбање, ако не треба да одиш некаде можеш да одвоиш малку време и да видиш како ти е полесно да нанесуваш. За поситни очи одговара тенка линија низ цел очен капак со ситно продолжена линија нагоре, вака некако: Можеш да се обидеш и со матрица. Исечи си картонче и обиди се дали така ќе ти биде полесно. Вака некако: Па пиши резултати дали нешто од ова ти успеало